MYCIOR Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2006 (edytowane) jesteś pewnien ze masz SUZUKI GSX 600 R K3 ???????????? Edytowane 20 Kwietnia 2006 przez MYCIOR1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelgsxr Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Nie wiem jak w K3 ale np.zx636 ma wtrysk i ssanie i bezproblemowo odpala bez ssania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TUREK Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2006 (edytowane) No własnie mam ssanie a przy wtrysku to chyba nie powinno byc, czy tak? otóż nie :wink: masz wtrysk i ssanie a dopiero od K4 nie ma już ręcznego ssania :cool: Edytowane 20 Kwietnia 2006 przez TUREK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domieniek Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Mam katalog ze stycznia 2003 roku. Napisane tam jest, że suzuki Gsxr-r 600 MA wtrysk !!! Więc masz i ssanie i wtrysk. Normalna sprawa.pzdr :wink: Cytuj Motorynka - Komar 50 - Jawa TS 350 x2 - Mz Etz 251e - Kawasaki zx6r 636 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
01kriters Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Hej. Od jak dawna jeździsz motocyklami w ogóle, i tym konkretnym? Zauważyłem, że nowicjusze (bez urazy) bardzo często mają kosmiczne zużycia mimo, ze wszystko jest ok, bo brakuje im płynności jazdy, i spokoju nadgarstka - przez co ich jazda jest szarpana, zero płynności, no i często gęsto jest pałowane ;-)Często nie dotyczy to nawet zupełnie świeżych motocyklistów, czyli osób które dopiero rozpoczynają przygodę z motocyklem w ogóle - ale także tych, które wcześniej jeździły, nawet dużo jeździły, a przesiadają się z czegoś innego. I tak np każdy z moich motocykli palił mi na początku po 7-8 litrów, a z czasem zużycie spadało, i teraz np 636 pali mi w mieście, mimo dość ostrej jazdy - około 6.3 litra/100 km, w trasie schodzę do 5, a nawet poniżej, zależnie gdzie i jak szybko i z jakim bagażem --pzdryahoo & 636RT '02 Yyy nie wiem jak to robisz ale przeważnie w trasie motocykl spala mi więcej niż w mieście. W mieście moja R6 spala 6,5l. przy normalnej jeździe. A w trasie przy prędkościach rzędu 150-180km/h ok 7l. a 200-240 w granicach 8,5l. I raczej jeżdże płynnie. Rozumiem że golasy mogą palić mniej na trasie ale nie 600-tki. Ciekawe jak się mają do tego 1000-ce, pociągi typu Hayabusy i turystyczne krążowniki (chodzi mi o zależność spalania w trasie i mieście) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rabix Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Wiec mylilem sie myslac ze mam gazniki, zmylilo mnie to ssanie. Dzieki za wyprowadzenia mnie z bledu :wink: Wracajac do spalania to przy wtrysku to nie ma chyba za bardzo co regulowac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klapek Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Hej. Od jak dawna jeździsz motocyklami w ogóle, i tym konkretnym? Zauważyłem, że nowicjusze (bez urazy) bardzo często mają kosmiczne zużycia mimo, ze wszystko jest ok, bo brakuje im płynności jazdy, i spokoju nadgarstka - przez co ich jazda jest szarpana, zero płynności, no i często gęsto jest pałowane ;-)Często nie dotyczy to nawet zupełnie świeżych motocyklistów, czyli osób które dopiero rozpoczynają przygodę z motocyklem w ogóle - ale także tych, które wcześniej jeździły, nawet dużo jeździły, a przesiadają się z czegoś innego. Też prawda,mamy w mieście gościa coś po 50-tce który kupił ZX12R i miał norme coś koło 12l pojechał na serwis i okazało się że wszystko jest ok i tyle.Koleś daleś śmigał z taką normą aż pare tygodni temu podłączył siędo nas jak śmigaliśmy sobie tak 140 - 180 po dróżkach i przy tankowaniu wyszła mu narma coś koło 7 l /100.Także coś w tym jest i poniżej pewnych obrotów nie schodzi się.Pozdro all Cytuj Chcesz porozmawiać z fachowcami, zamiast mitomanami..? www.kolyaska.fora.plObecnie: K-750, Ural M-67, ZX-9R C2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rabix Opublikowano 15 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2006 Po wymianie filtra powietrza, ktory byl bardzo brudny spalanie po trasie wyszlo 6,3l/100km przy predkosciach 130-160 km/h ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dgree Opublikowano 16 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2006 (edytowane) witamo spalaniu mozna gadac i gadac, jest wiele czynnikow, ktore maja na to wplyw, np jazda pod wiatr, albo pasazer, ktory caly czas jest wychylony i gapi sie do przodutechnika jazdy to tez inna bajka, w miescie ruszajac z pod swiatel na 1ce do czerwonego pola i po chwili hamowanie na kolejnych swiatlach bedzie dawalo spalanie ok 8 , a nawet wiecej.... ja ostatnio spalania nielicze, jak jest malo w baku>trzeba zajechac na stacje....uwazam, ze motocykl, ktory ma ponad 100km nigdy niebedzie tanim srodkiem transportu, od kad mam furaka z gazem, motocyklem jezdze zeby sobie poszalec i do zabawy.... pozdr Edytowane 16 Maja 2006 przez dgree Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miszcz Opublikowano 17 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2006 Niedawno nabylem gsx-r 600 k4 i bardzo sie rozczarowalem spalaniem bo wczesniej jezdzilem kawa zx 9 i przy takiej samej jezdzie kawa palila 6,5 a gsx 9 :biggrin: wydaje mi sie ze jest to spowodowane wiekszymi obrotami niz w 900 po prostu 600 jes bardziej wysilona i z czegos musi brac te moc szkoda tylko ze bieze ja z takich ilosci paliwa.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cenderr Opublikowano 18 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2006 To ja z kolei powiem że niedawno nabyłem RF 600 i przy takiej mieszanej jeździe wyszło mi 7.5 l i jestem z tego i tak zadowolony :biggrin: . Mieszanej czyli było trochę eco, trochę speed i była też traska ze średnią ok 120km/h... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brutus333 Opublikowano 18 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2006 7, 8 cóż to za spalanie. Mój GSX-R po mieście przy ciężkiej ręce spala 12l/100km i jakoś to muszę przeboleć. Stać mnie na konia to niech mnie będzie stać i na wóz, czyż nie tak jest???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbyszekm Opublikowano 18 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2006 7, 8 cóż to za spalanie. Mój GSX-R po mieście przy ciężkiej ręce spala 12l/100km i jakoś to muszę przeboleć. Stać mnie na konia to niech mnie będzie stać i na wóz, czyż nie tak jest???? dobrze gada wódki mu dać!!u mnie 7.5 to norma czy go kijem czy pałką (tzn miasto, trasa, ciekawe ile bedzie jak wyreguluje?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silencium Opublikowano 18 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2006 Mój GSXR 750 z 1989r spalił ok 10 litrów na 120 km przy spokojnej jeździe. Był świeżo po regulacji gaźników. Takie spalanie to wina wieku, czy niepoprawnej regulacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cenderr Opublikowano 18 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2006 Myślę że niepoprawnej regulacji to na pewno, a swoją drogą wiek też robi swoje. W końcu nówka to nie jest :notworthy: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi