haryb Opublikowano 8 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2005 Witam!kupilem nowe klocki hamulcowe firmy EBC standardowe nie wzmocnione(utwardzane poniewaz mam troszek tarcze zjechana i starszy sprzet) i moje pytanko w jaki sposob i ile(jaki przebieg) trzeba docierac klocki hamulcowe zeby sie dobrze ulożyły i nie zeszklily. Cytuj www.haryb.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SebJaw Opublikowano 8 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2005 Ja docieram przez 200-300 km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pipcyk Opublikowano 8 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2005 Wszystko zależy jak bardzo zużyta jest tarcza.Najważniejsze sa pierwsze hamowania.A potem spokojnie przez 100-150 kilosów, normalna jazda bez szaleństw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IG?A Opublikowano 9 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2005 ja przed założeniem przecieram ja o beton żeby narobić na nich rys przez to szybciej sie docierają Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KML Opublikowano 9 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2005 Fajnie że powstał temat, jutro też jade kupić klocki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 9 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2005 Nie da się powiedzieć przebiegu, to wszystko zależy od motocykla itp. To można wyczuć po skuteczności, twardości klamki (na początku jest miękka) itp. najważniejsze to ich na początek nie przegrzać, czyli - na początku hamujmy lekko i krótko. Pamiętajcie też o płynie hamulcowym - ja go wymieniam przy każdej zmianie klocków. Koszty minimalny, a warto. Jaby co więcej o klockach i ich wymianie w mojej radosnej twórczości :-) : http://serwisy.gazeta.pl/motocykle/1,56423...23,2172820.html Pozdro, Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaDR600 Opublikowano 11 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2005 ja przed założeniem przecieram ja o beton żeby narobić na nich rys przez to szybciej sie docierają Pozdro Napewno szybciej - dzięki twardemu pyłowi z betonu który zostanie wbity w klocki - tarcze też sie szybciej "docieraja" ..GENIALNE... :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wicher Opublikowano 11 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2005 ja przed założeniem przecieram ja o beton żeby narobić na nich rys przez to szybciej sie docierają Pozdro He he he, fajny sposób, to chyba jeszcze z epoki kamienia łupanego ;) Cytuj Najlepszym dowodem na istnienie obcej inteligencji w kosmosie jest to, że nas nie odwiedzają... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POM Opublikowano 11 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2005 betonu łupanego!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IG?A Opublikowano 11 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2005 no no pogratulować.... pomyśl logicznie a poźniej pisz... nie sądzisz że klocek po czymś takim zostaje przetarty z pozostałosci własnie tego betonu... a pomaga to ponieważ już nie jest idealnie równy i ściera sie szybciej tam gdzie ma sie zetzreć (dotrzeć)... ale jak ktoś oddaje motocykl do servisu na dopompowywanie kół to skąd może wiedzieć takie rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POM Opublikowano 11 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2005 luzik to zarty były, ja przecieram na papierze lub klocek o klocek, bez wzgledu na to na czym trzesz klocki nic sie na nich nie osadza i nie niszczy tarczy, te klocki są na to za twrade, tak myslę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi