shalashaska Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2006 MZpower dobrze napisane :biggrin: Cytuj Forum Volvo V40 S40 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bohen Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2006 WitamChiałbym was prosic o rade dotyczącym wyboru tłoka do etz 250. Będzie to mój pierwszy remont silnika. W moim miescie (Rzeszów) z tego co sie zorientowałem mam do wyboru: tłok tajwański(68zł), niemiecki (60zł), rzemiosło(65zł) i oryginał (ale kosztuje on 180zł co go dyskwalifikuje ze względu na moje możliwości finansowe). W zwiazku z tym mam pytanie, który wybrać? Nie chce kupic jakiegos badziewia co bedzie puchł gdy sie nagrzeje. Poradźcie który wybrać, bo nie chce mieś pózniej problemów.Pozdro Cytuj Stare motocyklowe przysłowie mówi: jak się nie wywrócisz.....to se nie poleżysz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bahama Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2006 bierz Tajwana :) nie dawno sam przeprowadzałem remont silnika (mz250) i wziołem tłok (komplet) plus nowy wał made in tajwan :crossy: i jak narazie jestem bardzo zadowolony :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mzpower Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Do etz 250 założyłem tłok węgierski. Tłok był prawie czarny (oczywiście mówie o nowym). Po przejechaniu 5000km nie było widać śladu zużycia na tym tłoku, kosztował w granicach 60zl.A jak nie ma wegierskich to bierz tajwan bo polski spuchnie na bank. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciekmmm Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2006 (edytowane) mam kilka pytań: jaka świeca najlepsza do MZ TS 250?Tzn. jaka ciepłota? i krótka czy długa? Czt to jest w ogóle silnik od TS?: http://www.bikepics.com/pictures/526668/ bo na krućcu od gaźnika pisze ES ale ES miały inne silniki... sam już nie wiem pzdr Edytowane 17 Kwietnia 2006 przez maciekmmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bohen Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Czyli doradzacie tłok tajwański lub wegierski. A co z niemeickim??. Nik takiego nie zakładał, bo nawet na allegro sa zazwyczaj niemieckie tylko?? Cytuj Stare motocyklowe przysłowie mówi: jak się nie wywrócisz.....to se nie poleżysz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mzpower Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Tłok założyłem węgierski bo niemieckiego nie mogłem dostac. Dlatego nie wypowiadam się o ich jakości, czy są orginale nie wiem. Co do pytania o silnik: modele mz ts 250 i mz es 250 trophy miały prawie identyczny silnik i taki masz zamontowany jest to silnik czterobiegowy o mocy 19km. I z tąd ten zanaczek na króćcu ES.Za to model mz ts 250/1 ma już inny silnik z poziomo żebrowaną głowicą i piątka skrzynią (podobny do etz). Świeca oczywiście krótka może być „od malucha” czyli f 95s lub izolator wielozakresowy do wszyskich mz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buła Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2006 witam,ja sie wypowiem się na temat tłoka,ja do swojej poprzedniej 250 załorzyłem tłok Okinoja,to był bodajrze chyba chiński albo tajwański,był bardzo dobry,nie miałem z nim żadnych problemów,co do węgierskiego to nigdy nie zakładałem więc nie bede mówił,ale jak miałbym znienic w obecnej MZ tłok to też bym wybrał Okinoja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
max264 Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2006 siema wszystkich.... mam taka sprawe chcialem wzmocnic rame w mojej etz 250..ma moze ktos pomysla jak?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KingNothing Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Witam, w weekend kupilem troche zajechana MZ ETZ 150. W zwiazku z tym pytanie, czy jak kupie nowy plywak, to poziom paliwa bedzie odpowiedni?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buła Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2006 witam,jesli stary pływak nie jest dziurawy to nie ma potrzeby go wymieniac,nie zmieni to poziomu paliwa,czemu akurat chcesz wymieniac pływak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KingNothing Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Bo tak jak Buła napisales, moj stary plywak byl dziurawy :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasiu Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Paweł jeżdże Es 250/2. Wszystko gra jak trzeba, ale dopiero jak się rozgrzeje! Na zimno mam problem ze skrzynią, jedynka jest nie zsynchronizowana i ciężko przejśc na dwójke. a w skrzyni mam hipola i tak się zastanawiam czy to nie ma wpływu?Ale ogólnie chwale sobie ją! Witam, w weekend kupilem troche zajechana MZ ETZ 150. W zwiazku z tym pytanie, czy jak kupie nowy plywak, to poziom paliwa bedzie odpowiedni?? u mnie w es 250/2 od pływaka wiele zależy! Ona ma półgaz i źle ustawiony poziom paliwa decyduje o wszystkim! A nówka opiera się górą i nie zamyka zaworu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buła Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2006 może zmien tego Hipola na jakis inny olej,może Mobila do skrzyni,to może byc wina oleju poniewarz jak olej jest zimny to nie ma tych własciowości,a jak się rozgrzeje to juz ma,a kiedy ostatnio zmieniałeś olej,może jest juz stary i zasyfiony,prze co może sklejaja Ci sie tarcze sprzegłowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Kozik Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Jesli mozecie, prosze zerknijcie tuhttp://forum.motocyklistow.pl/index.php?sh...34entry581834 Mam problem z gaznikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi