Enduras Opublikowano 19 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2005 fotki takiej besti:http://www.bikepics.com/pictures/287708/ http://www.bikepics.com/pictures/047821/ http://www.bikepics.com/pictures/080242/ (podobno sporo ich było w SM) http://www.bikepics.com/pictures/236206/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacho 15 Opublikowano 19 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2005 koło 60 to mają 250ccm to ma troszke więcej To ile :?: 8O tak na sluch :?: jestem w szoku taka moc nie jest dla mnie do pojęcia czymś takim to chyba można ziemniaki wykopywać ;) a długiej fazie lotu spadają pewnie już obrane i ugotowane :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielorz Opublikowano 19 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2005 To ile tak na sluch jestem w szoku taka moc nie jest dla mnie do pojęcia czymś takim to chyba można ziemniaki wykopywać a długiej fazie lotu spadają pewnie już obrane i ugotowane hahahaha to jest w takim razie sprzęcior dla farmerów 2 kołka mocny silnik zamiast całej tej "aparatury" do wykopywania ziemniaków (chyba każdy wie jak to wygląda) ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam87 Opublikowano 19 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2005 phi co to jest CR 500 przy tym :arrow: http://www.dirtrodders.com/atk700/;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacho 15 Opublikowano 19 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2005 To w takim razie rolnicy nie powinni kupować nowych maszyn rolniczych za 150000 zeta tylko taki motor za 40000 nówke i wszystkie prace w polu zalatwi lepiej od poczciwego URSUSA ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RuDeK Opublikowano 19 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2005 Kumpel ma CZ 380 Cross i mówi że jest słaba :P Ciekawe co by powiedział jakby sie karnął na takiej 500 ;):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blazej_mtx Opublikowano 19 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2005 Gadałem kiedyś z gościem co śmiga na cr 250... mówi że przy większym pałowaniu moto, przednie koło wystrzela w góre na każdym biegu... ( tak jak niektóre 2t ma takiego strzała przy iluś tam obrotach) Ciekawe jak jest tutaj... przecież przy małej masie ( tak przypuszczam ;) ) i takiej mocy, to jest potwór... Ciekawe jak opanować ten odruch wywalania koła w góre ( jeżeli tutaj coś takiego istnieje ;) ) Przydał by się jakiś filmik z pokazem jak to lata :P Zaczynam szukać :twisted: Pzdr i sorki za błędy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacho 15 Opublikowano 19 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2005 Ciekawe jak opanować ten odruch wywalania koła w góre To proste trzeba zalorzyć ołowiany pas o masie minimum 35 kg siąść na kierownicy i ruszyć z 6 biegu raczej nie wyrwie (może troche) Myśle też nad kąpresją tego motoru mój kumpel ma RM 250 z 94 i złożył nowy tłok to musi w niego kopać tak jak by chciał kopnąć kogoś w głowe czyli od frontu albo skacze z mórka ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinecha Opublikowano 19 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2005 A pomyślcie ile to pali - pinceta w 2T ;)Jak dla mnie to dt chla jak dzika a co dopiero te bydle ,przy regularnej jeździe można by zbankrutować :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatriX Opublikowano 19 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2005 Stary .... 500ccm w 2T :?: :?: :?: To jest ŚMIERĆ NA KÓŁKACH :P 125ccm w 2T to jak dal mnie wystarczająco jeśli chodzi o CROSSA :twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hormon Opublikowano 19 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2005 U nas Pewien Mechanik ma wlasnie taka cr :P:P A pomyślcie ile to pali - pinceta w 2T WinkJak dla mnie to dt chla jak dzika a co dopiero te bydle ,przy regularnej jeździe można by zbankrutować Wink Niezadazysz zbankrutowac , predzej sie polamiesz ;) Kiedys nagramy z patrixem jakiegos filmika jak to frówa Tutaj fotka :arrow: http://www.bikepics.com/pictures/357146/ Własciciel tej besti sam mial na tym potforze wybadek nasczescie zlamal tylko noge Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 19 Maja 2005 Administrator Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2005 500 ccm w dwusuwie, kiedyś bardzo popularne motocykle crossowe.Dobra dynamika, świetny dół. Bardzo fajne motocykle. Jest problem z zapalaniem bo mają cholerną kompresję i można sobie wyrwać kolano z zawiasów. Moc do 65 KM. Charakter oddawania mocy bardzo przypomina 4T, przy czym jest nieco mniej dołu, a nieco więcej góry. Jeździłem na YZ500 i CR500 oraz EXC380, która jest bardzo podobna do 500-tek.Można sobie z takim motocyklem spokojnie poradzić, o ile jedzie się rozważnie, a nie jak baran z przerośniętymi jajami zamiast głowy.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BaRy Opublikowano 19 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2005 Mój koleś śmiga na takiej Hondzie CR 500 (zwanej Bulibaba) rocznik dokładnie nie pamiętam ale 8 z przodu. Mocy to miało niecałe 70 ale ze względu na pełnoletność kilka z nich już padło. Pewnie tylko dlatego podczas próby na przyspieszenie z 3ciego biegu odstawiłem go trochę WRką z niższych obrotów a na wyższych szliśmy równo. Wiadomo, to nie jest jakis miarodajny test bo trzeba by wziąć pod uwage jescze przełożenia itp. tak tylko próbowaliśmy. Gość jest postury ciut większego Małysza a przesiadł sie z CR125.Teraz jeździ na tej 500 jeszcze asekuracyjnie ale początki z tym moto były ciężkie: nakrywało go wielokrotnie, porywało, a po dniu jazdy nadgarstki a nawet całe ręce i barki są powyrywane, nie ma też chętnych do zakopania tego diabła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.Y.B.A Opublikowano 20 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2005 Tu macie fotke z jazdy cr 500, teraz widac co grozi :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatriX Opublikowano 20 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2005 Heh R.Y.B.A. dobry przykład :P Nie wiem jak wy ale ja bym się bał bardziej odkręcić manetke ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi