adamus88 Opublikowano 26 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2008 Panowie, Jakie kupować klocki na przód do FZS 600??Co wy kupujecie?? Goldfren czy Ferodo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koniaczek Opublikowano 26 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2008 Panowie, Jakie kupować klocki na przód do FZS 600??Co wy kupujecie?? Goldfren czy Ferodo? Nissin ;) A tak serio to mam teraz Goldfreny i sa super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gszturo Opublikowano 26 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2008 Carbon Lorraine - cena/jakosc bardzo korzystnie wychodza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wicher Opublikowano 26 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2008 Panowie, Jakie kupować klocki na przód do FZS 600??Co wy kupujecie?? Goldfren czy Ferodo? Z pewnością nie NISSINY i do tego niebieskie. Siła hamowania nie jest powalająca, ale przy spokojnej jeździe dosyć trwałe. W czasie jazdy w deszczu totalna porażka.Jak na taką przeciętną jakość, to są za drogie ;) Cytuj Najlepszym dowodem na istnienie obcej inteligencji w kosmosie jest to, że nas nie odwiedzają... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernestZL Opublikowano 26 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2008 pytanie do doswiadczonych w temacie sprzegla FZSa wiec- na jedynce idzie idealnie nawet do czerwonego-2 uzywam delikatnie-3 daje na maxa i w okolicy 7 tys obroty strzelają szybko do 9 szybko potem spadają zowu do 7 i potem juz idzie pod czerwone normalnie! na 4, 5, 6 idzie normalnie- nic nawet sie nie sliznie! v-max normalny!a pytanie-czy reguluje sie gdzies indziej sprzegło w FZS niz na klamce? czy ta czarna zaslepka na pokrywie dekla od zębatki zdawczej ma cos wspolnego z regulacją sprzęgla? tzn ta sruba co jest pod tą zaślepka:) przerabiał juz ktos podobną sprawe! bo we wczesniejszym sprzecie jak sprzęglo mi sie konczylo to był problem-ale sprzegło zaczynało sie slizgac przy coraz to wyzszych biegach-na 5 to była masakra i v-max byl o wiele mniejszy! tutaj jest inaczej wiec mysle ze to moze zle wyregulowane sprzeglo! Cytuj Od wojny, głodu, TVN-u i Platformy, zachowaj nas Panie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 26 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2008 Ta srubka jest wlasnie od regulacji sprzegla. Zdejmij pokrywe zebatki to wszystko stanie sie jasne :icon_rolleyes:. Przy okazji od razu zobaczysz czy masz nakretke trzymajaca zebatke na walku :). Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Glizda Opublikowano 27 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2008 Czesc!Po pierwsze witam i o zdrowie pytam [...] innych uzytkownikow Fazera :biggrin:Co do kierynkowskazow, wiem ze nasze maszynki sa idealne i nie powinno sie nic w nich zmieniac, ale dluzej na oryginalne kierunki nie chce patrzec. Niestety do zamontowania akcesoryjnych konieczne sa zaslepki do czachy takie jak dzisiaj kupilemhttp://cgi.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll?ViewIt...:MEWN:IT&ih=024 Czekam az przyjdzie z niemcowni, pozniej kupie jakies ladne LED'y i mysle ze bedzie wygladac przyzwoicie. Jak zamontuje chetnie sie podziele zdjeciami mojej Fazy z 2001 r. yo! no ja u siebie wymieniłem kierunki i 100 razy lepiej wyglada niz na orginalnych. I siedzenie tez zmieniłem :icon_razz: zdjecia mojego Fazerka http://picasaweb.google.com/Glizdar/Fazer600 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peet Opublikowano 27 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2008 (edytowane) no ja u siebie wymieniłem kierunki i 100 razy lepiej wyglada niz na orginalnych. I siedzenie tez zmieniłem :smile: zdjecia mojego Fazerka http://picasaweb.google.com/Glizdar/Fazer600Ale masz nieźle wymuskanego sprzęta :biggrin: wygląda normalnie jak nówka :smile: . Kierunki fajne - a jak z ich widocznością - zwłaszcza z boku? Słyszałem, żę z LED'ami jest taki problem, że świecą tylko do przodu - co w przypadku kierunków może być problematyczne (np. zmiana pasa). BTW ja u siebie też myślę powoli o zmianie tych szpetnych seryjnych dongli... Edytowane 27 Maja 2008 przez Peet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernestZL Opublikowano 27 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2008 glizda masz naprawde ładnego Fazera-czemu chcesz sprzedac? lime82- sprawdzalem juz co jest pod tym deklem-zebatke,nakretke i podkladke mam w super stanie-ktos to robił z głową! ale do regulacji chyba nie musze sciągac tego dekla znowu-tam jest taka gumowa zaslepka która sie sciąga i jest dostęp do sróbki!wiecie w którą strone trzeba krecic zeby sprzęgło mocniej trzymało?bo nie chce zrobic jescze wiekszego luzu bo wtedy tarcze przypale i bedzie jeszcze wiekszy problem! robił juz ktos taki zabieg? Cytuj Od wojny, głodu, TVN-u i Platformy, zachowaj nas Panie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mrowa Opublikowano 27 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2008 (edytowane) Musisz wkręcać śrubę regulacyjną czyli w prawo. Edytowane 27 Maja 2008 przez Mrowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czari Opublikowano 27 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2008 Witam, wszystkich użytkowników Fazera, ostatnio zauważyłem wyczuwalne wibracje przy ~6-7 tys. (na wszystkich biegach szczególnie 4,5,6) mam pytanie czy to standardowy objaw tych silników czy może coś zaczyna się dziać (skrzynia, łańcuch).Rocznik 2003, przebieg 25000, 500 km po wymianie oleju, świec i filtrów.Łańcuch i zębatki na oko też ok. Dzięki za info Pozdrawiam,Cez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Glizda Opublikowano 27 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2008 Ale masz nieźle wymuskanego sprzęta :) wygląda normalnie jak nówka :) . Kierunki fajne - a jak z ich widocznością - zwłaszcza z boku? Słyszałem, żę z LED'ami jest taki problem, że świecą tylko do przodu - co w przypadku kierunków może być problematyczne (np. zmiana pasa). BTW ja u siebie też myślę powoli o zmianie tych szpetnych seryjnych dongli... no napewno gorzej swieca z boku niz orginalne, ale lepiej moto wyglada :cool: glizda masz naprawde ładnego Fazera-czemu chcesz sprzedac? lime82- sprawdzalem juz co jest pod tym deklem-zebatke,nakretke i podkladke mam w super stanie-ktos to robił z głową! ale do regulacji chyba nie musze sciągac tego dekla znowu-tam jest taka gumowa zaslepka która sie sciąga i jest dostęp do sróbki!wiecie w którą strone trzeba krecic zeby sprzęgło mocniej trzymało?bo nie chce zrobic jescze wiekszego luzu bo wtedy tarcze przypale i bedzie jeszcze wiekszy problem! robił juz ktos taki zabieg? Dzieki.jak sie uda sprzedac to chciałbym FZ6 kupic ,ale jak nie to zostawim dla siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernestZL Opublikowano 27 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2008 dzieki mrowa! ide do garazu-to opisze efekty! glizda ile cie kosztowala kanapa i gdzie robiles?i ile dales za kierunki? moze jakis link dasz? Cytuj Od wojny, głodu, TVN-u i Platformy, zachowaj nas Panie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Glizda Opublikowano 27 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2008 tu jest stronka do goscia http://www.mariomoto.pl/ a kierunki dostałem od szefa bo kupował inne :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RooLeZ Opublikowano 27 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2008 Witam :banghead: Zastanawia mnie jak wyglada sprawa w Waszych Fazerach jesli chodzio sygnalizacje hamowania przednim hamulcem. U mnie swiatlo STOPUswieci tylko po uzyciu tylnego hamulca. Przy 'klamce' przedniego sawyprowadzone dwa przewody, ale nie ma zadnego czujnika do ktoregomoglyby byc poprowadzone. Czytajac posty na tym forum zauwazylem, ze wielu uzywa do hamowania jedynie przedniego hamulca. Technikatechnika, ale jak wtedy wyglada sprawa z sygnalizacja tego manewru? :buttrock: Pozdrawiam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi