Filip Opublikowano 1 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2005 Witam,niestety z mojego Berika nie można wyciągnąć wyściółki, a troche się już ubrudziła. Czy i czym można prać taką wyściółkę, aby nie zniszczyć kasku (agresywna chemia). Znajomy polecał mi środek do prania dywanów, co wy na to? 8O pozdrawiam Filip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 1 Listopada 2005 Administrator Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2005 O k*rwa to już więcej się kolegi nie radź lepiej....Głowę też on myje płynem do prania dywanów? Jeśli tak to niezły hardkorowiec jest. A kask pierzesz takim szamponem jaki używasz na codzień. Żadnych proszków, detergentów, innego świństwa. Tylko to, co dla Twojej głowy bezpiecznie. W końcu to bezpośredni kontakt wyściółka - głowa.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Paweł Opublikowano 1 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2005 hmmm... a ja kask czyściłem pianką do czyszczenia tekstylnych butów 8O Nawet nieźle to czyściło.Na szczęście nie wyłysiałem - ale to pewnie dlatego, że za wiele włosów i tak nie mam :-D W innym wątku wyczytałem, ze najlepiej cały kask zanurzyć w letniej wodzie z szamponem lub mydłem - wyczyścić - a potem długo i dokładnie suszyć, najlepiej na powietrzu. Tak będę teraz robił 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilvov Opublikowano 1 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2005 hmmm... a ja kask czyściłem pianką do czyszczenia tekstylnych butów 8O Nawet nieźle to czyściło.Na szczęście nie wyłysiałem - ale to pewnie dlatego, że za wiele włosów i tak nie mam :-D W innym wątku wyczytałem, ze najlepiej cały kask zanurzyć w letniej wodzie z szamponem lub mydłem - wyczyścić - a potem długo i dokładnie suszyć, najlepiej na powietrzu. Tak będę teraz robił 8) woda między skorupą kasku a styropianem na pewno świetnie odparuje... (choć powinniśmy zacząć od tego, że nie powinna się tam dostać, ja jednak przyjmuję wariant 'jakby') Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chichio Opublikowano 9 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2006 Jak sie uporac z czyszczeniem kasku, ktory nie ma wyjmowanej wysciółki? Kask to Suomy Gunwind. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasza Opublikowano 9 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2006 Jak sie uporac z czyszczeniem kasku, ktory nie ma wyjmowanej wysciółki? Słyszałem o ciekawym patencie, ale nigdy nie stosowałem, więc nie wiem co to warte. Kask zamykamy, odwracamy i nalewamy wody z czymś do mycia (może być ten szampon). Następnie bierzemy mikser i.. miksujemy :buttrock:. Podobno działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chichio Opublikowano 9 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2006 Wole cos wyprobowanego, albo moge sprobowac na czyims kasku :lol: :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andon13 Opublikowano 9 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2006 Ja uzywam kominiarki... Kask max 2 sezony a później na allegro. Potem kupuje nowy! I nigdy nie piore :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 9 Stycznia 2006 Administrator Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2006 Jak sie uporac z czyszczeniem kasku, ktory nie ma wyjmowanej wysciółki? Mam tak w Araiu... Piorę kask 2 razy w sezonie, bo nie używam kominiarek. Opisałem tutaj stosowane przeze mnie i kolegów techniki prania wyściółki: http://sokol.poznan.pl/jp2/infopage.php?id=268To tylko propozycja, każdy może prać jak chce :)pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doman Opublikowano 23 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2010 Witam! Jestem posiadaczem, od niedawna, kasku Agv S-4, praktycznie cała wyściółka jest w nim wymienna, z jej demontażem nie ma większego problemu, jednak nie mam pojęcia w jaki sposób ją wyprać żeby jej nie zniszczyć. W instrukcji nie ma na ten temat słowa. Można centralnie ją wrzucić do pralki? Jeśli tak to w jakiej temp., jakich środków piorących używać?? Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam Doman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niwy Opublikowano 23 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2010 w którymś Świecie Motocykli było. Nie mam teraz dostępu do niego. Ale z tego co pamiętam to wystarczyło wsadzić wszystko do siatki na bieliznę i do pralki. temp 40 stopni i styka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colahondax11 Opublikowano 23 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2010 (edytowane) Ja też mam kask agv,ściółkę można wyciągać ale po co skoro są specjalne środki do jej czyszczenia bez wyciągania. Ja zastosowałem taką piankę jak w linku poniżej,psiknąć na wyściółkę pianka trochę napęcznieje i później przetrzeć ją ściereczką. Ładny i świeży zapach. I starczy na wiele czyszczeń. Na dodatek można tą pianką czyścić zewnętrzną część kasku. Tutaj link do gościa od którego kupiłem,ma niedrogo. http://www.allegro.pl/item892542203_motore...oto_center.html Edytowane 23 Stycznia 2010 przez colahondax11 Cytuj Pasji nie zmienię, bo jak to zrobić, gdy słyszę w sercu sportowy motocykl... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doman Opublikowano 23 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2010 Podziękował :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi_V1 Opublikowano 28 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2010 w którymś Świecie Motocykli było. Nie mam teraz dostępu do niego. Ale z tego co pamiętam to wystarczyło wsadzić wszystko do siatki na bieliznę i do pralki. temp 40 stopni i styka. Styczniowy 2010 Wyciągasz wkładasz do worka od kasku i pierzesz na programi przeznaczonym do prania welny lub innych delikatnych tkanin lub pianki i inne tego typu sprawy PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 28 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2010 ja ostatnio prałem pierwszy raz wyjmowaną wyściółkę w moim n102 (kask używany przez kilkadziesiąt tyś km) usyfiona była niemożliwie :bigrazz: najpierw prałem ręcznie ale straciłem cierpliwość i wrzuciłem po prostu do pralki wszystko gra- nic się z wyściółką nie stało, nawet po dość szybkim wirowaniu Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi