Skocz do zawartości

Kaskowy ranking

Rekomendowane odpowiedzi

Groszek, nie gadaj takich głupot, że nie ważne jest z czego jest wykonany kask! Istna bzdura! Tak dla świętego spokoju pójdź do jakiegoś sklepu i weź jeden kask wykonany z termoplastiku i jeden z policarbonatu. Na pierwszy rzut oka będą wyglądały tak samo, dopóki nie wsadzisz ich pomiędzy uda. Ściśnij każdy z nich po kolei i udami i rękoma i dopiero wypowiedz się, co zauważyłeś. Pomiędzy tymi dwoma materiałami jest dosyć duuuuża przepaść.

Ja na temat Lazer'ów wypowiadałam się już kilkanaście stron wcześniej

A jeżeli chodzi o Airoha SV55, to podobno rewelacyjny kask! Ja sama nie podchodziłam zbyt optymistycznie do tego typów kasków, do póki nie założyłam go na głowę! Poprostu rewelacja! Zapewne mój następny kask to właśnie Airoh SV55

Jak by ktoś miał pytania apropo tego kasku, to myślę, że śmiało możecie wysłać PW do Shreka-sam jeźdźi właśnie w tym kasku, jego żona również i obydwoje są bardzo zadowoleni z SV55

hmm.... to wreszcie który materiał jest lepszy?? :icon_razz:

Uparta z ciebie sztuka, to ja ci wbije klina. Mianowicie http://www.motorland.com.pl/shop.php?a=lis...c71c5b11bb71ce1

masz super kaski z carbonu i kevlaru. I moje zapewnienie, ze Airoh robi świetne kaski za rozsądna kase, po prostu poczekaj z zakupem. Zamist tanich produktów Lazera lub Sharka kup Airoha.!!!

Groszek, nie gadaj takich głupot, że nie ważne jest z czego jest wykonany kask! Istna bzdura! Tak dla świętego spokoju pójdź do jakiegoś sklepu i weź jeden kask wykonany z termoplastiku i jeden z policarbonatu. Na pierwszy rzut oka będą wyglądały tak samo, dopóki nie wsadzisz ich pomiędzy uda. Ściśnij każdy z nich po kolei i udami i rękoma i dopiero wypowiedz się, co zauważyłeś. Pomiędzy tymi dwoma materiałami jest dosyć duuuuża przepaść.

Ja na temat Lazer'ów wypowiadałam się już kilkanaście stron wcześniej

A jeżeli chodzi o Airoha SV55, to podobno rewelacyjny kask! Ja sama nie podchodziłam zbyt optymistycznie do tego typów kasków, do póki nie założyłam go na głowę! Poprostu rewelacja! Zapewne mój następny kask to właśnie Airoh SV55

Jak by ktoś miał pytania apropo tego kasku, to myślę, że śmiało możecie wysłać PW do Shreka-sam jeźdźi właśnie w tym kasku, jego żona również i obydwoje są bardzo zadowoleni z SV55

Zgadza się, polecam kask jest świetny nawinałem już w nim około 2 tysiace i jest to według mnie bardzo konkretny produkt za małe pieniądze.

ja właśnie rozdziewiczyłem mój nowiutki Shoei XR-1000 i mogę tylko potwierdzić pozytywne opinie o nim, jakie tu się pojawiły. Nie jest głośny, wentylacja głowy świetna, a przede wszystkim leży na mojej łepetynie jak marzenie. Bez założonej szybki anitfog paruje trochę, ale tylko przy zatrzymywaniu na skrzyżowaniach i całkiem zamkniętej szybce. Po jej rozszczelnieniu tworzy się szparka :D i już nie ma problemu z parowaniem. Okulary wchodzą łatwo, mimo iż kask ciasno siedzi na głowie. Okulary również nie parowały. Mimo wszystko przydałby się deflektor, bo zakładam, że w chłodniejsze dni może być już gorzej i trzeba będzie antifoga założyć. Ogólnie jestem bardzo zadowolony z zakupu i polecam.

Lustrzanki nie dość, że wcale nie są dobre, to jeszcze nie mają polskiej homologacji. Tak na prawdę to tylko w mocnym słońcu nadają się do użycia. O kaskach LAzer nic nie wim.

Pozdrówka

P.s.

Kask do 400 zł? Można zakupić w tej cenie coś z wyprzedaży. Czasem załapać się można na beret za dwa razy tyle. Poszukaj

A ja do dwóch kwestii o jakich wspomniał drogowiec:

1) przyciemniana szybka - po zmroku do kieszeni. Albo rozwiązanie z przesuwaną blendą, albo trzeba wozić ze sobą drugą szybkę na wymianę. Bo po zmroku w przyciemnianej to sami się prosimy o kosę. A jak jeszcze deszcz do tego dojdzie ... brrr ...

2) Przetestowane dwa lazery - sprzęt dobry. Mój wytrzymał starcie z karoserią Toyoty Avensis, dzięki Bogu. Dobre w testach. Elegancko wykonane i trwałe, sporo kolorów i ciekawe do tego. Chyba większość ma wypinaną wyściółkę, więc można wyprać. Zastrzeżenia mam dwa - znam cichsze kaski (zawirowania powietrza) oraz szybka mimo wklejki potrafi parować.

a trzecia kwestia też z doświadczenia:

3) Polecam Uvexa Bossa 2000 - cichutki, bardzo dobrze wykonany kask. Szybka z wklejką nie zaparowała mi przy żadnych warunkach pogodowych, ani w lecie, ani w zimie, ani w deszczu ... etc. Ba, jechałem nawet w okularach i też nie parowały (sic!). Jeżeli komuś nie przeszkadza nudna stylistyka, bardzo dobry wybór.

Pozdrawiam serdecznie,

&REW. :D

Jeśli chodzi o Lazera......

Sama posiadam już drugi kask i jestem bardzo zadowolona. Lazer może nie jest firmą z najwyższej półki, ale jego produkty spełniają swoje zadanie jak należy.

Zgodzę się z kolegą co do cichości, chociaż ja nie narzekam. Nie jest tak strasznie :icon_question:

Ogólnie kaski bardzo fajne. Nie będę już ich tak zachwalać, bo kolega zrobił to już powyżej :icon_exclaim:

A co do anti-foga...mój sprawuje się rewelacyjnie! Czy to deszcz czy chłodniejsze powietrze nic mi w nim nie paruje.

Mam pytanie co będzie lepszym wyborem ?

Nolan N82, AGV GP1, AGV K2 (K series)

Jak ktoś miał któryś z tych kasków to napiszcie w którym szybka paruje z którego można łatwo wyjmować i prać wkład no i w ogóle który będzie waszym zdaniem najlepszym wyborem.

Kłaniam,

W związku z tym że wiela ludków zapytuje o rozmaite kaski może wartałoby zebrać te przemyślenia w jedno miejsce i dodawać tam rozmaite opinie o różnych garnkach? Temat będzie zawsze na czasie bo zawsze ktoś kask kupuje po raz pierwszy lub wymienia?

Hę...?

Gruss!

I.

jezdze w airoh 55-nie polecam kiepska jakosc wykonania,głosny i łatwo rysujaca sie szyba

jezdze w airoh 55-nie polecam kiepska jakosc wykonania,głosny i łatwo rysujaca sie szyba

Szyby zawsze sie rysuja-taka ich uroda

Glosny???? To przejedz sie w Jet-cie Lazer'a, to bardzo szybko zmienisz zdanie na ten temat. Wiadomo, ze w tego typu kaskach nigdy nie bedzie cicho tak jak w kaskach integralnych, ale SV-55 jest moim zdaniem jednym z najcichszych kaskow typu Jet

• grizzli odpiął/ęła ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...