roman Opublikowano 15 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2006 czescnosze sie z zamiarem kupna suzuki marauder 800-tkaprosze Was o opinie na ten temat. jezeli jest cos co moze mnie przestrzec bede wdzieczny za info :-) jezeli jednak jest to warta pozycja to prosze rowniez o takie opinie. na co powininienem zwrocic uwage w trakcie "ogledzin" przy zakupie??na chwile obecna na tapecie jest ta pozycja http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=80953180pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 15 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2006 Pierwsze co mi się kojarzy z Marauderem to opowieść Lokisa (nasz forumowy kolega) o 2 lub 3 glebach na tym sprzęcie spowodowanych waleniem się w zakręt owej maszyny. Zresztą każdy opis i test powinien to potwierdzić. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kulik Opublikowano 15 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2006 Tragiczne podwozie, jego geometria i resorowanie. O ile silnik pracuje poprawnie i dysponuje sporym momentem, to walory trakcyjne tego motocykla są wręcz niebezpieczne, szczególnie na krętych trasach. Ten motocykl męczy podczas jazdy.Poza tym, co to za chopper tej pojemności, co ma łańcuch... Cytuj kulikowisko.pl www.facebook.com/KULIKOWISKOUwaga!!! Nowa lokalizacja kursów prawa jazdy: teoria: Mokotów-Służewpraktyka: Ursus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozzy369 Opublikowano 16 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2006 Ten motocykl męczy podczas jazdy. Zgadza się. Za tą cenę dostaniesz Drag Stara 650. Co prawda moc mniejsza, ale prowadzenie o niebo lepsze. Może Kawasaki VN800? Mnie osobiście Marauder sie nie podoba. Te felgi pasują do takiego motocykla jak siodło do świni :) ale to oczywiście jest kwestia gustu. Poza tym brak kardana przemawia tylko i wyłącznie na jego niekorzyść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PROC Opublikowano 16 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2006 Kiedyś w podobnym temacie ktoś napisał "tani Japoński chopper" coś w tym jest. Mi się akurat podoba jeśli chodzi o wygląd, nawet szukałem tego motocykla dla siebie. Niestety na dzień dzisiejszy, gdy już poznałem uroki Kardana w swojej Kawie, konieczność paprania się z łańcuchem i kilka innych niedoróbek Marudera/Desperado sprawiają, że nie widzę takiego motocykla u siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krasnal Opublikowano 16 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2006 konieczność paprania się z łańcuchem i kilka innych niedoróbek Marudera/Desperado sprawiają' date=' że nie widzę takiego motocykla u siebie.[/quote']Kumpel ma VZ i też dość tego babrania, ale zbiera kasę na nowego (używanego :roll: ) M800 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Light blue Opublikowano 16 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2006 ja się czuje na tym strasznie niestabilnie o i tyle :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozzy369 Opublikowano 16 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2006 konieczność paprania się z łańcuchem No właśnie. Chyba że marzy ci się cruiser ( bo chyba można go tak zaklasyfikować) wiecznie upier****y smarem do łańcucha.Jednak to wszystko byłoby do wytrzymania gdyby motorek dobrze sie prowadził i nie sprawiał kierowcy problemów. Ten jednak w obu przypadkach nie bardzo sie sprawdza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompka Opublikowano 16 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2006 Nie przesadzajcie z tym słabym zawieszeniem w Vz 800. Przód działa dobrze (hamulec!) a tylne zawieszenie... jest :) . Ja nie odczułem w czasie moich przejażdze tym moto żadnego walenia się w zakrety a nie nic takiego. Narzekającym proponuję krótka rundkę po kretej drodze VS 1400 albo VS 800. iI który motocykl tej klasy ma lepsze zawieszenie, hamulce i mocniejszy silnik? Łańcuch nie jest znowu taką straszną wadą. Trzeba go spamrowac i brudzi felge ale to da się przezyć. Najwiekszą wadą jest słaby silnik - lubi się zatrzeć i brać olej :| . Trzeba uważać na poziom oleju i nie odpalac na bocnej stopce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roman Opublikowano 16 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2006 witam jeszcze razdziki za komentarze ale najbardziej zaley mi na wypowiedziach osob ktore jezdza marauderami.sam jezdze honda vt600 i mam nadzije ze zmiana z mojej shadowki na marude bedzie to dobre wyjscie.wiec jak jest panowie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Osadziński Opublikowano 23 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2006 witam jeszcze razdziki za komentarze ale najbardziej zaley mi na wypowiedziach osob ktore jezdza marauderami.sam jezdze honda vt600 i mam nadzije ze zmiana z mojej shadowki na marude bedzie to dobre wyjscie.wiec jak jest panowie??? Jeździłem marauderem i mile go wspominam, choć potem całkowicie zmieniłem orientację (aktualnie CBR 1100 XX).Zalety: agresywny wygląd (krótkie błotniki, a nie "wanienki", niska cena zakupu, duże szanse na dobrą odsprzedaż, wygodny (bez problemu 500 km za jednym razem, tylko tankowanie), najszybszy w swojej klasie, z tym "waleniem" się to duża przesada, nawet niewprawny jeździec spokojnie sobie da radę.Wady: różne rzeczy mi odpadły podczas jazdy: dekielek na schowek na klucze, ciężarek przy kierownicy, śrubka od wydechu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romualdo Opublikowano 23 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2006 nosze sie z zamiarem kupna suzuki marauder 800-tka prosze Was o opinie na ten tematNie słuchaj tych co mało jeździli na Maruderze. Ja przejechałem na nim 10 tys. km (z 18 tys, które ma na liczniku). NIe zaliczyłme żadnej glebu chociaż opowiaski słyszałem identyczne, że ściąga do wewnętrznej. Ja tego nigdy nie odczułęm. Owszem początki były takie, że miałem stracha się kłaść, że punkt ciężkości coś nie teges, ale po tylu kilometrach wiem, że to nieuzasadnione obawy - chyba że motor złamany i spawanych jak niektóe sprowadzone. Wygląd tego co wybrałej ok. - trochę drogi - rocznik 98 ze stanem licznika 16.500 km można dostać za 14.000 wraz z sakwami, szybą i gmolami. Wybór modelu gorąco popieram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rof Opublikowano 23 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2006 motorek b .fajny, odprowadzalem go kiedys ponad 300 km, z tymi zakrtami rzeczywiscie nie jest zbyt fajnie na poczatku, no i problemem jest niezbyt wygodne seryjne siedzenie (male i strasznie twarde) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompka Opublikowano 23 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2006 najszybszy w swojej klasie Eee chyba niebardzo. VN 800 jest szybszy a i VS 800 pewnie nie odstaje od Maraudera. Co do dekielka od skrzynki narzedziowej to jest to podobno najczęściej zamawiana część w serwisach :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwypfk Opublikowano 23 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2006 VS 800 pewnie nie odstaje od Maraudera NO własnie a szczegolnie wersja USA :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi