Skocz do zawartości

Wszystko o Suzuki DR 350

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam pytanko skąd wykombinować takie pudełeczko <piórnik> na narzędzia plastikowy do dr, bo ja nie stety nie posiadam takiego jak był w oryginalnym wyposażeniu, a czasami jakieś podstawowe narzędzia uratują niekiedy z opresji, skąd coś takiego wziąć lub z czego zrobić???

Edytowane przez marekkkk3

Witam

Mam pytanko skąd wykombinować takie pudełeczko <piórnik> na narzędzia plastikowy do dr, bo ja nie stety nie posiadam takiego jak był w oryginalnym wyposażeniu, a czasami jakieś podstawowe narzędzia uratują niekiedy z opresji, skąd coś takiego wziąć lub z czego zrobić???

Kiedyś na allegro był koleś co miał dużo części do DR m.in. tę skrzynkę na narzędzia, ile chciał nie wiem. Wiem , że był to kogoś kolega z forum z Otwocka chyba. Mam jego nick na końcu języka. Jak mi sie przypomni napisze. Pozatym nie wiem. Teraz na allegro jest też ktoś kto miał kilka dr na częsci zapytaj.

Pozdro

urban

Kiedyś na allegro był koleś co miał dużo części do DR m.in. tę skrzynkę na narzędzia, ile chciał nie wiem. Wiem , że był to kogoś kolega z forum z Otwocka chyba. Mam jego nick na końcu języka. Jak mi sie przypomni napisze. Pozatym nie wiem. Teraz na allegro jest też ktoś kto miał kilka dr na częsci zapytaj.

Pozdro

urban

http://moto.allegro.pl/item316872509_czesc...rf_450_klx.html

Zadbaj o zdrowie z najlepszą wyciskarką do soków!

Zapraszam do odwiedzenia sklepu w Warszawie, sprawdź na http://alesoki.pl/

Jak przypuszczam jest to śrubka o łbie 3x3mm? W mojej słonicy jest podobnie, dorobiłem taki przyrząd ze starego twardego śrubokręta, odciąłem końcówkę, i prostopadle przefrezowałem 3mm frezem i na całość nabiłem dopasowaną tulejkę. Powstało coś na kształt nasadowego klucza, i sprawdza się doskonale, tylko sprawdź czy w twoim motocyklu masz na tyle miejsca żeby się czymś takim posługiwać. A taki fabryczny kluczyk kupisz w motoakcesoria.pl za jakieś 40zł jak dobrze pamiętam.

Witam! Mam pytanie ma ktoś może na sprzedaż kompletną głowice w dobrym stanie do dr 350?? A jak nie głowice to caly silnik w dobrym lub bardzo dobrym stanie?? Pozdro i prosze o szybka odpowiedz.

oj ciężko będzie... pare postów wcześniej byl podobny temat.

Głowica to koszt około 1200zł, przejrzyj ebay.com i ebay.de, moze coś znajdziesz

Napisz co dokładnie stało Ci sie z głowica, moze da sie naprawić?

Witam, jako, że forum dłuuugo nie działało, chciałem się pochwalić, że sprzedałem moją SUzuki DR 350... teraz na jej miejscu stoi sx 450. Muszę stwierdzić, że był to wdzięczny motocykl, idealny do nauki jazdy w lekkim i ciężkim terenie. Do tematu nadal będę zaglądał, bo go lubię:) Jakiś taki sentyment pozostał.

Pozdrawiam wsyzstkich drowców;d

urban

No u mnie tez duzo pozmieniane :) wymiana oleju, regulacja zaworow, wymiana tej nieszczesnej srubki ze skrzyni, nowa oponka na tyle i jezdzi sie idealnie! Nie robilem regulacji gaznika bo maszyna chodzi super, wolne trzymie idealnie! Odkrylem ze wezyk od kranika mial dziure i paliwo cieklo, naprawilem i teraz jezdzi rewelacyjnie! zero przerywania :lalag:

Takie pytanko, czy ktos jedzie na rozpoczecie sezonu w czestochowie 20 kwietnia? Mozna sie spotkac i pogadac :crossy:

PS. No faktycznie Urban, zszedles na zla droge :P

A tak powaznie to gratulacje ;) Tez szukam caly czas zastepstwa za DR'ke i narazie same rozczarowania, szukam w segmencie SM. Ogladalem TTR 600 SM i nie podeszla chociaz kiedys mialem i jakos lepiej chodzila, moze kwestia ze egzemplarz ktory ogladalem byl slaby, XT 600 SM zdecydowanie za ciezki :/ szukam dalej... narazie mysle nad DR-Z tylko jaka wersja :P bo zalezy mi z jednej strony na mozliwosci przewiezienia 2 osob a z drugiej strony zalezy mi na mocy. Na SM mnie chyba nie bedzie stac... zobaczymy

Edytowane przez JACA

Szalony, pare osob ze mna pojedzie, moze nawet pojade w wiekszej grupce... niestety nikt raczej na enduro, jeden kumpel na DRce nie ma prawka wiec nie ruszy a reszta mieknie...

My sie zgadujemy na forum.motocykle.slask.pl :icon_exclaim: na priva wysle Ci nr. tel to sie zgadamy na miejscu bo tez chetnie bym zobaczyl Twoja maszyne :)

Kupiłem w końcu ;)

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7168d76b08916c82.html

Wg angielskiego dowodu (jeszcze nie przerejestrowany), to model DR 350 SEX z 99' (choć wg http://www.suzukicycles.org/DR-series/DR350.shtml chyba jest nieco inaczej, może rozszyfrujecie). Motor jeździ bardzo fajnie, ale parę drobiazgów trzeba porobić. Maszyna ma kick starter i rozrusznik.

Edytowane przez biedron

Witam, jestem od niedawna szczęśliwym posiadaczem DR 350 SE to z 98 roku, SE troszke psuje cały wyraz dr ale jak na początek dla mnie nie jest źle, kopa jak trzeba ma konkret. Mam kilka pytań technicznych odnosnie dr i jakby ktos mógł pomóc, doradzić byłbym niezmiernie wdzięczny.

1. Mam zamiar kupić nową kostkę na tył i nie bardzo wiem jaką, mam teraz mitasa 120 zjechaną do połowy gdzieś, w co warto zainwestować jeżdżę przeważnie po lasach, czasem tor motocrossowy ale BBardzo amatorsko :) a drugie jak z powietrzem w tylnim i przednim kole bawicie sie w spuszczanie na piachy i dopompowanie na szutry i las czy jest jakąś wartość ciśnienia jak dobrze sobie radzi w obu przypadkach.

2. Przy niskich obrotach motorek gaśnie mi lub w przypadku kiedy robie dłuższą redukcję niż o jeden bieg, wiem ze mogę regulować to ssaniem, jak je podniosę to jest ok ale chodzi wowczas na bardzo wysokich obrotach, jaka rada :wink: regulacja gaźnika? czy może jakiś filtr? w motorku od zakupu nic nie robiłem czyli jakieś 5 jazd :)

3. O co chodzi z tą śrubką w skrzyni to dotyczy wszystkich modeli czy tylko w jakimś konkretnym okresie produkcyjnym? czy są jeszcze jakieś niuanse które powinienem znać zanim zacznę na dobre bawić sie swoją drą

4. Ile wam palą dr mi średnia wyjdzie chyba 5,5 - 6 l/100km. ale dużo jeżdżę w ciężkim terenie górki piachy i praktycznie powyżej 3 - go biegu nie wchodzę to chyba troszkę dużo :/

5. Chce zmienić łańcuch i zębatki jakie wybrać na allegro jest jeden DID za prawie 400 zł jest tańsza opcja a równie dobra?

6. Co z rozrządem ma najechane jakieś 15 000 nie wiem czy to oryginalny przebieg cos delikatnie stuka w silnika sprzedający mówił ze rozrząd ale jak na razie ma kopa i wszystko jest ok tak mi sie wydaje warto go rozbierać mimo wszystko i wymieniać ten rozrząd??? co ile w ogóle wymienia sie rozrząd

Z góry wielkie dzięki za pomoc pozdrawiam i do zobaczenia w terenie: Adrian

Edytowane przez dr350adek