Slabypromil749 Opublikowano 16 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 Witajcie, Przychodzi mi do głowy mała refleksja, mówi sie że Polska to dla Ducati rynek marginalny, tylko dlaczego importer nie wystawia się na największych tego rodzaju targach w Polsce, nie pokazują nowości i takie tam. Może jeżeli by ludziska pooglądaliby sobie maszynki, to zmienili by zdanie i zaczeli kupować porządne motóry a nie skośnookie. Wystarczyło by zrobić takie stoisko jak chociażby suzuki (ci co byli wiedzą dlaczego akurat suzuki). Nie sądze żeby takie stoisko kosztowało jakieś wielkie pieniądze, jeżeli nawet wystawiały się sklepy z ciuchami. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freel4ncer Opublikowano 16 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 Panowie goraca prozba o zdjagnozowanie problemu : Wbralem sie dzisiaj rano na wycieczke w gory , zatrzymalem sie na chwile by zrobic zdjecie i zostawilem monsterka na wlaczonych swiatlach ale z wylaczonym silnikiem , po akis 5 min gdy juz cyknalem fotki , chcialem odpalic dukata niestety Bateria byla juz dead. Akumulator jest nowka sztuka i jeszcze wczoraj dzialal lux . Aha co zauwazlem to fakt iz prad ladowania podczas jazdy byl bardzo niski a wieczorem napiecie podczas jazdy wynosilo z 9V nie wazne na jakich obrotach , gdy wlaczam swiatla podczas jazdy silnik gasnie :( czy to problem alternatora regulatora czy mozliwe zejest to tylko przepiecie . Gdzie znajde alternator i regulator napiecia w monsterze 600 z 94r , prosilbym o porade ASAP gdyz w wewtorek lece do Polski wiec jesli to alternator to zabral bym go do przewiniecia . Pozdrawiam Szymon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 17 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2009 Przychodzi mi do głowy mała refleksja, mówi sie że Polska to dla Ducati rynek marginalny, tylko dlaczego importer nie wystawia się (...) samospełniająca się przepowiednia... jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilust4s Opublikowano 17 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2009 Panowie goraca prozba o zdjagnozowanie problemu : Wbralem sie dzisiaj rano na wycieczke w gory , zatrzymalem sie na chwile by zrobic zdjecie i zostawilem monsterka na wlaczonych swiatlach ale z wylaczonym silnikiem , po akis 5 min gdy juz cyknalem fotki , chcialem odpalic dukata niestety Bateria byla juz dead. Akumulator jest nowka sztuka i jeszcze wczoraj dzialal lux . Aha co zauwazlem to fakt iz prad ladowania podczas jazdy byl bardzo niski a wieczorem napiecie podczas jazdy wynosilo z 9V nie wazne na jakich obrotach , gdy wlaczam swiatla podczas jazdy silnik gasnie :( czy to problem alternatora regulatora czy mozliwe zejest to tylko przepiecie . Gdzie znajde alternator i regulator napiecia w monsterze 600 z 94r , prosilbym o porade ASAP gdyz w wewtorek lece do Polski wiec jesli to alternator to zabral bym go do przewiniecia . Pozdrawiam Szymon Mam podobny problem. Prawdopodobnie padniety regulator ewentualnie alternator. Jednak co do alternatora, to niektórzy twierdzą że jest nie do zniszczenia. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuC Opublikowano 17 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2009 UWAGA!!! Ten monster jest wystawiony na otomoto, ale afera jest grubymi nicmi szyta. http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M1158394 Te dwa tez ogladalem: http://www.allegro.pl/item552796693_ducati...zja_okazja.html http://www.allegro.pl/item552813625_ducati...07r_okazja.html Jakby cos to priv. Luc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek21 Opublikowano 17 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2009 samospełniająca się przepowiednia... jsz No i to by było na tyle, ludzie nie kupują więc nie ma kasy na wystawianie. Nie wystawiają więc ludzie nie kupują bo nie znają :wink: Nie sądzę żeby takie targi miały duży wpływ na decyzje kupców. Ja i bez targów wiem co chcę kupić :icon_mrgreen: Pewnie najważniejszym argumentem za kupieniem wyjca a nie Ducati jest cena i powszechna opinia o wysokiej awaryjności. Lepszy dostęp do serwisu i części by sie przydał ale za to jakimi ekskluzywnymi motocyklami jeździcie :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 17 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2009 Właśnie na rynku amerykanskim H-D, Ducati i inne exkluzywne marki za nic w swiecie nie wystawia sprzetow razem z posledniejszymi sprzecikami rodem spod Muru..., więc wcale za bardzo nie żałuję... Pozdr. Janek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
franekfilm Opublikowano 17 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2009 UWAGA!!! Ten monster jest wystawiony na otomoto, ale afera jest grubymi nicmi szyta. http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M1158394 Żadnych danych do kontaktu :icon_eek: Łot de faq??? Cytuj http://toniekoniecdrogi.wordpress.com/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frencci Opublikowano 17 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2009 Hallo. Znajomy szuka Monsterka do 10tys.zl. Pewnie wchodzi w gre jakas szescsetka. Poprosze o ew. informacje wylacznie na temat pewnych sprzetow. Pzdr,Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek21 Opublikowano 17 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2009 Żadnych danych do kontaktu :icon_eek: Łot de faq??? Zadnych danych bo ta oferta to albo żart albo nie wiem co ale S4RS z 06 za taką cenę to trochę zastanawiające... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scitro Opublikowano 18 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2009 Panowie goraca prozba o zdjagnozowanie problemu : ...chcialem odpalic dukata niestety Bateria byla juz dead. Akumulator jest nowka sztuka i jeszcze wczoraj dzialal lux . Aha co zauwazlem to fakt iz prad ladowania podczas jazdy byl bardzo niski a wieczorem napiecie podczas jazdy wynosilo z 9V nie wazne na jakich obrotach , gdy wlaczam swiatla podczas jazdy silnik gasnie :( czy to problem alternatora regulatora czy mozliwe zejest to tylko przepiecie .... Cześć, moim zdaniem jakiś przewód ci się rozpiął lub zaśniedział. Regulator jest umieszczony w okolicach główki ramy od dołu ramy - taki radiator- sprawdź czy dochodzi napięcie zmienne z alternatora. Pozdr Seb Cytuj www.ducati-klub.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soleski Opublikowano 20 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2009 samospełniająca się przepowiednia... jsz Byłem na wystawie w Warszawie na Marsa w tamtym tygodniu. Może jestem spaczony, bo byłem na wystawie w Mediolanie w tamtym roku. 18 hal, wiele z nich dwupiętrowych, tory prób motocykli i skuterów, pokazy, gwiazdy sportu itp itd. :eek: :buttrock: :clap: No dobra. Jaki rynek, taka wystawa.... Ale..... Stoisko Ducati mnie załamało. Kilka motocykli stojących bez ładu i składu, chaotycznie porozstawianych po kątach. Żadnych ulotek, żadnej hostessy. Monster 1100 jako jedyna nowość stojący w kącie bez jakiejkolwiek informacji. :banghead: :eek: :evil: Za to na przodzie lekko sfatygowane zółte 1098 i czerwone 848 z info o totalnej wyprzedaży i przecenie prawie 10 tys na każdym. Nie wiem czy importer w ogóle umieścił logo na gołej ścianie boksu.... ŻENADA :lapad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lecho Opublikowano 20 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2009 Byłem na wystawie w Warszawie na Marsa w tamtym tygodniu. Może jestem spaczony, bo byłem na wystawie w Mediolanie w tamtym roku. 18 hal, wiele z nich dwupiętrowych, tory prób motocykli i skuterów, pokazy, gwiazdy sportu itp itd. :eek: :buttrock: :clap: No dobra. Jaki rynek, taka wystawa.... Ale..... Stoisko Ducati mnie załamało. Kilka motocykli stojących bez ładu i składu, chaotycznie porozstawianych po kątach. Żadnych ulotek, żadnej hostessy. Monster 1100 jako jedyna nowość stojący w kącie bez jakiejkolwiek informacji. :banghead: :eek: :evil: Za to na przodzie lekko sfatygowane zółte 1098 i czerwone 848 z info o totalnej wyprzedaży i przecenie prawie 10 tys na każdym. Nie wiem czy importer w ogóle umieścił logo na gołej ścianie boksu.... ŻENADA :lapad: Święta prawda, za to dużo na wystawie było różnego rodzaju chińszczyzny i innego badziewia. Jedyne co ratowało stoisko Ducati to piwo, które rozdawali na stoisku po przeciwnej stronie (przynajmniej w piątek tak było) :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 21 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2009 Soleski- tak po cichu Maszynkię zmieniłeś :smile: :icon_eek: i się nie chwalisz... A stoisko wystawiała firma co nie tylko zajmuje sie Ducatami, ale i innymi markami...ja tam byłem raczej zaskoczony że jednak były jakieś Klekoty... Nawet nie wiecie jak się męczyłem jazdą do Warszawy( z gościem- Hajabusomanem), gdy ciagle słyszałem, jaka to busa jest wspaniała i że nie podobają mu sie Ducati- bo to V-ka i grzechocze jak snopowiązałka... Na szczęście jechałem z mym bratem- tylko jego obecność powstrzymywała mnie przed zadaniem atemi-waza w podstawę czaszki- żartuję :icon_mrgreen: ... ale następnym razem daruję sobie chyba te załapanie sie na "krzywy ryj" lepiej siedzieć w domu, niz sluchac tym podobnych bzdur...dlatego z wielką ulgą dotarłem do hali wystawowej, żeby podziwiać hajabusopodobne sprzęty spod Wielkiego Muru- znów żartuję... Pozdr. Janek 748 Desmoquatrro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzio Opublikowano 21 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2009 (edytowane) Powiem wam że rozmawiałem z chłopakami którzy wystawiali te Ducaty z Caferacera , wściekli jak cholera bo dostali prykaz pozwolenia na dosiadanie motocykli a później się okazało że motocykle porysowane i brakuję w nich kilka części a jeszcze będą musieli je sprzedać ,podejżewam że te części które zginęły przykleiły się do łap właścicieli Ducati-tych gorszych z którymi nie chcemy mieć nic wspólnego .Więc nie dziwmy się w przyszłości że nie będzie na takich wystawach naszych motocykli Ducati. Edytowane 21 Lutego 2009 przez edzio Cytuj EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi