audioterrorysta Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Idealny kolor to kaa z mlekiem, czyli coś mniej więcej jaki kolor mają koła tramwajów. Ale Swieca moze miec inny kolor z jednej strony, a inny z drugiej. Jak chociaż z jednej będzie szary, kawa z mlekiem, brunatny troche za ciemny. swieca ciemna(w szczegolnosci czarna) matowa "sucha" to za dużo paliwa w mieszance, mieszanka zbyt bogata. Gaznik od regulacji.świeca zbyt jasna (jasno szara, biała) za mało wachy za dużo powietrza. Gaznik do regulacji.świeca czarna błyszcząca to znaczy, że jest zalana olejem. Za dużo oleju w mieszance. Dozownik do regulacji, albo za duzo olejuleje sie do bakui teraz nowość - świec pomarańczowa za mało oleju w mieszance - dozowniak do regulacji, albo mniej oszczedzac na oleju wlewanym o baku. na tej: http://www.dansmc.com/Spark_Plugs/Spark_Plugs_catalog.html stronie jest sporo fotek swiec wraz z opisem, tylko niestety na kazdym monitorze zjęcia wyglądają inaczej jesli chodzi o kolory. Mowiac regulacja gaznika, niemam na mysli totalnrgo rozregulowania i ustawiania od nowa, czasem wystarczy przekręcić srubę mieszanki o pół - jeen obrót do wymaganego stanu.Regulacja gaznika od podstaw to grubsza sprewa i o tym jet cała seria tematów na forum. tomek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bakardi Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2007 jak sobie wyreguluje gaźnik to powiem jaką mam świece :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
audioterrorysta Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Od razu po regulacji napewno nie będziesz miał odpowiedniego koloru, on dość długo się zmienia. Dużo szybciej świeca ciemnieje z powodu zbyt bogatej mieszanki, niż jaśnieje z powodu zbyt ubogiej. Między regulacjami powinno się przejechać kilka kilomtrów. Kolega mi powiedział że 5-10, ale zanim moja świeca osiągnęła wymagany kolor kawy, to minęło chyba ze 100km. Wczesniej swieca była żółtawo-szara, tak jakby mieszanka była zbyt uboga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Budzik-WGR Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Po co masz szukać dziury w calym. Wiem jak jest z mz! Jak jedzi to zostaw i w zime sie baw bo jak ruszysz to zacznie sie pierdzielić. Skoro jest dobrze, ladnie sie wkreca,pali, nie przerywa to nie ruszaj! POzdro Cytuj BYŁO:-kilka MZ--> Kawasaki ZXR 400-->VFR 750 streetfighter-->Honda Vfr 750 rc 36 I 92r.JEST:-Honda VFR 750 rc36 I 90r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bakardi Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Po co masz szukać dziury w calym. Wiem jak jest z mz! Jak jedzi to zostaw i w zime sie baw bo jak ruszysz to zacznie sie pierdzielić. Skoro jest dobrze, ladnie sie wkreca,pali, nie przerywa to nie ruszaj! właśnie wiem :icon_biggrin: jak jeździ to teraz zostawię a wezmę się za to w zimie :) ważne że jeździ i na obroty się wrzyna jak głupia :icon_arrow: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek2345 Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Siema... >> dobrze wypalona świeczka powinna mieć kolor brunatny << wtedy wiadomo że wszystko gra i mieszanka jest OK >>> czarna -- źle>>> siwa-- źle>> brąz(brunatny) --- SZAFA GRA !!! Ja w cagivie mialem włąsnie braz brunatny i sie zawaliscie dziwilem jak dobrze ten motor spala ze jest taka swieca :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bakardi Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2007 heh cagiva to nie MZ :D tam fabrycznie jak jest ustawione to na całą żywotność silnika wystarcza :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aprilia rx 50 Opublikowano 25 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2008 Witam od jakiegos czasu mam problem z moja aprilia rx 50 a mianowicie stracila moc i na wysokich obrotach przerywa i nie chce chce jechac. Odkrecilem swieca a ona cala czarna i mokra. Od czego to moze byc?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaziu Mlody Gniewny Opublikowano 25 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2008 ja bym sprawdzil klin na wale pod kolem magnesowym. (Jak moja DT sie zalewala to to bylo powodem tego) To jesli zalewa sie paliwem a jesli zalewa sie olejem to sprawdz SIMERINGI. Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz90skomra Opublikowano 25 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2008 Prawidłowy kolor swiecy to: Kawa z mlekiem. Jak taki masz to bedzie dobrze jak nie to ŹLE :buttrock: Powodzienia w akcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aprilia rx 50 Opublikowano 25 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2008 Wlasnie chce wiedziec od czego to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio Opublikowano 25 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2008 Prawidlowy kolor to ceglany. A od kiedy tak masz?? Napisz wiecej bo przyczyn moze byc wiele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aprilia rx 50 Opublikowano 25 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2008 To sie stalo nagle... nie bylo jakiejs specjalnej sytuacji ktora by to zapoczatkowala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio Opublikowano 26 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2008 Zobacz czy gaznik czysty, moze sie plywak zawiesil. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 27 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2008 Motocykl mocno ci nie kopci? albo poszedl simering wtedy swieca bedzie mokra czarna i bedzie ci mocno kopcil. Albo plywak sie zaciol ale wtedy by ci sie paliwo przelewalo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi