Robcio Opublikowano 12 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 [...]Szkoda, że inni kierowcy samochodów o tym nie pamiętają, że to właśnie przez to, że niektórzy poruszają się jednośladami powoduje zmniejszenie sie korków. [...] ...a mnie sie ostatnio jakos rzadko zdarza, zeby ktos mi specjalnie zajezdzal droge w korku; przeciwnie bardzo czesto kierowcy robia miejsce - sa oczywiscie wyjatki, ale nie jest tak zle... powiedzialbym, ze duzo lepiej niz kilka lat temu. Moja motogaleria --> https://picasaweb.go...om/RobertRobbic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mucha56 Opublikowano 2 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2010 co to jest? Używanie "szperacza" podczas jazdy art. 52 ust. 3 100zł i jeszcze jedno można wyprzedzać samochód w miejscu gdzie jest linia ciągła o ile jej nie przekroczę?? czasami samochód zjedzie i zmieści się motocykl nie przekraczając lini ciągłej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 2 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2010 Używanie "szperacza" podczas jazdy Tez sie nad tym zastanawialem i doszedlem do wniosku ze to chyba oswietlenie kabiny... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 2 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2010 (edytowane) buahahhahhha -dobre -szperacz to oświetlenie kabiny :biggrin: :banghead: wystarczy przeczytać sobie art.52 ust.3 Prawa o Ruchu Drogowym i wszystko będzie jasne Edytowane 2 Stycznia 2010 przez konrad1f Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 2 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2010 ;) szperacz to ruchoma lampa, zazwyczaj na wysięgniku na wózku. pooglądajcie sobie fotki wojskowych zaprzęgów. cel stosowania - zgodny z nazwą podejrzewam, że twórcy taryfikatora uznali świecenie nim podczas jazdy za zagrożenie z powodu a/ potencjalnego zaangażowania kierowcy, b/ możliwości zmylenia innych użytkowników drogi co do kierunku jazdy, lub oślepienia ich jsz „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 2 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2010 buahahhahhha -dobre -szperacz to oświetlenie kabiny :biggrin: :banghead: wystarczy przeczytać sobie art.52 ust.3 Prawa o Ruchu Drogowym i wszystko będzie jasne Skad mam wiedziec :D Strzelam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzyk7 Opublikowano 3 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 buahahhahhha -dobre -szperacz to oświetlenie kabiny :biggrin: :banghead: wystarczy przeczytać sobie art.52 ust.3 Prawa o Ruchu Drogowym i wszystko będzie jasne Twoje buhaha nie jest na miejscu.Sam nie wiesz ,a wyśmiewasz się z kolegów.Jeszua dokładnie wyjaśnił ten termin.Ruchoma,dodatkowa lampa,którą można sterować z kabiny kierowcy.Kiedyś takie lampy miała milicja,a jak oglądasz amerykańskie filmy,to tam takie lampy mają wozy policyjne i taxi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 3 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 jerzyk!jeszcze kac z sylwestra trzyma??naucz się czytać!! Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzyk7 Opublikowano 3 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 jerzyk!jeszcze kac z sylwestra trzyma??naucz się czytać!! Co do kaca to go nie mam nigdy.Co do czytania,no cóż,dla mnie jest to jednoznacznie napisane.Więc albo Ty się naucz czytać,albo pisać,ta,żeby nikomu nie robić krzywdy.BTW przeczytałem forum o analfabetach,i bodajże,sam ty, potępiałeś,tych nazwijmy ich "buhaha".pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 3 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 skończ spamować a jak nie masz nigdy kaca to może spróbuj się konkretnie napić - może pomoże :bigrazz: Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sestorme Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Art. 97 kw. Nieużywanie hełmu ochronnego przez kierującego motocyklem lub motorowerem art. 40 ust. 1 100zł + 2 pkt karne Kierowanie motocyklem lub motorowerem przewożącym pasażerów nieużywających hełmu ochronnego art. 45 ust. 2 pkt 3 100zł + 1 pkt karny Przepraszam, ale czy jestescie tego pewni? W Anglii za te dwa 'wykroczenia' zabieraja prawo jazdy. Tego jestem w 100% pewny! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liver Sausage Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2010 No i? Wątek jest chyba o polskich przepisach, prawda? Sam kiedyś dostałem 50 zeta (wstępnie było 100) mandatu za jazdę na motorowerze bez kasku, więc to pewna wiadomość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VituPL Opublikowano 1 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2010 A ja mam pytanie innej natury. Czekam na vat25 (jeszcze tydzień) i już się nie mogę doczekać. :] Co grozi za jazdę bez DR (przegląd ważny, ubezpieczenia brak bo nie ma blach)? 50zł? XD No i czy można moto ubezpieczyć np na vin i potem przenieć polisę czy coś w ten deseń? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VituPL Opublikowano 5 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2010 NVM, do wywalenia/zostawienia dla potomnych (mimo braku treści merytorycznej XD ). Moto zarejestrowane, ubezpieczone i radośnie pyrkające na asfalcie. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid313 Opublikowano 18 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2010 A powiedzcie mi jak wygląda reakcja organów ścigania na np. omijanie 'kolejki' do świateł z jakimś tam częściowym wykorzystaniem pasa do ruchu w przeciwnym kierunku jeżeli na końcu prostej drogi bez bocznych uliczek jest w poprzek drogi zielone dla pieszych gdzie jestem pewien że nic mi nie wyjedzie, bo inaczej przykładowego autobusu czy tira nie ominę, lub jakieś podobne do tej sytuacji ktoś z was miał na drodze lub czy ktoś może coś więcej na ten temat napisać? Jak się zachowa przeciętny policjant i w jaki sposób się w takim przypadku tłumaczyć "Pamiętaj żeby nie jeździć szybciej niż Twój Anioł Stróż potrafi latać!" Przyczepności życzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi