Aster Opublikowano 27 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2011 napisał wyglądzie nie wygodzie ;) Cytuj Jawa 50 Mustang 1977 => Yamaha XJ 600N 1999 :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sherman Opublikowano 27 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2011 Naprawde polecam ten artykul wszystkim, ktorzy maja te same watpliwosci co jaPodobno pierwszy szlif rozwiewa wszelkie wątpliwości :flesje: Cytuj https://www.facebook.com/sixsixisixracing/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniek128 Opublikowano 27 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2011 U mnie nawet piąty nie rozwiał;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duddits Opublikowano 27 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2011 Tak jak nie ma jednego uniwersalnego motocykla do wszystkiego tak i nie ma jednego ubioru, który sprawdzi się w każdych warunkach :)Po jakimś czasie dojdziesz do wniosku, że z takim trudem wybrany komplet (czy to skórzany, czy tekstylny) to po prostu dla Ciebie za mało.Ergo: warto mieć oba. Na dokładkę fajnie jest doposażyć się w coś na gorące dni (tu też są różne sposoby: zbroja na siatce , kurtka z meshu, itd.) Do tego dochodzi jeszcze sprawa membran, nieprzemakalności i takich tam ... Że o kilku zmianach rękawiczek i butów nie wspomnę ... takie to drogie hobby ten motocykl :) Cytuj http://gomoto.tv/naszym motorem jest pasja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 29 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2011 Dobry tex w newralgicznych miejscach ma wszywki z kordury 1000D.Jak jest cały z 300D to szału nie ma. Cytuj Moto Psycho Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vmonika Opublikowano 29 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2011 Zdecydowanie skóra dobrej jakości(nie za cienka/nie za sztywna) i szyta przez fachowców od motocyklowych ubranek z ochraniaczami i odblski też się przydaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palladyn Opublikowano 2 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2011 Czyli jak zwykle, mozesz czytac i szukac ile wlezie ale jak sam nie sprawdzisz to sie nigdy nie dowiesz. No coz, ja mam czas do listopada takze mimo wszystko dalej bede czytal i szukal, a jak juz znajde cos dla siebie to nie pozostanie mi nic innego jak tylko... dalej szukac jesiennych promocji:d hahaha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
faza-s Opublikowano 15 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2011 Właściwie to stanąłem właśnie przed tym samym dylematem co wy :icon_mrgreen: Chciałem jesień spożytkować na zakupy ciuchów... mam w planach dość daleki wyskok : może być zimno, i na bank będzie padało ... Generalnie rozsądek podpowiada mi, że najlepszy byłby zestaw "tekstylny" :blink: ... zawsze jeździłęm w skórach i wiem, że na zimnicę to się ni grzyba nie nadają, a pod taką kurtkę "tekstylną" :blink: można założyć jakieś termo-aktywne dodatki napędzane płynnym wodorem i reaktorem atomowym (takie przynajmniej mam relacje kolegów "tekstylnych" :laugh: )Nawet znalazłem ładny zestaw Buse spodnie+kurtka, razem jakieś 1800 zeta :blink: ... i wszystko niby pięknie, ALE ... temat poruszany wielokrotnie na forum... ja wybrałem skórę. ufam, że daje większe zabezpieczenie przy upadku i ślizgu po asfalcie... Ufam bo jak dotąd nikt z zawodników GP czy SBK nie jeździ w kombinezonie z tworzyw... czy to nie zastanawiające? ... i tu pies pogrzebany ... w sezonie mam minimum 2 szlify ... to już taka świecka tradycja :laugh: Więc zapytam... Czy ktoś z was miał kiedyś szlifa w "tekstylnych" ciuchach ? A jeśli tak, to prosiłbym o jakiś komentarz ...Jakoś ni czorta nie ufam w bezpieczeństwo tych ciuchów, a z drugiej strony nie chcę sobie odmrozić tyłka :smile: Z góry dzięki... Cytuj Klub Anonimowych Piratów Drogowych Młotek zawsze można nazwać impulsatorem kinetycznym o napędzie mięśniowym, ale po co ... ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
faza-s Opublikowano 15 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2011 Oscar miał teraz może nie szlifa, ale konkretnego dzwona.Miał markowe teksy, kręgosłup i szyja całe. Reszta się zrośnie, ale żyje. Dzięki... A tak przy okazji to chodzi mi po głowie taki pomysł, żeby z tych "teksów" (jeśli już) wywalić wszystkie protektory i zakładać pod kurtkę porządny bluzer, albo jakąś ... tylko nie wiem, czy jest sens ... bo kiedyś w Liberty jakiś koleś sprzedawca twierdził, że bluzer g... mi da w ochronie na asfalcie ...Chociaż na mój chłopski rozum to takie zestawienie byłoby niegłupie ... ten jest dość drogi:http://sklep.scigacz.pl/buzer-zbroja-motocyklowa-oneal-madass-p-22699.html?cPath=1594_2259_253Ale coś w tym guście mi chodzi po głowie ... jako alternatywa dla skóry... A kolegę Oscara pozdrawiam i niech szybko wraca do sił... o powód dzwona nie pytam, bo pewnie standardowo :) Cytuj Klub Anonimowych Piratów Drogowych Młotek zawsze można nazwać impulsatorem kinetycznym o napędzie mięśniowym, ale po co ... ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetabodzio Opublikowano 4 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2013 ja posiadam tekstylny zestaw vanucci kurtka patrick fun tour i buty skórzane do tego też vanucci zestaw nie tani ale mega super , wyciągana membrana, latałem w nim i w ciepło i w zimno rewelacja, dużo kieszonek wywietrzników regulacji, odblaski. wygląda świetnie i czuje sie w niej super i nie za bardzo za skórą jestem chyba że lans lub tor, miałem kombinezon w całości i dzielony i kurtałke skóra i dla mnie męka gorąco i sztywno. jak jest gorąco bardzo to latam w buzerze i jest ok . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rockybalboa Opublikowano 21 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2019 Cześć, ogólnie to muszę kupić ciuchy. Moja stara kurtka tekstylna i spodnie jeansowe już się rozlatują. Ostatnio zacząłem się zastanawiać nad kombi jakimś skórzanym 2pc. Tyle że raz, jestem bardzo niewymiarowy więc ciężko mi będzie coś znaleźć(waga 67kg, 183cm wzrostu), a jak już coś jest to dainese za 4tys a ja wolałbym się zmieścić w 2,5tys. Dwa to w sumie nigdy nie jeździłem w skórze więc nie wiem czy się nie zagotuje. No i poza tym to co kupię to nadal będą moje jedyne ciuchy... Więc ja już nie wiem, czy szukać porządnych jeansów i kurtki tekstylnej czy co. w ogóle skóra jako jedyne ciuchy ma sens? Jeżdżę Kawasaki z750, o ile ma to wogole jakieś znaczenie. Odrazu dodam że goretex odpada, to wogole nie mój budżet. Macie jakieś propozycje dla mnie? W czym wy jezdzicie w lecie(załóżmy 18+ stopni)? Wysłane z mojego HTC U Ultra przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ks-rider Opublikowano 21 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2019 Wez dobre gore-tex'owe textylia, mmaja wiecej mozliwosci niz skora ktora ma znacznie mniejszy szpagat niz wlasnie texy :crossy: Cytuj <p><a href="https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos">https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos</a></p> <p> </p> <p><a href="http://picasaweb.google.com/ksrider/">http://picasaweb.google.com/ksrider/</a>[/url]</p> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 21 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2019 jeansy i kurtka skóra Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadeo Opublikowano 22 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2019 (edytowane) Ja za taką kasę kupiłbym kpl texów (np. Rebelhorn Hiflo II) i dodatkowo parę jeansów. To pozwoli Ci na w miarę komfortową jazdę przez cały sezon. A i jeszcze kasy by zostało. Edytowane 22 Stycznia 2019 przez tadeo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rockybalboa Opublikowano 22 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2019 Nie chce już niczego z tak dolnej półki. Budżet mogę podnieść do 3tys. Nadal nie wiem co, raz myślę o skórzanym kombi a drugi raz o jeansach np spidi i jakiejś kurtce. Wysłane z mojego HTC U Ultra przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi