MichałKaczmar. Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2004 CYTAT:MichałKaczmar napisal napiszcie prosze jaki kask na scigacza za przystepna cene mozna kupic, czy SHARK sie nadaje ? razorbl napisal : A ile możesz kasy na ten garnek przeznaczyć ? 350 max 400, wkrotce beda targi motocyklowe z okazji zlotu w Bydgoszczy i chce poogladac co jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
666 Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2004 To ja jeszcze dodam bo tez szukam nowej skorupy.Przedzial cenowy tak do 1000 zl z antyfogiem,szyba latwa w wymianie ,srodek wyjmowany i mozliwy do prania,dobra wentylacja no i co by nie byl za glosny????????aaaa teraz jaki lepiej kupic na scigacza dzielony czy integral bo tutaj rozne opinie slysze ze integralne sa bardziej ciche itpitp jakies rady jaki model i marke wybrac?????????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
razorbl Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Czy wie ktoś gdzie można dostać białą szybę do UVEXA, bo mam tylko lustrzanke i jak się ciemno zrobi to zaczyna się masakra ;) Dokładnie jest to UVEX WING RS z duchem tematu spostrzeżenia : kask w miarę cichy, szyba nie paruje mawet przy +2, fajnie wygląda (ma taki czubek, że odrazu wiadomo że czub jedzie :mrgreen: ) , niestety lakier jest fatalnej jakości - na słońcu dostaje jakis bąbli, ledwo się w coś puknie to odpryskuje - generalnie kicha . Kolejny minus to że przy prędkościach 170+ zaczyna go telepać na boki i trzeba mocno pilnować głowy :mrgreen: . Szybę mam lustrzankę już 2 bo z poprzedniej farba zeszła i musiałem reklamować .Jakość materiałów też mogłaby być lepsza. Generalnie uczucia mieszane i za tą cenę można chyba było trafić lepiej. Aha nie sprawdzałem jeszcze wytrzymałości przy wypadku ale jakos mi nie śpieszno.Pozdr http://www.motorfan.pl/Generalny importer Uwexa na Polskę. Skontaktuj się z nimi, może wyślą Ci szybę do Gdańska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tytus Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2004 To ja jeszcze dodam bo tez szukam nowej skorupy.Przedzial cenowy tak do 1000 zl z antyfogiem,szyba latwa w wymianie ,srodek wyjmowany i mozliwy do prania,dobra wentylacja no i co by nie byl za glosny????????W tamtym sezonie kupilem Nolana N82 (ten z bajerami ;) ) za ok 1100 zl Bardzo go polecam, jest super, ma antyfroga i nie jest za glosny... Teraz pewnie go dostaniesz ponizej 800-900zl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ruffneck Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2004 no tak tylko jest dalej problem.. mam 600 max.. a jak szukam kasku to ciagle czegos brakuje..albo antifoga..albo brak wyjmowanych poduszek.. albo slaba wentylacja :| czy jest jakis taki kask ktory laczy te wszystkie niezbededniki..a nie kosztuje wiecej niz 600pln ?? ps. uzytkuje ktos UVEX DAYTONA II ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Administrator Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Może kup Caberga? Za 600 zł masz już dobry model (obejrzyj na www.rapid-motocykle.pl). Ma wszystkie wymieniowe przez Ciebie cechy poza jedną - nie ma wyjmowanej wyściółki. Ale co z tego, skoro ARAI za 2500 zł też nie ma?Kask po prostu trzeba umieć dobrze wyprać i wysuszyć, a wtedy nie ma znaczenia czy wyściółka jest wyjmowana czy nie. W enduro wyjmowana wysciółka przydaje się, bo można szybko zdemontować, wyprać i w krótkim czasie ją wysuszyć. IMO w przypadku szosowych motocykli nie ma to takiego znaczenia. Po prostu trzeba mieć więcej cierpliwości, aby kask w środku dobrze wysechł. pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tytus Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2004 no tak tylko jest dalej problem.. mam 600 max.. a jak szukam kasku to ciagle czegos brakuje..albo antifoga..albo brak wyjmowanych poduszek.. albo slaba wentylacja :|wszystkie te rzeczy ma moj nolan N82, poszukaj po necie moze taniej znajdziesz go bo to jest model z tamtego roku a teraz w ofercie sa juz N83 chyba... Moze jakies przeceny beda... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Climat Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2004 N82 jest naprawdę super.Miałem taki w zeszłym sezonie i byłem z niego bardzo zadowolony. Do tego przyciemniane szybki w Boldorze za ok 100PLN a antifogi ponizej 60PLN (o ile dobrze pamiętam).Obecnie posiadam AGV GP-Pro replica i jestem pod wrażeniem.Kask jest naprawdę idealnie dopasowany, wentylacja działa wyśmienicie, szybka bardzo łatwo się zdejmuje. Waga to 1330 a cena ok 450EUR. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luka Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Widziałem N82 w necie, tylko nie pamiętam, gdzie za jakieś 9 stówek, jak masz taki budżet to może warto poszukać, choć czapkę to zawsze lepiej przymierzyć. Tak czy inaczej to w miarę dobry kask i jakby nie było topowy model Nolana na zeszły sezon. SHARKI są OK!!! Pozdro Łukasz _______________Przechowalnia motocykli i skuterów - Warszawa i okolice www.motozima.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kil-R Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Mam N82 i jest zaj... super. System zamykania szyby podobny jak w Xlite'ach, dociaga szybe do uszczelkie - rewelka. Gdyby byl ciut lzejszy ... to by pewnie kosztowal dwa razy tyle :mrgreen: Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bermondo Opublikowano 30 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2004 ile mniej wiecej trzeba liczyc na jakis siuwax zeby mi nie parowala szybka w czyms takim?? http://www.uhma-bike.pl/akcesoria_szczegol...ly.php?id=10431paruje mi tylko dol jak stoje na swiatla i sie zasapie, ale jest to i tak upierdliwe... chyba ze do tego kasku da sie anti-foga dostawic...a w pfecie Uhma bike i tak nie ma mojego koloru ;)... nikt nie bedzie takiego mial :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ruffneck Opublikowano 30 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2004 caberg..hmm wyglada niezle.. tylko kask za 700pln ma dopiero antifoga :) mozna sobie dokupic jakos w miare tanio?? to wtedy bym skompletowal jakis kask za 500 + 100 na antifoga :D ?? a ten http://www.uhma-bike.pl/akcesoria_szczegol...ly.php?id=10418 wyglada na wporzadku? smiga ktos w tym,.. aha i jeszcze jedno pytanie.. kiedy kupic taki sprzet? jesienia czy w wakacje? kiedy sa jakies przeceny czy cos ;) wy sie bardziej orientujecie.. pozatym u mnie nie ma tego typu sklepow :|pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
666 Opublikowano 1 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2004 Z kaskami to chyba jest tak samo jak ze sprzetami taniej pod koniec roku..... :ehz:a moze jakies opinie na temat jaki wybrac integrala czy dzielonego 8O Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ruffneck Opublikowano 4 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2004 a co lepsze? Nitro czy Caberg??? pozdrowka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
666 Opublikowano 4 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2004 Carberg ma juz ustalona renome Nitro dopiero wchodzi na nasze rynki ale ogladalem te kaski i nie powiem za taka cene sa naprawde dobre.....sam sie zastanawiam czy aby takiego sobie nie kupic :D :D :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi