bohen Opublikowano 19 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2005 Witam.Z góry zaznaczam że się nie znam ale prosze wytłumaczcie mi dlaczego ktos kto nigdy nie jeżdził crossem o pjemności 500 2T powininen się go wystrzegac? Od 2 lat latam na mz 250. Tnz mój kolega sprawił se honde cr 500 i powiedział że za h...a nie da mi się na nim przewieść bo sie zabije, bo nie dam se z nim rady itd, itp. ale dlaczego , bo jest za wysoki, , czy za silny, czy cos innego? bo za ciężki nie jest napewno. Co cross o poj. 500 ma takiego w sobie .a tak apropo to dlaczego stosunkowo tak mało osób jeżdzi na 500ccm 2T? Cytuj Stare motocyklowe przysłowie mówi: jak się nie wywrócisz.....to se nie poleżysz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wazzabii Opublikowano 19 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2005 ta moc cie zabije :P, crossa 500 nie widzialem,ale jak jedziesz ogladac crossa 250 to klient zawsze chce kaucje przed tym jak na niego wsiadziesz i sprawdzisz jak jezdzicos musi w tym byc ;) osobiscie widzilaem co taki KTM CROSS 250 robi, marzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 19 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2005 a tak apropo to dlaczego stosunkowo tak mało osób jeżdzi na 500ccm 2T Bo trzaba mięc ręce jak Pudzian. Ten motocykl ciągnie zaj***e mocno z każego biegu i obotów. Kiedys jak byłem na treningu i cwiczyi starty to koles 500 wykoł taki róew ze prawie po kolano mi noga weszła.Poaztym jak masz doswiadczenie tylko z MZ 250 to pewnie z dobrą setą nie dałbyś sobie rany na poczatku. osobiscie widzilaem co taki KTM CROSS 250 robi' date=' marzenie[/quote']A ja jeżdziłem i jezeli chcesz szybko po torze jechac to jest męczarnia bo szarpiesz sie z motocyklem który ma naprawde dużo mocy. Do jazdy w terenie jest świeny( jedzie dorze juz na średnich i nie trzeba go pałować jak sety) tylko trzeba jeździć z głową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enduroboj. Opublikowano 19 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2005 Kurde 500ccm :twisted: Szczerze mówiąc to nie dziwie się twojemu koledze !!!! Mnie potrafi poniewierać 70ccm :] A co mówić o 500 ;). Ale jeżeli jechał byś spokojnie i rozważnie to myśle że raczej byś przeżył :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HubZG Opublikowano 19 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2005 Ale jeżeli jechał byś spokojnie i rozważnie to myśle że raczej byś przeżył ;)NIe ma na crossie czegos takiego :twisted: hehepzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enduroboj. Opublikowano 19 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2005 W sumie to racja ale gdyby się uparł to może jakoś by to zrobił ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madrider Opublikowano 19 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2005 ja jezdzac max cz 125 dostalem sie przejechac RM250 i powiem ze no jak nie odkrecisz to nie pojedziesz, idzie zajefajnie ale przeciez gdzie jest sprzeglo i hamulce to tez wiesz. Jak ja wsiadajac wiem ze to nie moj sprzet i 1 raz na nim jade to nie paluje jakbym juz byl niewiadomo jaki kozak.Albo ci kolega nie ufa i dlatego nie daje smiga ,albo wie ze jego sprzet ma kaprysy np zacina sie linka gazu , i chce chronic twoje zdrowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enduras Opublikowano 19 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2005 500cc to zabójstwo, 250cc to już totalny wymiot a co dopiero 500 chłopie... nie widze cie na MX500 po Mztce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielorz Opublikowano 19 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2005 Ja mam setke i są z nią problemy (idzie jak poje**) tylne koło się ciągle obraca w ziemi :P jak chcesz sie na 500 przejechać to: 1. idź do PZU co by cię ubezpieczyli na minimum 1 000 000 (rodzinka się popierzy ;) ) 2. Kup najlepsze dostępne ochraniacze na rynku i możesz wsiadac ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bols2 Opublikowano 19 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2005 Nio może macie jakieś linki albo dane tech np moc waga zdjęcia albo cuś o tym moto :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maximus Opublikowano 19 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2005 Pamietam jak kumpel kupil cz 250 cross- az strach bylo na poczatku na to wsiasc( po mz etz 150), wysokie moto to raz, piekielnie mocne to dwa i ryczace w nieboglosy to 3, wymiatalo na kazdym biegu...ale do rzeczy- bylismy przypadkowo na torze crossowym z jego ojcem i akurat zachcialo mu sie przejechac, jako ze w mlodosci jezdzil na WFM ;) ...ruszyl z jedynki, dal dwojke i ni z tad ni z owad postawil moto na gume, poczym wyladowal pod nim i niezle sie potlukl.I w tym rzecz- crosy maja to do tego, ze wymagaja absolutnego opanowania, a skoro ze 125 wyciskaja producenci kolo 40kM to na poczatek jest to az nazbyt wiele, nie wspominajac juz o 500.Co innego endurko 500 4t- mocne, ale nie az tak bardzo niebezpieczne...Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacho 15 Opublikowano 19 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2005 500 cmm w T2 8O jest wogle cos takiego :?: bo ja nie słyszałem ale jeśli jest to ok 60 KM ma ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzejtomecki Opublikowano 19 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2005 2t 500 ccm :roll: :roll: pierwsze slysze, kurde to musi miec power jak 250 2t juz w zupelnosci wystarcza... chcialbym sie kiedys na tym karnąć :mrgreen: pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 19 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2005 jeśli jest to ok 60 KM ma koło 60 to mają 250ccm to ma troszke więcej ;) a w dodatku nie kreci sie wysoko i praktycznie idzie z kazdego biegu z każdych obrotów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielorz Opublikowano 19 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2005 Jest spotkałem już kx 500 i cr 500 ;) ja bym się nie chciał karnąć bo chce sobie spokojnie pojeździć na mojej setce bo po tym co robi 125 to sobie 500 w 2T nie wyobrażam :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi