jarcio Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2006 http://miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,3...006-04-12-04-05 Sam na moto jeszcze nie jeżdżę, więc mam chyba "jeszcze" w miarę obiektywne spojrzenie, nie mniej szlag mnie trafia na tak jednostronne spojrzenie. Oczywiście motocykliści mają wiele grzechów na sumieniu z zakresu prawa o ruchu drogowym, ale jakaś akcja uświadamiająca kierowcom, że nie są jedynymi na drodze i mają znacznie większą "siłę przebia" byłaby nie od rzeczy.Ps. Sorki jeśli źle dobrałem temat do działu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komalo Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Takie artykuły tylko pogłębiają stereotypy w stylu 'motocyklista'='hałas, niebezpieczeństwo, śmierć' i trzeba z tym walczyć. Walczyć trzeba też z 'szalonymi' motocyklistami, którzy psują wizerunek wszystkim innym. A tak poza tym to wątek chyba jest do działu 'Przy piwie' :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFAL Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Szkoda słow i nerwów ,śmigam motorkiem i jeżdze samochodem więc wiem jak zachowuja sie kierowcy katamaranów wobec motocyklistow i wobec siedzibie.Brak jakielkolwiek kultury jazdy a pier........... przedstawicieli handlowych bym osobiscie zakopal żywcem.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rudy Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Usmialem sie z tego artykuliku na maksa :icon_biggrin: Jak by nie bylo wiekszych problemow na drogach!Poczowszy od nawalonych tirowcow jezdzacych bez odstepu jeden za drugim skonczywszy na stanie drog i ginieciu na nich dziesiatek tysiecy kierowcow samochodowych przy nie mniej wiekszych predkosciach! Wstaje sobie taka pala rano z lozka i mysli z czym by tu sie przebic do prasy i podbudowac wizerunekniebieskich braci! Juz widze te poscigi drogowki na XJ :P Za motocyklami popelniajacymi najdrobniejsze wykroczenie!Pewnie niebedzie nawet mozna podjechac do swiatel miedzy samochodami!To po co mi motocykl jak mam stac za katamaryniarzami! A tak wogole to juz mi przeszlo!:PPozdrawiam Wszystkich!\rudy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Olać te artykuły i zajmijmy sie Akcjami inicjonowanymi przez nas - Motocyklistów!!!!! Zapraszam http://forum.motocyklistow.pl/index.php?showtopic=43661&hl= Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YARECK Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Znowu jakiś kretyn chce zabłysnąc w świecie pismakó i wymyśłi akcje razem z drogówką.Pewnie, że nie którzy jeżdżą "mało" poprawnie ale nie można wrzucać wszystkich do jednego wora.Dosłownie przed chwilką jak stawiałem moto przed kawiarenką internetową jakiś staruszek podszedł do mnie i powiedział, że dość spokojnie jeżdże skoro tłumiki ani kszty nie odbarwione. A ja mu na to: "Jak ktoś ma we łbie popalone to i tłumiki też ma popalone".Chromolić takei bzdetne artykykuły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olsen Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Spoko, tego typu artykuliki pojawiają się co rok - nihil novi, więc nie ma się co ciśnieniować. Cytuj Romet Pony > Romet Ogar 205 > MZ ETZ 251 > Suzuki GSF 600 S Bandit i Peugeot SV 50 > Yamaha YP 250 R X-Max > Merida Freeway 9300 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R6surfer Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Artykuł standard. niestety dla mnie sezon sie na którko skończył zanim zaczął. Osioł (nie obrażając sympatycznych zwierząt) w katamaranie zajechał mi drogę na skrzyżowaniu. Norma, ja jadę prosto, on skręca w lewo. Wyczekał do końca a jak byłem kilka metrów przed nim ruszył i co -ano norma, piasek na jezdni, uślizg przodu, delikatny ślizg. Mnie nic się nie stało, chociaż glowa trochę boli bo walnąłem w asfalt. Ale najbardziej przerażające i chamskie było to, że "kierowca" samochodu jak zobaczył, że się podniosłem to pokiwał mi ręką i odjazd - masakra, jak go znajdę w Poznaniu do ma przes...ne. Niestety, w emocjach nie spisałem nr gnoja więc nici z OC, ale mam casco więc dam radę. A potem? moto leży na środku skrzyżowania, wokół krążą nauki jazdy (taki rejon), ja się mocuję żeby podnieść sprzęta..myślicie, że ktokolwiek się zainteresował? znieczulica na maksa !!! Ale jak ktoś podniesie na koło to wszyscy widzą,nawet jak są po drugiej stronie miasta. Ech, szkoda gadaćTeraz czeka mnie naprawa i niestety większość trzeba sprowadzać ze stanów...a to że kask muszę zmienić też nie liczę...sama prawdaMarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Kolejny zastepczy temat, ktorym latwo odwrócic uwage od innych wazniejszych tematów Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowak Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Teraz czeka mnie naprawa i niestety większość trzeba sprowadzać ze stanów... latwo gadac po fakcie, ale mozna bylo popytac obecnych przy zajsciu czy moze nie zapamietali blach, chociaz 2cyfry skoro byl z poznania. poza tym dlaczego ze stanow chcesz sciagac czesci? Wiem ze duzo taniej, ale tez dluzej bedziesz czekal, a sezon juz trwa. Wczoraj o maly wlos wyladowalbym w maluchu ok. 100/120kmh... standard :P maluch nagle skreca w lewo :icon_biggrin: :P poprostu 3ba uwazac pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaszpir Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Kolejny zastepczy temat, ktorym latwo odwrócic uwage od innych wazniejszych tematów na przykład i m.in. na : http://motoryzacja.interia.pl/news?inf=736945Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hikor Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Niech się drogówka za fajfusy swoje bierze... W Szczecinie największe zagrożenie stwarzają... uwaga, uwaga... samochody z L-ką na dachu. To, co wyprawiają instruktorzy (bo to oni de facto prowadzą te samochody) woła o pomstę do nieba. Przekraczanie linii ciągłych, "przelatywanie" na "wczesnym" czerwonym, wjeżdżanie między ludzi na pasach - masakra. I tak "wyszkoleni" kierowcy wyjeżdżają potem na drogi. Za tych debili powinna się wziąć drogówka.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vlaad Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Wnerwia mnie w tym wszystkim pewna rzecz. Wydawcą "GW" jest jak wiadomo Agora... która wydaje również "Świat Motocykli". Mają przecież na miejscu doskonałe źródło informacji w osobie red. Wydrzyckiego. Widocznie jednak lepiej wypisywać głupoty pod publiczkę niż zapytać kogoś kompetentnego. To chyba kwintesencja gazety codziennej: IGNORANCTWO!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tygrys111 Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2006 GW jest dla jednej grupy odbiorcow a Swiat Motocykli dla drugich, mysle ze to jest tak ogromna redakcja ze nawet obaj red. sie nie znaja, a nawet gdyby sie znali przeciez to jest robione pod publike zeby lepiej sie prasa sprezdawala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atrian Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Wnerwia mnie w tym wszystkim pewna rzecz. Wydawcą "GW" jest jak wiadomo Agora... która wydaje również "Świat Motocykli". Materiał napisany pod publikę :lalag: , być może GW + Policja zapowiadają akcję stop :buttrock: :crossy: piratą drogowym. To już nie pierwszy artykuł tego typu o motocyklistach i proponuję Olać te artykuły i zajmijmy sie Akcjami inicjonowanymi przez nas - Motocyklistów!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi