Dario.G Opublikowano 21 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2006 Na nasze drogi to tylko poduszkowiec się nadaje :) Znam taką wioskę , do której ludzie jeżdżą na wiosnę po zaoranym polu bo jest równiejsze 8O To samo na jesień :D , wolą ściernisko od "ASFALTOWEJ" drogiU mnie, jak zrobili remont drogi, to nie pomyśleli ,że należałoby uniść kanały- efekt 10 cm p. p. asfaltu i trzy opony dosztętnie rozwalone w ciężarówce 8O Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kulus Opublikowano 21 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2006 za stan dróg w polsce powinno sie karać ich wykonawce.... podejrzewam ze jesli Urząd Miasta czy tez inny organ wladzy podpisuje umowe na wykonanie jakiegos odcinka drogi.. to wykonawca za swoja prace odpowiada a wylany odcinek drogi obejmuje jakis okres gwarancji... i po zimie powinny zostac wyciagniete z tego jakies konsekwencje.... ale kazdy wie jak to jest w polsce... dziury sa były i beda.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyhu Opublikowano 21 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2006 Czolem! Ano, tak to juz jest, ze nikomu nie oplaca sie robic dobrych drog. Dziurawe drogi trzeba latac, zmieniac im nawierzchnie, frezowac koleiny... Kasa leci na konta firm, ktore sie tym zajmuja :). Jak taka firma spaprze robote, to sobie zapewnia brak "nudy" w przyszlosci, a wiec dochody. A na pewno gowniano wykonana robota tez ich taniej wychodzi :D. Taki kraj ;). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rof Opublikowano 21 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2006 no, tak to juz jest, ze nikomu nie oplaca sie robic dobrych drog a jak sie okazalo ze duma narodu, autostrada, wybudowana przez kulczyka jest gównem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miklas Opublikowano 21 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2006 Uwielbiam sposób naprawiania dziur u nas w kraju-tzw "łatanie"!Jak lataj to pikus, u mnie na niektorych mniej uczeszczanych ulicach zalewaja dziure smola i podrzucaja zwiru, zeby samochody to ubily, gorzej z motocyklem :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 21 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2006 W wawce tez nie lepiej, nie potrzeba dawac nawet ograniczen bo w tym super slalomie szybciej nie da sie pojechac :? trza sie na terenowke przesiasac bedzie niebawem.... :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ajko Opublikowano 21 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2006 Dziurawe drogi trzeba latac, zmieniac im nawierzchnie, frezowac koleiny... Kasa leci na konta firm, ktore sie tym zajmuja . Jak taka firma spaprze robote, to sobie zapewnia brak "nudy" w przyszlosci, a wiec dochody. I w ten sposób to wszystko się kręci, firm zajmujących się budową dróg jest bez liku a nowych dróg buduje się rocznie....... szkoda gadać.Z drugiej strony jak widzę jacy fachowcy pracują w jednej z takich firm, to nic mnie nie jest w stanie zadziwić.Poza tym skąd ma być kasa na drogi, skoro jakiś mądry minister wymyślił, żeby część kasy jaka jest zdzierana ze zmotoryzowanych przeznaczyć na budowę kutrów rybackich. :buttrock: Chociaż , moze i dobrze wymyślił, kutry drogi nie potrzebują .... pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gerg Opublikowano 21 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2006 jakiś czas temu gdzieś w okolicy wsi Kozubów niedaleko Pińczowa (chyba Kieleckie) spotkałem faceta który szedł sobie ulicą uzbrojony w zeszycik szkolny16-kartkowy, miarke i ołówek. Co robił? 8O mierzył każdą dziurę w drodze na zlecenie chyba gminy 8O :!: Miał co robić bo droga była jak sito. Na pytanie jaka jest średnia głębokość dziury niestety nie znał odpowiedzigdy byłem tam rok później droga była oczywiście taka sama jak przedtem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bacher Opublikowano 21 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2006 U mnie nowe drogi nawet wporządku się trzymają, ale na starszych odcinkach jest tragicznie (jedyneczka w puszce i jedziemy powoli) i trzeba na moto ostro uważać :buttrock: U mnie robią drogi tak po kawałku kilkaset metrów na rok zrobią i tak powoli ciągną do przodu, ale jednak widać efekty...jest lepiej niż było jeszcze kilka lat temu (nie biorąc pod uwagę wiosny :banghead: ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KuBA Opublikowano 21 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2006 U nas w Zawierciu nie da się przejechać prawie, to już nie są dziury tylko wielkie wyrwy, jedynie auto terenowe lub motocykl enduro/cross sie nadaje :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwek Opublikowano 21 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2006 Zastanawiam sie czym roznia sie polskie drogi od tych za zachodnia granica (chodzi mi o sklad) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
505iK Opublikowano 21 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2006 mam rozjebana zawieche w mojej cudnej micrze, wiec teraz jezdze i celuje w dziury coby wieksza szkode spowodowac i o odszkodowanie bede walczyl :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salata123 Opublikowano 21 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2006 Aż dziw, że to nie w pl fotka :mrgreen: http://www.kvadd.net/index.php?level=picture&id=169 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwypfk Opublikowano 21 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2006 "...PO ZIMIE" w centrum jeszcze daleko :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati1411 Opublikowano 21 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2006 ja jak jade samochodem to ciagle przeklinam.... no są dziury sa wszedzie... pochlastać sie mozna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi