Skocz do zawartości

Posiadacze HONDA CBR 600 łączmy się! ( CBR600 )

Rekomendowane odpowiedzi

Udana galeria :clap: powoli skłaniam się do tego aby kupić oryginalny napinacz ale jak będzie to się okaże :icon_exclaim:

Trochę boję się zadać to pytanie :flesje: bo ktoś sobie pomyśli, że ogólnie to ja dbam o moto :biggrin: ale nich sobie myślą co chcą.

Może to głupie pytanie ale co tam ... Czy F4 strzela z wydechów? :bigrazz: Czy da się to wymusić znaczy. Bo moja nie :rolleyes:

Udana galeria ;) powoli skłaniam się do tego aby kupić oryginalny napinacz ale jak będzie to się okaże :notworthy:

Trochę boję się zadać to pytanie :) bo ktoś sobie pomyśli, że ogólnie to ja dbam o moto :) ale nich sobie myślą co chcą.

Może to głupie pytanie ale co tam ... Czy F4 strzela z wydechów? :) Czy da się to wymusić znaczy. Bo moja nie :)

ja masz gazniki to pewnie ze strzela :icon_biggrin:

EDIT: co do napinacza to tak jak wczesniej juz napisalem - od FZR spisuje sie bardzo dobrze / zrobilem juz na nim ponad 30 tysiecy i gra gitara (moj koszt 100 pln)

Edytowane przez squod

No właśnie szukałem od fzr ale mam małe problemy ze znalezieniem.

Mam na gaźnikach, oryginalny wydech i ni chu chu :notworthy:

A ostatnio byłem na ślubie kumpla i chciałem go pozdrowić w tenże sposób :icon_biggrin: i lipa.

ja masz gazniki to pewnie ze strzela :biggrin:

EDIT: co do napinacza to tak jak wczesniej juz napisalem - od FZR spisuje sie bardzo dobrze / zrobilem juz na nim ponad 30 tysiecy i gra gitara (moj koszt 100 pln)

no 30 tysiecy i to jakiej jazdy :-) cud ze caly motor wytrzymuje :icon_eek: :icon_mrgreen:

Mam na gaźnikach, oryginalny wydech i ni chu chu :icon_mrgreen:

A ostatnio byłem na ślubie kumpla i chciałem go pozdrowić w tenże sposób :biggrin: i lipa.

byc moze masz jakos ustawione gazniki... dziwnie ustawione znaczy sie :D

faktycznie na seryjnym nie jest strasznie chetna ale strzela jak dobrze podpapujesz :icon_eek:

No podpałowałem, na manetce opór i przełącznikiem i nic. W cylindrach zbierał pewnie taką dawkę że rakieta mogłaby wystartować :cool: a strzału żadnego. Może ja nie umiem ale to chyba nie to. będę próbował :wink: - obiecuję :rolleyes:

Bawmy się bo pogoda ma się zmienić :crossy:

No podpałowałem, na manetce opór i przełącznikiem i nic. W cylindrach zbierał pewnie taką dawkę że rakieta mogłaby wystartować a strzału żadnego. Może ja nie umiem ale to chyba nie to. będę próbował - obiecuję

Bawmy się bo pogoda ma się zmienić

Spoko... mój co prawda przy zabawie z killswitchem demontstruje marchewy ale nie zawsze a bez tego to nie ma na co liczyć że strzeli, ale nie narzekam. Mój wydech to komplet Arrowa

A wracając do tematu napinacza zaczynam się konkretnie na niego wku***. 3 tys km i napierdala jak przed wymianą. **uj mnie strzela jak słyszę to rzęrzenie ;) ;)

Spoko... mój co prawda przy zabawie z killswitchem demontstruje marchewy ale nie zawsze a bez tego to nie ma na co liczyć że strzeli,
;) nie zrozumiałem ;) po polskiemu pisz

No ten napinacz to jedna wielka lipa, pięta Achillesa F4-rek no ja poluję na napinacz od FRZ y i naprzód :biggrin:

hmm no ... killswitch... taki czerewony przełącznik na prawej manetce :)

Po prostu odkręcasz gaz (broń boże na biegu :clap:) i przełączasz sobie z pozycji start na stop i spowrotem ...tak kilka razy z odkręconym gazem :) i patrzysz jak z tłumika zieje ogniem.

Oczywiście dzieci nie róbcie tego w domu, bo grozi to kalectwem umysłowym lub wysypką ... bla bla ... zawsze przestrzegaj przepisów BeHaPe

A wracając do tematu napinacza zaczynam się konkretnie na niego wku***. 3 tys km i napierdala jak przed wymianą. **uj mnie strzela jak słyszę to rzęrzenie :icon_mrgreen: :biggrin:

Wnioskuje z Twojej wypowiedzi, ze wymieniles napinacz (na nowy?) i znowu halasuje?

W innym temacie na forum ktos sie ze mna klocil, ze nowy napinacz wytrzyma spokojnie 30-40 tys km.

hmm no ... killswitch... taki czerewony przełącznik na prawej manetce mrugacz.gif

:notworthy: nie no to wiedziałem, chodziło mi o te marchewy, a to ogień z wydechu :notworthy:

robiłem dokładnie tak jak opisałeś Bimbak i nic. Możliwe że mam coś nie tak w ustawieniach gaźników.

Wnioskuje z Twojej wypowiedzi, ze wymieniles napinacz (na nowy?) i znowu halasuje?

niop ... nowy napinacz szóstej gen. Może trochę przesadziłem pisząc że jest jak było przed wymianą ale no nie jest już tak cicho jak było zaraz po wymianie. Do tego dochądzą jeszcze jakieś głuche stuki na zimnym silniku ... niewiem .. pewnie panewa jakaś się czasem odzywa. Muszę go w końcu oddać jeszcze do regulacji bo też wybieram się z tym jak sójka za morze. Ogólnie wkur** mnie ta padlina bo chodzi jak suzuki, sutka puka ale zapie**ala.

robiłem dokładnie tak jak opisałeś Bimbak i nic. Możliwe że mam coś nie tak w ustawieniach gaźników.

To tylko śmiała teoria ale najprawdopodobniej masz zainstalowany silnik diesla w swojej cebrze :notworthy: A tak serio to raczej dobrze swiadczy o kondycji gaźników i ich regulacji że nie strzela w wedech.

to raczej dobrze swiadczy o kondycji gaźników i ich regulacji że nie strzela w wydech.
To Ci zagadka, ja myślałem że jak nie chce strzelać to są źle ustawione a tu proszę :)

:wink: Ty a w F4-kach nie montowali wysokoprężnych silników???? K...wa to dlatego nie chce iść na kolo bo ON zalałem :buttrock:

Udana galeria :flesje: powoli skłaniam się do tego aby kupić oryginalny napinacz ale jak będzie to się okaże :icon_twisted:

Trochę boję się zadać to pytanie :banghead: bo ktoś sobie pomyśli, że ogólnie to ja dbam o moto :banghead: ale nich sobie myślą co chcą.

Może to głupie pytanie ale co tam ... Czy F4 strzela z wydechów? :banghead: Czy da się to wymusić znaczy. Bo moja nie :flesje:

Strzela strzela i to jeszcze JAK!!! Na rozgrzanym do odcinki puszczam całkiem gaz strzał i ogień jak się patrzy :icon_twisted: