Skocz do zawartości

zaduza kompresja..?

MiND
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

teraz mam nowy problem:

mam zrobiomy szlif i dopiero 20km przejechanych nowa glowice lekko splanowana. jest bardzodobra kompresja ze az trudno kopac a bez swiecy idealnie leciutko chodzi. i teraz ma taki problem jak jest swieca to jak kopne to słysze takie jakby udezenie i blokowanie sie jest one bardzo mocne i dlatego nie odpalalem moto. a bez swiecy jest ok nigdzie tłok nie udeza ani nic.(mam normalny krutki gwint) mozna normalnie kopnac ale szkoda mi go niszczyc.dalem podkladki pod glowice i dalej to samo..na lozyskach (wsztstjuch od walu!!) nie ma luzuów(2 nowe nie te na korbowodzie) napiszcie mni cos o tym:)

moze to byc te łozysko od głuwki korbowodu??

a moze wal sie przechrecil(ukrecił)??

Ja bym zrobił tak że w odkręconej głowicy komorę spalania wykleił bym plastelina .Tylko bez wkreconej świecy. Potem przykręcił bym taką głowic na cylinder kręcąć wolno wałem odcisnął bym tłok w plastelinie .Potem po demontazu głowicy widać by było w tym odcisku czy po splanowaniu głowicy tłok ma mało miejsca i moze uderzać w głowicę. dzięki temu odciskowi widział byś też w ktorym miejscu komory spalania trzba zpiłowac/ztoczyć lub zeszlifować nadmiar materiału w głowicy. W świecę nie powinien uderzać bo cały gwint świecy jest zchowany w głowicy a wystajaca elektroda powinna byc zchowana wewnątrz komory spalania. Aby jednak wyeliminować świecę wkręć dwie uszczelki pod świecę i przykręć tak Swiece. Jeśli nie będzie wtedy stukac to znaczy że zje** głowicę . Dalsze kombinowanie z podwójnymi uszczelkami pod głowicę czy świecę mija się z celem. Głowica będzie do wymiany.

teraz ma taki problem jak jest swieca to jak kopne to słysze takie jakby udezenie i blokowanie sie jest one bardzo mocne i dlatego nie odpalalem moto. a bez swiecy jest ok nigdzie tłok nie udeza ani nic
:-)

Kurna chłopie weź to skasuj póki nikt nie widział i potem leć po nową głowicę...

SPOKOJNIE, POZWÓLMY DZIAŁAĆ NATURZE...

jak sie nie umie to do takich rzeczy sie nie zabiera :) najlepiej pozostawic to fachowca o ile wogole szlo splanowac ja :mrgreen:

[ Dopisane: 24-06-2005, 13:51 ]

jak sie nie umie to do takich rzeczy sie nie zabiera :P najlepiej pozostawic to fachowca o ile wogole szlo splanowac ja :mrgreen:

trzeba bylo wszystko pomiezyc nim sie do tego zabralaes ile wogole mozesz ja zjechac, albo ja za mocno zjechales albo juz byla moze splanowana nastepnym razem przynajmniej pomyslisz nim sie do czegos zabierzesz a poki co sprubuj dac jedna podkladke wiecej pod swiece o ile masz dobry gwint moze to narazie zalatwi sprawe :)

ona byla splanowana przez fachowca a ja ja taka kupilem!! wy chyba nie umiecie czytac!! pisze ze tłok w nic nie udeza bo nie mna w co (głowica ma 1 mm) nierozumicie tego? bo ja sie pytam czy to moze byc łozysko albo cos? jak zatkam ten otwór palcem to tez tak jest i a jak niema swiecy to nic nie stuka!!

ona byla splanowana przez fachowca a ja ja taka kupilem!! wy chyba nie umiecie czytac!! pisze ze tłok w nic nie udeza bo nie mna w co (głowica ma 1 mm) nierozumicie tego? bo ja sie pytam czy to moze byc łozysko albo cos? jak zatkam ten otwór palcem to tez tak jest i a jak niema swiecy to nic nie stuka!!

Je*nij sie w łeb . Pytasz ludzi i potem masz pretensje. Jak masz luzy na wale to Ci będzie tłok walił w swiece (zauważcie ze tłok na środku jest wypukły także o swiece stukac moze' date=' bo w simaku widzialem cos takiego kilka razy) albo w glowice.

ona byla splanowana przez fachowca a ja ja taka kupilem!!

A co rozumiesz pod pojęciem fachowiec? Może człowiek który sam czyści gaźnik, potrafi mniejwiecej ustawic zaplon i splanowac glowice papierem sciernym? :mrgreen:

to nie jest glowica jush wiem co to jest. magneto było lekko krzywo przykrecone i tarło o cewke ale tylko podczas kompresji zdjolem magneto i jush tego nie było zalozylem spowrotem i jkaos gwnit dziwnie szedł. teraz jest ok .

na hłopaka a moze nie potrzebnie spokojnie  sprubuj przyspieszyć zapłon  i jeśli głowica jest mocno splanowana zastosuj bęzyne

i jkaos gwnit dziwnie szedł.

Oświadczam iż po raz ostatni wypowiadam się w tym dziale. Głównie po to żeby nie popaść we wtórny analfabetyzm tyczący zarówno polszczyzny jak i mechaniki.

Pozdrawiam "hłopaków" z dobrym samopoczuciem. Pewnie "bęzyna" była za słaba i waliła w tłok...

SPOKOJNIE, POZWÓLMY DZIAŁAĆ NATURZE...

na hłopaka a moze nie potrzebnie spokojnie  sprubuj przyspieszyć zapłon  i jeśli głowica jest mocno splanowana zastosuj bęzyne

i jkaos gwnit dziwnie szedł.

Oświadczam iż po raz ostatni wypowiadam się w tym dziale. Głównie po to żeby nie popaść we wtórny analfabetyzm tyczący zarówno polszczyzny jak i mechaniki.

Pozdrawiam "hłopaków" z dobrym samopoczuciem. Pewnie "bęzyna" była za słaba i waliła w tłok...

Może nie w ten sposób do tego podchodź. Lepiej jest filtrować tematy pisane przez wtórnych analfabetów którzy w szkole nie nauczyli się pisać poprawnie. Przydałoby się więcej ludzi z praktyczną wiedzą a nie sugerujących że za stukanie w silniku 2T odpowiada złe paliwo :/. Żeby nie przytaczać bardziej "drastycznych" przykładów.... Coraz mniej ludzi w tym dziale pisze coś konkretnego, popartego wiedzą praktyczną czy doświadczeniem, za to dużo sugeruje i się domyśla podając iście kretyńskie możliwe rozwiązania

Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S