JaJo Opublikowano 12 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2005 A ja mam takie pytanie, czy te wszystkie oleje do Pił sa Full syntetyczne czy mineralne, bo wlasnie w tym jest chyba roznica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucass Opublikowano 12 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2005 Ja w swojej CZ jeździłem na Elf Moto 2DX Ratio coś koło 24zł za litr nie jest to co prawda olej do wyczynów, ale za to moto nie pluło praktycznie niedopalonym olejem z tłumika. Stwierdziłem że skoro tłok do cz kosztuje 100zł to nie ma po co przepłacac w jakieś tam drogie oleje i dlatego lałem na pół syntetyku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meydey Opublikowano 12 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2005 Ja miałem zamiar jezdzić na castrolu TT, ale jednak wolałem dorzucić i jezdze cały czas na Castrolu R2 (42zł) - bardzo dobry olej do wysilonych silników, ostatnio zdejmowałem cylinder to tłok jak nówka, aż sie zdziwiłem. Słyszałem, ze te oleje też są dobre:-MOTUL 800-ELF MOTO 2XT tech full syntetyk-SHELl ADVENCE 2T sintetikDo wyczynów polecam oleje syntetyczne bo uważam, że lepiej dopłacic kilka złotych za olej niz kilkaset za remont :DDo mniej wysilonych słyszałem, że dobry jest MOBIL EXTRA 2T (pół syntetyk - 24zł) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hormon Opublikowano 12 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2005 Ja wlasnie smigam na podobnym oleju Tzn Shell ( synttic ) tez do silnikow wysokobrotowych ( PILY MASZYNOWE ) latam na nim od kwietnia . 1:30 wczesniej lalem Motula 800 jednak zeby go kupic musialm jechac 30 km , Ruzni sie zapachem spalin , po motulu zapach byl nawet przyjemny jak na spaliny . I na motulu moto szybciej sie rozgrzewalo nie wiem dlaczego ale tak jakos jest . Ten shell kosztuje u mnie 29 zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Icea_PL Opublikowano 12 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2005 Uzywalem oleju do pil od husqvarny i stihla ... Endurak na nic sie nie skarzyl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PomyK Opublikowano 12 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2005 Najlepiej kup Castrola R2 koszt 37zł(u mnie w sklepie),albo Motula 800. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enduroboj. Opublikowano 12 Października 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2005 Widze, że zdania są podzielone. Jeżeli nie znajde taniej castrola R2 to będe szukał innych. Ale skoro piła która śmiga na 13tys. i praktycznie niema chłodzenia bo niema napływu powietrza, baje rade na tych olejach to muszą być dobre :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 12 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2005 A co myslicie o mobil1 2t racing ale tym w pelni syntetycznym. Kosztuje troche ponad 40zł a ja go mam za 27,5zł za litr! Jak narazie wyjezdzilem 2 litry i jest spoko.... Jak bedzie z jazda na nim na dluzsza mete? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hz10 Opublikowano 12 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2005 Ale skoro piła która śmiga na 13tys. i praktycznie niema chłodzenia bo niema napływu powietrza, baje rade na tych olejach to muszą być dobre jak to nie ma chłodzenia ma i to jeszcze jakie przecież tam na wale zamontowany jest wentylator który dobrze dyma przy 13000 obr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 12 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2005 po co przepłacac , jest midland Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enduras Opublikowano 12 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2005 po co przepłacac , jest midland Ta firma mnie odstrasza, mój wuja to wlał do Samochodu i niby miał być olej wysokiej klasy i jak po 2tyś km go spuścil był czarny :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moto_boY Opublikowano 12 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2005 olej husqvarny jest bardzo dobry jak z resztą wszystko husqvarny :]używałem go do jawy dandy i szła dużo lepiej niż na castrolu TT. Catrol TT to slaby olej(moze nie tyle slaby co do wyczynow przynajmniej sie nie nadaje ) ,wiem z doswiadczenia - jak go lalem na poczatku to caly czas mialem problemy ze swiecami (padaly mi, zalewalo itd. itd.). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MotoCross Opublikowano 12 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2005 Panowie, tj wyżej napisał Mr.Maciek, jeśli olej do piły to należy lac go do piły, jeśli do motocykla to należy lać go do motocykla. Jeśli byłby uniwersalny to napewno umieściliby odpowiednią notke. heh, a próbował ktoś na roślinnym? :-D /Pozdrawiam/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 12 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2005 próbował ktoś na roślinnym? moj kolega jezdzil na kujawskim z pierwszego tloczenia i jak przejechal to walilo frytkami :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam87 Opublikowano 12 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2005 Catrol TT to slaby olej(moze nie tyle slaby co do wyczynow przynajmniej sie nie nadaje ) ,wiem z doswiadczenia - jak go lalem na poczatku to caly czas mialem problemy ze swiecami (padaly mi, zalewalo itd. itd.).porównałem go do oleju husqvarny bo tych akurat używałem do jawy. potem przerzuciłem sie na castrola r2 ale jeździła tak samo jak na oleju huski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi