Sebav Opublikowano 12 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2007 Mowa była chyba o olejach do przekładni i o tym pisałem. Przeczytałem mój post i nie wiem czego nie rozumiesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Litrus Opublikowano 12 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2007 Nie uzywasz interpunkcji... trudno zrozumiec to co piszesz ... a co do tej DT co biegi sie krotsze zrobily... moze sprzeglo sie jakims cudem "naciągnelo" ? i wtedy sie slizga sprzeglo, wyzsze obroty, no i sie zmienia biegi szybciej :)Jeszcze jedno pytanie. Jezdzilem kilka dni (mysle ze z 4) bez oleju w przekladni ... czy moglo sie cos uszkodzic ? Znaczy sie byl olej ale nie bylo go za duzo ... kiedy odkrecilem korek to widzialem ze kosz sprzeglowy jest mokry w oleju. Nie odczulem jakichs niepokojacych zmian.Pozdrawiam :icon_rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soku11 Opublikowano 12 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2007 Ja słyszałem że w dwusowach to specjalnie nie robi na jakim oleju sie jeździ, ale wiadomo zawsze lepiej lać ten zalecany albo jego odpowiedniki Tego fragmentu wogole nie rozumiem.... Cytuj Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebav Opublikowano 13 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2007 (edytowane) Czy można kupić samą przejsciówke od głównej linki gazu na te od gaźnika i dozownika? (nie chodzi mi o to co łączy, ale to zaraz przed tym, nie wiem jak to nazwać)Albo czy ktoś możę pstryknąć zdjecie żebym wiedział jak to ma działać? Bo nie wiem jak długo bedzie jeździc na mojej prowizorce. Edytowane 13 Maja 2007 przez Sebav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hefaistos Opublikowano 13 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2007 witam! a powiedzcie co w yamasze dt 80 LC2 jest tak ciężkiego żę waży ponad 110 kg. Jak można ją odciążyć o jakieś 15-20 kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qciu Opublikowano 13 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2007 Czy wy macie jakieś problemy z czytaniem tekstu ze zrozumieniem?? Przecież jasne o co mu chodziło.. Dla tych co nie wiedzą i cały czas sie dopytują: "On słyszał że w motorach 2T nie ma znaczenia jaki olej się leje do skrzyni ale jak każdy wie lepiej używać tego który jest zalecany przez producenta. " A co do oleju to nie zapominajcie że macie sprzęgło które potrzebuje dobrego oleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 13 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2007 witam! a powiedzcie co w yamasze dt 80 LC2 jest tak ciężkiego żę waży ponad 110 kg. Jak można ją odciążyć o jakieś 15-20 kg. stalowe felgilapa cięzkametalowy wahaczmetalowy zbiornik paliwarama stalowa i cieżkakierunkidyfuzor i tłumik strasznie cięzkie chyba tyle Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rajdowiec Opublikowano 13 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2007 odciażyc aż o 20kg DTke to cieżko bedzie musiał byś sporo rzeczy wymienić aby była lżejsza czyli zastąpić plastikami oraz aluminium ale to ja wolalbym już zminić motorek niż bawic sie w odciązanie.Takie jest moje zdanie :) Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guma Opublikowano 13 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2007 gdzie można kupic dobry tani tuningowy wydech (lub przynajmniej sam dyfuzor)? tak do 350zł. jest jakis na kemocie ale nie wiadomo co to bo nie ma opisu. i ogólnie to mam problem. próbowałem odblokować moduł. zlutowałem te dwie końcówki od kondensatora i nic sie nie zmieniło za bardzo. taka dziwna sprawa ogólnie bo niby wkręca sie na luzie na 9 tyś obrotów (na 6 biegu 7 i pół tyś.) i ciągnie mi przy dobrych wiatrach maks 80km/h. motorek kupilem niedawno i wiem ze tłumik jest napewno przynajmniej w połowie odblokowany (końcówka) a dyfuzor na 50%. nie wiecie co moze byc nie tak? czy to normalne ze przy 7 tyś obrotów na szóstym biegu jedzie mi 70km/h? pomóżcie za odpowiedzi z góry dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SensitivE Opublikowano 13 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2007 Włąsnie ile jedzie macymalnie DT80 LC2 bo moja maksymalnie mi wchodz 80 km/h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawela Opublikowano 13 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2007 (edytowane) Włąsnie ile jedzie macymalnie DT80 LC2 bo moja maksymalnie mi wchodz 80 km/hpisz wyraźnie... mi zablokowana szła rowniótkie 80km/h. Po pelnym odblokowaniu 110, z górki 120 poszła. Edytowane 13 Maja 2007 przez pawela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano Opublikowano 13 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2007 Zablokowana to ok. 80km/h bo później blokuje moduł, ale wydech też bardzo trzyma, ja miałem odblokowany na module i ciężko było powyżej 80. Chociaż raz z górki poszła 110. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SensitivE Opublikowano 13 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2007 Hmm czyli najwyraźniej moja jest zablokowana.. Wie ktos jak zdjąć blokade z CDI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arturekh Opublikowano 14 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2007 Hmm czyli najwyraźniej moja jest zablokowana.. Wie ktos jak zdjąć blokade z CDITo powinno Ci pomóc... To powinno Ci pomóc... http://www.dt-80-lc2.prv.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmrider Opublikowano 14 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2007 Włąsnie ile jedzie macymalnie DT80 LC2 bo moja maksymalnie mi wchodz 80 km/hMoja dt leci 100 na prostej drodze jest na końcówce i dyfuzorze gianelli ale chyba ma zablokowane cdi bo kreci do 11k na biegu i jest odciecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi