drogowiec Opublikowano 26 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2006 I jakim natezeniem ?? bo uslyszalem ze powinno sie ladowac aku motocyklowy natezeniem 1A ale nie wiem czy to prawda.Bzdura. Wszystko zależy od pojemności akumulatora oraz stanu jego rozładowania. Akumulatory w czasie przechowywania ulegają samorozładowaniu (około 1% na dzień nawet). Przy ładowaniu aku mówimy o prądzie dziesięciogodzinnym na przykład, czyli jeżeli akumulator ma nominalną pojemność 20Ah, to ten dzisięciogodzinny prąd będzie wynosił właśnie 2A. Żeby aku nie zniszczyć, ładuje się go następująco: do napięcia około 11V prąd maxymalnie 20-godzinny, później można 10-godzinny do napięcia 11,8V. Powyżej można bez szkody dla aku "dołożyć" nawet 5-godzinny. W pełni naładownay akumulator bez obciążenia może wykazać napięcie nawet 13,5V. Regulatory napięcia w instalacjach pojazdów ustawia się 13,5 do 14,2V. Akumulator (jeśli nie jest kompletnie rozładowany) sam sobie weźmie, ile mu potrzeba (zgodnie z prawem Ohma) Cały tekst powyżej dotyczy akumulatorów kwasowych. Podejrzewam, że żelowe się nie obrażą na taki sam traktament. Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motorbiker Opublikowano 26 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2006 jakoś się nie moge przyzwyczaić do nowego image stronki:) kurcze ja narazie jestem uziemiony ale po 15 kwietnia jak zarejestruje moto to latam ile się da:) pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper_84 Opublikowano 26 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2006 (edytowane) drogowiec wielkie dzieki za info :rolleyes: :unsure: a co do stronki to faktycznie trzeba sie przyzwyczaic lecz zmiany uznaje na wielki + :) Edytowane 26 Marca 2006 przez kacper_84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaDR600 Opublikowano 27 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2006 Nie wiem czy ktoś z was pamięta czasy kiedy to w każdą środę o godz. 18.00 - 19.00 na Placu Dąbrowskiego spotykali się motocykliści z Łodzi ale może powrócić do tego schematu? Nie trzeba by było się specjalnie umawiać - po prostu wiadomo że co tydzień spotykamy się żeby zrobić wspólną rundkę po mieście i omówić ewentualne plany na nadchodzące imprezy. Kto miałby czas i ochotę przyjeżdza. p.s. Bywały takie czasy kiedy na placu stało ok. 50 motocykli :) aż się łezka w oku kręci :rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PROC Opublikowano 27 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2006 (edytowane) kubaDR600 moje przewidywania pogody nie sprawdziły się i pogoda na dziś i na jutro jest taka jak na załączonym obrazku za oknem. Ale w środę ma być słonecznie więc czemu nie :) ŚRODA GODZINA 18 PLAC DĄBROWSKIEGOObecność obowiązkowa ale to nowe forum ma możliwości :rolleyes: Edytowane 27 Marca 2006 przez PROC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper_84 Opublikowano 27 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2006 Kacper potwierdza swoje przybycie w środę na Placu Dąbrowskiego godz 18 :unsure: :angry: a forum ma mozliwosci ma :rolleyes: wypasik teraz jest :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwypfk Opublikowano 27 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2006 słuchajcie dobra wiadomosc(znaczy nawewno dlamnie dobra) w ta środe nie ale w nastepną 99% jestem , spręzam sie z robotą moto, dzis prostowanie kiery , pukiel zrobiony , tłumik przerobiony wyprostowany i załozony , no moze jeszcze dzis pospawam czache :)) P.S musiałem to napisac nie wytrzymałem POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PROC Opublikowano 27 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2006 siwypfk no to super! Dziś można powiedzieć ze odbyło się coś „Prawie jak spotkanie”Mianowicie podjechałem z 2 kumplami – oczywiście wszyscy na motocyklach pod liberty w celu odebrania oleju poszedłem na magazyn i kogo widzę - motorbikera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motorbiker Opublikowano 27 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2006 Procu ja tam jestem codziennie :notworthy: ale spotkanie się liczy :wink: tylko że nie na moto a katamaranem ale sie liczy nie :D ja dopiero zaczynam latać po 15 bo zarejestruje moto i wtedy to już nie ma że boli :) a jak narazie to jestem uziemiony ale moze wpadne na Plac samochodem coby poznać reszte.... pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YARECK Opublikowano 28 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2006 Ja niestety w środę pracuję po południu i mnie nie będzie. Może w następną dam radę. Poza tym i tak jeszcze nie ruszyłem moto. Jadę po niego w sobotę i zaczynam sezon.Co do forum to ja się na razie gubię.Byłem wczoraj w Motomanii na Przybyszewskiego i okazuje się że Pan Szuliński nie jest już właścicielem owej firmy tylko jacyś nowi ludzie. Byłem w szoku jak to przez zimę się może pozmieniać. Ciekawe co się stało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PROC Opublikowano 28 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2006 Na ten temat nic nie wiem. Ale wiem że za oknem słonecznie i ciepło.Dzisiejszy plan dnia to:Wymycie motocykla, wymiana oleju, synchronizacja gaźników, polerka tak żeby w środę ładnie wyglądał :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YARECK Opublikowano 28 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2006 Znaczy sie będzie pełna gala. Szkoda że nie mogę być, ale co się odwlecze to ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rof Opublikowano 28 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2006 (edytowane) ja sie pojawie na 90% tylko zebym pozniej nadązyl za wami bo jeszcze sie nie przesiadłem z etki :notworthy: pozdrawiam i do zobaczenia Edytowane 28 Marca 2006 przez Rof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaDR600 Opublikowano 28 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2006 ja sie pojawie na 90% tylko zebym pozniej nadązyl za wami bo jeszcze sie nie przesiadłem z etki :) pozdrawiam i do zobaczenia Bez obaw - zastanawiam się czy Gazelą nie przyjechać :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PROC Opublikowano 28 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2006 Kuba jak już powiedziałeś, że masz Gazele to musisz nią przyjechać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi