Skocz do zawartości

Polerka felg

Rekomendowane odpowiedzi

• Administrator

Mi sie bardzo podoba.

Najbardziej polerka wahacz plus polerka rantów felg plus jakis zajebisty lakier na piasty i ramiona felg!

IMO - wszystko OK, byleby z polerką nie przesadzić, a łatwo przesadzić i może wyjść choinka :banghead:

pzdr

To tez mnie ciekawi -co sądzicie o polerce felg i wachacza?

krótko i na temat :crossy: -polerka felg (ewent. samych rantów) to wedlug mnie podstawa :twisted: :!: - a szczególnie w tych motocyklach ,które fabrycznie mają felgi w ciemnym kolorze tak jak np. moja ślicznotka :banghead: - zmiana kolosalna in plus oczywiście :evil: .

Ale wiadomo jak to z takimi zamianami jest wszystko zależy od sprzęta, wykonania itd..itp.... według mnie temat rzeka jeżeli nie bierzemy/weźmiemy pod uwagę konkretnego modelu motocykla :!:

ja zrobiłem sobie polerke wszystkiego czego mogłem... efekt sam oceń....

http://www.bikepics.com/pictures/188575/

http://www.bikepics.com/pictures/205874/

Tłumik też jest polerowany ale nie przyłożyłóem sie do niego...

Myśleż że nie masz sie co zastanawiać.... jak byś miał jakieś problemy to wal na PW ew jak chcesz moge ci to zrobić za jakąś niewygórowaną sume...

To tez mnie ciekawi -co sądzicie o polerce felg i wachacza?

mnie sie podoba. Gdybym mial wahacz z alu to tez bym pewnie dal do polerki, a tak ograniczylem sie tylko do drobnych elementow:

http://www.icpnet.pl/~fat/galerie/podczas/...gepages/24.html

Swoja szosa nie widze sensu twoich pytan. Jak ci sie podoba polerka to sobie ja zrob, az tak bardzo potrzebny ci do tego jest poklask i opinia innych?

co do polerki- raz- trzeba naprawde sie "na****ć" aby efekt był oszałamiający. Dwa- o spolerowane elementy trzeba dbać- inaczej naprawde szybko "zachodzą" i znowu trzeba sie męczyć. Ja jestem za polerką :banghead: - mam taka głowice w etce i naprawde nie żałuje (nawet bolących przez tydz. paluchów :evil: )

czemu tylko felgi?Czyżby wahacz był z jakiegoś stopu?

ja bym zrobił tylko felgi :evil: bo wydaje mi się, że wahacz w polerce mógłby nie pasować do twojego moto ( zaznaczam że jest to moje subiektywne odczucie :banghead: ).

Ale dam Ci radę ja zawsze robie tak jeżeli chcę coś zmienić w moto to staram sie znaleźć zdjęcia motocykli (najlepiej tego samego modelu) ludzi, którzy już coś takiego u siebie zrobili :idea: -bo czasami jest tak, że sam wahacz wypolerowany wygląda zajebi*** ale jak go już zamontujesz to okazuje się, że nie wygląda już tak fajnie :D bo nie pasuje do calości - czasami efekt końcowy jest niestety ciężki do przewidzenia - dlatego taką furorę robią wszelkiego rodzaju wizualizacje.

pees. możliwe, że jakbym zobaczył horneta z wahaczem w polerce to zmieniłbym całkowicie swoje zadanie :crossy:

pees2. o materiale wahacza nic mi nie wiadomo.

Pozdrawiam Turek :evil:

Polerka jest super...

Coprawda wymaga bardzo dużo pracy i czasu żeby uzyskac naprawde dobry efekt ale jak jest zrobiona naprawde dobrze to może sie podobać.

Niestety trzeba potem bardzo dbać o wypolerowane elementy(po każdym myciu czy deszczu dokładnie wytrzeć i co jakiś czas przepolerować pastą bo poprostu aluminum z czasem śniedzieje i traci połysk).

Teoretycznie można wypolerowany element pokryć lakierem bezbarwnym ale traci wtedy dużo z efektu(nie ma już takiej głębi).

Jest specjalny lakier do tego ale nawet z nim widać różnice.

Ja chciałem teraz u siebie w kawie wypolerować całą rame, wahacz, wszystki drobne elementy i ranty kół ale coś nie bardzo mam kiedy sie za to zabrać więc nie wiem czy i co wypoleruje...

Zaczne chyba od rantów kół i drobnych elementów(typu mocowania podnózkó itp.).

wszystko zalezy od rodzaju motocykla, kolorystyki. Czasami wypolerowany caly motocykl wyglada bajecznie a w niektorych przypadkach moze to byc przegięciem i zdecydoanie ladniej wygladaloby gdyby mial polerowane np. same ranty. Podaje link do fotki Kawy kumpla w tym przypadku koncowy efekt bardzo mi sie podoba.

http://ostroleka-team.neostrada.pl/wyscigi...i3/DSC01394.jpg

osobiście nie lubie poprawiac fabryki, tak ze wszystkie "polerki" mnie rażą. Mtcross - mnie np o wiele bardziej podoba sie taka kawa jak zamiesiles z zielonymi felgami, choc czarne sa bardziej praktyczniejsze - nie widac brudu i smarowidla od łancucha :banghead:

a ja wlasnie wypolerowalem wahacz, tzn dalem komus ;) wyszlo lusterko, jak porobie foty, to wrzuce. teraz mam kompleks i chcialbym dopolerowac rame, co by razem sie ladnie prezentowalo, ale albo rozbieram cale moto i daje fachowcom rame, albo robie sambez rozbiorki, ale efekt moze byc gorszy ;)

czym naj lepiej wygladzic powieszchnie felgi alu.(jest dosc chropowata) odlewanej bo raczej papierem sciernym ręcznie nie dojde wrzedzie i zostana mi kanty, zgiecia itp. jesli byl gdzies juz temat typu "jak samemu wypolerowac aluminum od postaw" to niech ktos wzyci link bo ja nie moge znalesc albo napisze .