Administrator Dominik Szymański Opublikowano 11 Lipca 2006 Administrator Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2006 ja mysle ze Dominik Szymański jest poprostu zakochany w KTMie i nie widzi swiata po za nim mam takiego kumpla co tez mowi ze on zawsze bedzie jezdził na KTMie ale on nie mowi na reszte motocykli ze sa złe:) Po pierwsze, zakochany to mogę być w jednej takiej kobiecie, która nosi moje dziecko, a nie w jakiejś kupie żelastwa. Poza tym akurat mieszanie uczuć w tym przypadku jest o tyle bez sensu, że miałem w życiu sporo motocykli cross i enduro, różnych marek, np Suzuki, Honda. Jeździłem lub też miałem w swoim otoczeniu większość motocykli enduro jakie są do kupienia na rynku do dziś. W pewnym momencie trafiłem na KTMa, akurat wtedy, gdy zaczął produkować naprawdę dobre motocykle. I tak już zostało. Bo po cholere zmieniać coś, co jest dobre. Jak dla mnie w chwili obecnej KTMa zmieniłbym tylko i wyłącznie na Yamahę WR, bo to podobnie niezawody sprzęt, choć wykonany batdziej masowo i po łebkach oraz z użyciem znacznie słabszych materiałów (,mam na myśli silniki, nie plastiki). Prawdopodobnie z awaryjnościa jest tak jak w ktm bo podobne sprzęty i wysilone. A co do odpalania to wątpię, zeby producent wypuścił taka kichę na rynek. Poprostu może wada egzęplarza. Przykro mi, ale raczej się mylisz. Te motocykle nie dawały sobie rady i znikły z rynku. Jakby były dobre, to by zrobiły karierę. Sam kupiłbym sobie VORa, ale ja mam 32 lata i chcę jeździć, a nie stresować się, że coś mi nawali bo jakiś debil zarządzający marką źle dobrał podzespoły, albo nie będzie kto miał mi naprawić motocykl... PS - wszystko co piszę na forum nie wynika z zadnych subiektywnych odczuć. Moim zamierzeniem jest jedynie pisać o faktach, tak abyście mogli podejmować najlepsze decyzje bez ponoszenia kosztów frycowego. Jeśli czegoś nie wiem, to się nie odzywam, albo odpowiadam że nie wiem. Nigdy nie wyskakuję wyżej, niż sięga tego moja wiedza... To tak a'propos............ pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thors Opublikowano 12 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2006 Przykro mi, ale raczej się mylisz. Te motocykle nie dawały sobie rady i znikły z rynku.Tak w szczególności, ze przyszły do Polski 2 egzeplarze :)Rynek amerykański to bardzo wybredny rynek i wątpię, żeby Vor się tam długo utrzymał jeśli jest kichą. A co do KTM to znam kilku wymiataczy którzy poszli za szałem i pokupywali exc. Sprzęty nie wytrzyamły katowania w terenie bo są za delikatne. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czak90 Opublikowano 12 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2006 (edytowane) Tak w szczególności, ze przyszły do Polski 2 egzeplarze :)Rynek amerykański to bardzo wybredny rynek i wątpię, żeby Vor się tam długo utrzymał jeśli jest kichą. A co do KTM to znam kilku wymiataczy którzy poszli za szałem i pokupywali exc. Sprzęty nie wytrzyamły katowania w terenie bo są za delikatne. Pozdrawiam Pewnie ci twoi wymiatacze zapomnieli wlać oleju do silnika :) Kurde to pewnie lepiej jeżdżą niż carmichael.A powiedz mi gościu jakie motocykle wygrywają w rajdach enduro lub w dakarze :flesje: pozdro Edytowane 12 Lipca 2006 przez czak90 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 12 Lipca 2006 Administrator Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2006 Zepsuć da się wszystko. Wystarczy tak "wymiatać", że rzuca się z całym impetem motocyklem na kamienie. Glebować też trzeba umieć...Albo nie myje się filtra powietrza, albo leje zły olej, albo nie uzupełnia oleju, albo nie reguluje luzów zaworowych, albo... itd. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thors Opublikowano 12 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2006 Pewnie ci twoi wymiatacze zapomnieli wlać oleju do silnika Kurde to pewnie lepiej jeżdżą niż carmichael.A powiedz mi gościu jakie motocykle wygrywają w rajdach enduro lub w dakarzeCzłowieku nie gadamy to o klasie dakar bo tam japonia nie ma odpowiednika. Jakby wra francuza miala 650 cm to prawdopodobnie byłby pierwszy. Przegrał bo odpływał na długich prostych z powodu braku mocy.Dominiku , a czy Ty się do tego wszystkiego stoujesz? To są ludzie w Twoim wieku i wierz mi, że dbają o motocykle bardziej niż o swoje żony.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 12 Lipca 2006 Administrator Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2006 I niszczą motocykle? To co oni robią? I co sie z tymi motocyklami dzieje?pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomski_01 Opublikowano 12 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2006 Kazdy motor mozna zajechac dbajac czy nie. Dawno dawno temu byl artykul w Motocyklu o Vor'ach i bardzo go chwalili. A w Yamaha'h Raptor 660 z 2002 r sa silniki Vor'a i maja renome dożywotnich. Pisze co wiem, nie bronie ani nie atakuje Vor'a. Peace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 12 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2006 Kazdy motor mozna zajechac dbajac czy nie. Dawno dawno temu byl artykul w Motocyklu o Vor'ach i bardzo go chwalili. A w Yamaha'h Raptor 660 z 2002 r sa silniki Vor'a i maja renome dożywotnich. Pisze co wiem, nie bronie ani nie atakuje Vor'a. PeaceDziwne bo z tego co wiem i widziałem to w raptorach sa silniki takie same jak w xtz 660 tenere. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endurowiec Opublikowano 12 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2006 Dziwne bo z tego co wiem i widziałem to w raptorach sa silniki takie same jak w xtz 660 tenere.Dokładnie tak jest, raptory maja silniki yamahy xtz, albo xt660, bo to sa te same silniki, napewno nie mają silnikow Vora. Yamaha by sie nie bawila w takie cos!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thors Opublikowano 13 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2006 http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=113432720 Mity, że Vor nie odpala można włożyć między bajki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek-KTM Opublikowano 13 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2006 http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=113432720 Mity, że Vor nie odpala można włożyć między bajki. Jak ktos chce sprzedac motor to wiadomo ze nie napisze " motocykl ciezko pali" tylko bedzie sciemnial byle sprzedac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BaRy Opublikowano 13 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2006 Zakładajęc nawet, że to całkiem niezły sprzęt to i tak straszny z niego egzot.Ja osobiście bał bym się pakować w takie cudactwa i napewno ciężko go później opchnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zysio Opublikowano 15 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2006 Siemka ja coraz wiecej słysze o tych motocyklach ostatnio widzialem jak jechal jakis motor z wielka naklejka V ale osobiscie nie pakował bym sie w to:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marzier Opublikowano 25 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2007 Jeżdzę motocyklem marki VOR 503!!MOTO jest oki niesamowity dół!!problem z odpalaniem bierze się z wytrzepanego rozpylacza lub iglicy (mówię tu o gaźniku delorto)pozatym mi pali z pierwszego!!!jedynym słabym punktem jest korba wytrzymuje max 1 rok(brak wałków wyrównoważających, spore wibracje)smarowanie tak jak w husabergu, rozbryzgowe , zmiana oleju co 4 godziny!!pozatym widze sporo zalet, metalowy kosz sprzęgłowy, fajny rozrząd !! jak coświecej chcecie wiedzieć to daję telefon 514233188 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piasektt Opublikowano 25 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2007 Jeżdzę motocyklem marki VOR 503!!MOTO jest oki niesamowity dół!!problem z odpalaniem bierze się z wytrzepanego rozpylacza lub iglicy (mówię tu o gaźniku delorto)pozatym mi pali z pierwszego!!!jedynym słabym punktem jest korba wytrzymuje max 1 rok(brak wałków wyrównoważających, spore wibracje)smarowanie tak jak w husabergu, rozbryzgowe , zmiana oleju co 4 godziny!!pozatym widze sporo zalet, metalowy kosz sprzęgłowy, fajny rozrząd !! jak coświecej chcecie wiedzieć to daję telefon 514233188 Wrzuć fotke myślę że wielu go chce zobaczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi