PomyK Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2005 lepszy jest nikasil czy zwykły cylinder? róznią sie osiągi tych cylindrów?? Nikasil jego zalety to mniejsze się grzanie' date='i większa moc,wady: nie można przeprowadzać szlifów(chyba).Zwykły cylinder,mozliwość robienie szlifów cylindra,wady:większe grzanie się,mniejsza moc w porównaniu do nikasilu. srednica mojego wczesniejszego cylindra wynosiła 47 a ten ma 49 czy to jakas róznica w mocy albo coś??większy jest o 2mm,moc będzie chyba nie wyczywalna przez te 2mm większe,a może nie :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KuBA Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2005 a czemu nikasil jest mocniejszy? [ Dopisane: 15-08-2005, 14:36 ]nie można przeprowadzać szlifów(chybato chyba czy na pewno:>? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Icea_PL Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2005 ENDURO napisał:nie można przeprowadzać szlifów(chyba to chyba czy na pewno:>? NA PEWNO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Nikasil jego zalety to mniejsze się grzanie' date='i większa moc,wady: nie można przeprowadzać szlifów(chyba).Zwykły cylinder,mozliwość robienie szlifów cylindra,wady:większe grzanie się,mniejsza moc w porównaniu do nikasilu. [/quote']Jak dobra tuleja to w sumie nie ma spadku mocy....i płacić dużą kase za nowy cylinder i tłok.Wole mieszać z wacha niż później mieć wydatek rzędu 1200zł(w tym momencie mowa o crossie).Hehehehe w crossie raczej dozownika nie ma takze nie masz wyboru ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KuBA Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2005 to mowicie zeby brac ten cylinder?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ogr Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2005 a moge zmieszac 4 litry paliwa z 100ml oleju w baku ? w pegaso 125dozownik mam , musze jechac teraz pilnie, dozownik nie jest wymontowany ale jak 100ml wleje to wąż niesięga tego do silnika...bo jest przechylony wąż odpiszcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek DT Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Ale po co Ci nikasil w RXie... W Hondzie CR rozumiem 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2005 a moge zmieszac 4 litry paliwa z 100ml oleju w baku ? w pegaso 125dozownik mam , musze jechac teraz pilnie, dozownik nie jest wymontowany ale jak 100ml wleje to wąż niesięga tego do silnika...bo jest przechylony wążodpiszciemożesz , zastosujesz mieszanke 1: 40 Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KuBA Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2005 no kupiłem ten cylinder=) gdzie polecacie zrobić szlif?? zeby było tanio:P ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzejtomecki Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2005 qpa, skoncz ku*wa pier*olic, wywaliles dozownik i cwaniaczysz bo nie rozumiem ? ja mam nową dt z roku 2004 i ciesze sie z tego ze mam dozownik, jak jechalbym gdzies dalej to mialbym wozic litrowke oleju ? tylko gdzie bym go wozil? w kieszeni ? jakby dozowniki byly takie ble i sie psuły to myslisz ze byly by montowane? zdarzylo sie ze ktos puscil plote gdy mu sie dozownik zje*al w 10 letnim moto i teraz co sie komus silnik zatrze to kazdy mysli ze przez dozownik ... pozatym nie pisz ze dozowniki sa dla ludzi lubiacych zacierac maszynke bo %^%%^%Wszystko jest dla ludzizgadzam sie z Iceąpozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Icea_PL Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2005 zgadzam sie z Iceą Bardzo sie ciesze ... PeeS: z "Icea`em" :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzejtomecki Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2005 zgadzam sie z Iceą Bardzo sie ciesze ... PeeS: z "Icea`em" :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: sorki, no wlasnie zastanawialem sie jak sie to odmienia i nie umialem wymyslic :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HubZG Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2005 JA jezdze z dozownikiem i nic mi nie szfankuje !! JAde na stacje nie pieprze sie z zadnymi olejami leje i jade !! ja mam 12 letnie moto i dozownik daje rade ;] ;) !! JA jestem za dozownikiem ;] !!pzdr ZGADZAM sie z "Icea-em" :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2005 JA jezdze z dozownikiem i nic mi nie szfankuje !! JAde na stacje nie pieprze sie z zadnymi olejami leje i jade !! ja mam 12 letnie moto i dozownik daje rade ;] !! JA jestem za dozownikiem ;] !! pzdr ZGADZAM sie z "Icea-em" Mi Dt'tke zatarł dozownik, pierwszą TS'ke i jak KDX'a kupilem to mi po chwili linka pękla (dobrze ze zauwazylem) takze ja pie*dole taka wygode :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kleszcz Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Masz zajebistego pecha jednym słowem :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi