Sihaja Opublikowano 18 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2008 ufff, wreszcie Mod zlagodnial troche lub lubi czworonogi :bigrazz: Lubi, lubi... Nie widać, ze fotkę chrześniaczki w avatar sobie wrzucil? ;) A żeby w temacie bylo, to Korlat (ten demon z avatara) zaczyna ogonem machać, kiedy moje Potworzątko uslyszy (czyli jeszcze sporo czasu, zanim dotrę pod blok). Tak więc sympatia jest uzasadniona :bigrazz: Cytuj Fakt, iż jakiś pogląd jest szeroko rozpowszechniony, nie stanowi żadnego dowodu na to, że nie jest on całkowicie absurdalny. Jeśli weźmiemy pod uwagę, że większość ludzkości jest zwyczajnie głupia, należy oczekiwać z dużym prawdopodobieństwem, iż powszechnie panujące przekonania będą raczej idiotyczne niż rozsądne. Bertrand Russell Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurjuszi Opublikowano 18 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2008 A co odnośnie zimowania naszych klekotów?? Napewno wyciągam aku, podnośnik już zakupiony i przykrywam pokrowcem :biggrin: Są jakieś szczególne wskazania...czy odpalać go raz na jakis czas, czy lepiej nie budzic z zimowego snu :icon_mrgreen: już teraz zauważyłam, że baardzo wolno rozgrzewa się, nawet po przejechaniu 30 km, wskazówka temp. nie dochodzi do połowy. Skontaktowałam się z poprzednim właścicielem, Duci jeździ na Castrolu 10W40. pozdrawiam No, jak jest tak ponizej +5 stopni, to mój nigdy nie nagrzeje się powyżej 65*C w czasie normalnej jazdy. Ja zasadniczo nie zimuję. Dzisiejsze niedomaganie chyba wykorzystam na zlanie oleju, płynów, rozpięcie elektryki i przeczyszczenie styków... to muszę kilka piwek kupić... hmmm co jeszcze... może sprawdzę paski jak tam naciąg... O! łańcuch wyczyszczę i przesmaruję... znów jakieś piwko... potem jeszcze filt powietrza wywalę i jak jeszcze walnę ze dwa to może się pokuszę o pomiar luzów zaworowych... :icon_rolleyes: i może się zrobi cieplej :) od tego wszystkiego... sam nie wiem. pozdr Cytuj "Łudududududududududuuuu... Łudududududududduddddd" - Theodor (Zegrze 2010)"Hondy mają taki dziwny dźwięk..." - Autor nieznany (Udrzyn 2010) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RuBBeN Opublikowano 19 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 (edytowane) Fotki wyśle do jacek 998 wiczorkiem po powrocie z roboty. A któż miał małego pecha, stoi w Caferacer biały monsterek z uszkodzoną felgą nowy, jaka szkoda. Aż żal. zdjęcia wysłane. Edytowane 19 Listopada 2008 przez RuBBeN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Desmo- korek Opublikowano 20 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2008 edzio, czy Ty masz w posiadaniu wełne stalową do wytlumienia przelotowego wydechu? Jesli tak to bym chetnie odkupil od Ciebie na 2 wydechy. Daj znac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 20 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2008 A co odnośnie zimowania naszych klekotów? tak sobie myślę, że zasadniczo to samo, co pozostałych nie-klekotów: za motogenem, za śm jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzio Opublikowano 20 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2008 (edytowane) Desmo-korek .Cytat [edzio, czy Ty masz w posiadaniu wełne stalową do wytlumienia przelotowego wydechu? Jesli tak to bym chetnie odkupil od Ciebie na 2 wydechy. Daj znac Ja mam ale tylko jeden pakiet z nierdzewki na jeden wydech ale Pablo z Kielc coś mówił że będzie chciał swoje w ST4S przerobić więc się przyda a ponadto pewnie 1 będę musiła dokupić, jakbym ci swój odsprzedał to doszły by nastempne koszty przesyłki, ja to kupiłem na allegro 2 pakiety z kosztami za 70pln. http://www.allegro.pl/item482182878_welna_...obna_tanio.html Ja kupowałem tą i mogę polecić na bank jest nierdzewna i jak robisz pełne przeloty to 2 takie pakiety ci wystarczą ,ale może najpierw rozbierz swoje ,wiem że Remus lubi też stosować taką watę i może u ciebie będzie jej wystarczająca ilość do ponownego zastosowania ,w St4s w orginałach jest jej sporo i może nawet nie trzeba by kupować,Łukaszowi Wilu z pod Sandomierza wykożystałem tą która już tam w nich była i wystarczyło.Mam za to sporo do odstąpienia mat i tkanin szklanych do 700 stopni do wypełnienia tłumika jakbyś potrzebował.To telefon do firmy do Dębicy która sprzedaje tą wełnę 0146703026,e-mail:[email protected] Edytowane 20 Listopada 2008 przez edzio Cytuj EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balzac Opublikowano 20 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2008 Witajcie, A coś takie już ktoś widział ? DUCATI Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzio Opublikowano 20 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2008 Witajcie, A coś takie już ktoś widział ? DUCATI Pozdrawiam z tym wydechem jak to musi chodzić :banghead: Cytuj EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freel4ncer Opublikowano 20 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2008 (edytowane) Witajcie, A coś takie już ktoś widział ? DUCATI Pozdrawiam WTF :icon_eek: A widzieliscie to TESI 3D Serce oczywiscie Ducati :icon_twisted: a tutaj mam fajny teledysk z motocyklami w ktorym oprocz kilku kitajskich maszyn jezdzi Ducati Supersport - Fajan Muza Fajny Telysk , Super Klimat polecam wazy 30mb do sciagniecia z mojego konta na rapidshare Jessie - Paw (nie ma tej wersji na Youtube ani Google Video ) Edytowane 20 Listopada 2008 przez freel4ncer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RuBBeN Opublikowano 20 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2008 (edytowane) Witajcie, A coś takie już ktoś widział ? DUCATI Pozdrawiam zaje.... chciałbym go dosiąść hej ludziska mam do sprzedania szpulę maty, została koledzę z kiedyś (włóknina) do klejenia {do ducati :) ,żeby nie było że nie w temacie} 120 na 15-20 cm średnicy (jak ktoś klei łodzie lub plastiki). cena jeszcze mi nie znana bo nie wie ile można za to wziąć, może ktoś coś zaoferuje.. Jakby ktoś chciał zmieniać olej w klekocie to kumpel ma jeszcze parę butelek oleju CASTROL 10W50 POWER1 racing. olej w litrowych butelkach po 35 zł ilość ograniczona bo ciągle zbywa. Edytowane 20 Listopada 2008 przez RuBBeN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 21 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2008 Koledzy - mam prosbe- potrzebny mi kawalek carbonu mniej wiecej 10 cm x 5 cm czy ktos wie gdzie kupic, moze ktos ma ulamany kawalek tej wielkosci/ odpad? Otoz przyszedl do mnie tylny blotnik z carbonu do 748 - jednak ma dziure - cholerka i teraz kombinuje co z tym fantem zrobic- byle czego nie chce wklejac... moze kto ma taki kawalek... Pozdr. Janek 748 S. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freel4ncer Opublikowano 21 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2008 Czy w monsterze z 1994r mozna wymienic stary plyn hamulcowy DOT 3 na DOT 5.1 ? czy sa jakies przeciwskazania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RuBBeN Opublikowano 21 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2008 (edytowane) Czy w monsterze z 1994r mozna wymienic stary plyn hamulcowy DOT 3 na DOT 5.1 ? czy sa jakies przeciwskazania ? Osobiście bym nie polecał. Dlaczego? Otóż płyn chamulcowy-(jego oznaczenia) róznią się nieco strukturą i temp. wrzenia, więc do starego pojazdu nie ma potrzeby wlewania nowego nowocześniejszego ponieważ stary ma określone właściwości które spełnia dla danego modelu i rocznika, a po drugi zawsze istnieje możliwość uszkodzenia uszczelnienia układu (gumowych oringów). Pamiętaj nowszy(-e) nie znaczy lepszy (-e). A tak na marginesie dot 4 i 5 można chyba mieszać ale 3 to nie mam pojęcia. ps. te (-e) dotyczy logo, jest beee ale może się przyzwyczaję. Edytowane 21 Listopada 2008 przez RuBBeN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzio Opublikowano 21 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2008 Dot 3 bodajże Dotem 4 można zastąpić ale dot 5potrafi rozpuszczać wszelkie gumowe uszczelnienia w układzie pompka,zacisk.Układ już fabrycznie musi być dostosowany do Dot 5 Cytuj EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freel4ncer Opublikowano 22 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2008 No wlasnie 5.1 to zupelnie inna bajka niz silikonowy dot 5 , czytalem na stronie motula ze 5.1 mozna mieszac nawet z dot 3 , a generalnie ma duzo wyzsza temperature wrzenia. do tego znalazlem jeszcze taki opis tego plynu "Doskonale neutralny dla uszczelnień stosowanych w układach hamulcowych.Właściwości antykorozyjne" Wiem ze nie zawsze nalezy wierzyc w to co pisza na pudelku dlaego myslalem ze moze ktos z was mial z nim do czynienia ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi