motorbiker Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2006 coraz częsciej sie spotykam z chopperami które mają nie sakwy a właśnie centralne kufry(plastikowe) z oparciem...i moje pytanie brzmi.... czy to pasuje do choppera czy to może przerost formy nad treścią?? wygląda to tak np; http://allegro.pl/item97564167_yamaha_virago_535.html prosze o opinie pozdrawiam Motorbiker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepe Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Hej, wiesz czemu cena na ten motor z allegro jest taka niska? bo ma zamontowany taki kufer :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maryanek Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Witaj! "De gustibus non est disputandum" Wiele razy postępujemy łamiąc różne kanony i coś, co było nie do pomyślenia kiedyś - dziś może być realizowane. Jeśli chcesz znać moje zdanie to jednak ja osobiście do choopera plastiku bym nie zakładał (to tak jakby do garnituru załozyć wysokie buty zimowe). Sam zamówiłem skórzane, na które aktualnie czekam. Kuferek jaki pokazałeś w linku może być jednak praktyczny! PozdrawiamLAM :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motorbiker Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2006 wŁaśnie praktyczny....coraz częściej łamiemy różne kanony....mi osobiście nie przeszkadza ten kuferek w tej Virażce ale jednak załamuje on chyba linię tego motocykla....ale z drugiej strony jak piszesz.....może być praktyczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maar79 Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2006 ja miałęm w moim Drag Sarze Classic zamontowane boczne kufry Givi ale one były stylizowane na cruiserowate, z chromowym relingiem itd, wyglądały ok ale najważniejsze było to że były zamykane na kluczyk i łatwe do odczepienia i miały uchwyt jak walizka, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x. Maślak Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Odeślę Cię do mojej starej "publikacji": http://www.christiancentaur.riders.pl/xv535/ - znajdziesz tu m.in. Viróweczkę koleżanki z mniejszym kufrem, przeze mnie zamontowanym. Puryści się nie zgodzą, ale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qdlaty2004 Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2006 chopperek z lodówką turystyczną hihihi praktyczne jak najbardziej ale wygląd według mnie do bani, tradycja nakazuje wozić sakwy skórzane pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szafir Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2006 (edytowane) Polecam zamiast plastika-turystyka wałek z grubej skóry, wykładany od środka nieprzemakalną sztywnym plexą. Stylowe i praktyczne; rozmiar i motywy można dowolnie dobierać.A tak to wygląda: Foto-wałek Edytowane 11 Kwietnia 2006 przez Szafir Cytuj http://www.hdceleven.pl/index.php/pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Demon Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2006 moim zdaniem chopper/cruiser powinien trzymac klase, styl, ktorej wogole nie maja plastiki... owszem niektore plastikowe kufry wzorowane na sakwy mozna zaakceptowac z przymrorzeniem oka (praktyka), ale kuterek jak na zdjeciu szpeci ta virowke... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konik Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Witam.Jak dla mnie to duze plastikowe kufry nadaja sie tylko do cruiserow i to o ile sa dedykowane pod konkretne moto i malowanie. Chopper z plastikami jakos mi nie pochodzi... hmm... chciales znac nasze zdanie. Choc nie da sie ukryc ze funkcjonalnie sa lepsze od skor to ja jestem na nie. PozdroKonik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kawasaki454 Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Coraz częściej w "krajach położonych bardziej na zachód" spotyka sie choopery z bocznymi kuframi i nie tylko to nie razi ale jest bardzo praktyczne ( sucha zawartoś i lepsze zamknięcie). Sam przemyśliwałem o tym luksusie do swojej Viagry ale na razie nic się fajnego nie trafia. Widziałem gdzieś Saberkę z kapitalnymi kuframi stylizowanymi na sakwy ( przód obciągnięty skórą) ale właściciel chciał je sprzedac razem z moto. Po odczepieniu można na stelażu powiesić zwykłe sakwy i śmigać na zlot a do turystyki używać kufrów. Nie mieszć jednego z drugim a napewno nie założyłbym kufra górnego bo pasuje jak krowie siodło.No ale ! gust nie jest sprawą dyskusji i Tobie pozostawiam wybór. :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wild Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2006 (edytowane) nie... choinka. ale to sa upodobania i to zalezy od kogos jak mu sie podoba. dla mnie to nie wyglada, nie pasuje w ogole do stylu tego motocykla. jeszcze troche wiecej plastkikow i bedzie wiekszy skuterek :D z manualna skrzynia :D Edytowane 11 Kwietnia 2006 przez wild Cytuj Dzika, tak jak natura chciała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Whisky Boy Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Przecież to nie ma żadnego sensu. Na pierwszy rzut oka już coś jest nie tak. Nie dosyć że samo moto jest kiepskie z wyglądu ( chociażby brak ramy przed silnikiem ), to z tym kufrem to jedno wielkie nieporozumienie. Oczywiście to moje zdanie. Wygląd tego motocykla kojarzy mi się ..... no właśnie, nie bardzo wiem z czym, ani chopper, ani szosówka, ani nic. Jakieś brzydkie moto z walizką biznesową na ogonie. Beznadzieja........ widział kto kiedy Ferrari z bagażnikiem na dachu? Maluchy ze spojlerami pewnie tak. To coś na foto tak właśnie wygląda....ni w pipe ni w oko. Rozumiem postęp technologiczny, rozwój intelektualny itp. ale to jest po prostu wieśniactwo... i nie ma nic wspólnego z modą...... Jak widzę takie fotki, zaczynam rozumieć tych maniaków którzy reanimują zabytki i opieprzają od dziadygów tych co chcą ciąć i spawać stare ramy...hehe.... :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doktor Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgadzam sie ze wszystkimi ,którzy są na nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Paweł Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Nie pasuje. Tak samo jak nie pasują tekstylne czy skórzane sakwy do nakeda. O ile sakwy jeszcze w nakedzie ujdą w tłoku (bo są z boku), o tyle taki kuferek w chopperze odpada, na mój gust. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi