Zator Opublikowano 23 Lipca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2023 Wpadła mi w oko Aprilla Shiver i zacząłem zgłębiać temat. Jeżeli nadarzy się okazja to też pojadę na jazdę próbną. Jest jednak kilka cech przy porównaniu mojej SV z Schiverem (na papierze) które nie dają mi spokoju. Jeżeli znalazł by się ktoś kto jeździł najlepiej wszystkimi 3 motocyklami (SV650n w wersji około 2008r, Shiverem 750 i 900) i chciałby się wypowiedzieć to byłbym bardzo zainteresowany opinią:) To co wnioskuję na podstawie informacji z internetu: Schiver 750 vs 900. 750 ma zegary cyfrowo wskazówkowe, mniej elektronicznych bajerów (tryby jazdy itp) ABS był wyposazeniem dodatkowym 11Nm mniej i dostępne o 1000Obr/min wyżej. Poza tym pod wzgledem parametrów i konstrukcji motocykle bardzo zbliżone do siebie. Czy 900 z uwagi na większą pojemność ma przyjemniejszy pomruk? SV650 vs Shivery. Sv lżejsze o ok 30kg słabsze o ponad 20KM i 14Nm, ma też gorsze hamulce i mniej sportowe zawieszenie oraz gorzej brzmi. Jak to jest możliwe przy tych liczbach, że wg. danych z internetu SV robi pierwszą setkę w 3,6 a Shiver w 3,9 sekundy? Czy zmiana Japonki na Włoszkę miała by sens biorąc pod uwagę jedynie możliwości motocykla oraz jego prowadzenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian85 Opublikowano 24 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2023 (edytowane) Jeśli V2 i takie fajne, to możesz wziąć pod uwagę Yamahę Bulldog 1100. Minus taki, że kunia za dużo nie ma, ale momentu trochę ma (88 Nm). Edytowane 24 Sierpnia 2023 przez Damian85 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 25 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2023 Jeśli V2 i takie fajne, to możesz wziąć pod uwagę Yamahę Bulldog 1100. Minus taki, że kunia za dużo nie ma, ale momentu trochę ma (88 Nm). Ale to jak Czopek chodzi …… nie ma porownania z SVką, Ja jeszcze bym popatrzył na Ducati np MonsterekWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hikor Opublikowano 10 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2023 Panowie... No kurde... Są przezajebiste motocykle łączące włoski stajl i jakość wyposażenia z genialnością japońskich silników. Cagiva Raptor 650 jak i 1000. Silniki V2 Suzuki a rama i podwozie włoskie. No i ładne są 😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ks-rider Opublikowano 10 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2023 Godzinę temu, hikor napisał: Panowie... No kurde... Są przezajebiste motocykle łączące włoski stajl i jakość wyposażenia z genialnością japońskich silników. Cagiva Raptor 650 jak i 1000. Silniki V2 Suzuki a rama i podwozie włoskie. No i ładne są 😁 Toz to juz chyba 20 lat ma ! 🤣 🙂 Cytuj <p><a href="https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos">https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos</a></p> <p> </p> <p><a href="http://picasaweb.google.com/ksrider/">http://picasaweb.google.com/ksrider/</a>[/url]</p> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 11 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2023 (edytowane) I co z tego... od czasu do czasu wyciągam od koleżki Ducati 748 przerobiony na Streeta ( wysoka kierownica, obciachana deko przednia owiewka, by kierownica się mieściła- nie ja to robiłem, a własciciel), z silnikiem Ducati ST4S- czyli ok. 121 KM, i powiem, to.... jeździ 😉 no i ma porządne w pełni regulowane zawieszenie z przodu i z tyłu i porządne hamulce z fabrycznym stalowym oplotem a nie w gumofilcach jak większość japonii hahhahahaha... jest czym hamować 😉 a w sumie motocykl z 1999 roku czyli 24 lata i na wtrysku hahahhahahahahahahha Edytowane 11 Września 2023 przez jannikiel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hikor Opublikowano 11 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2023 Dokładnie. Jeszcze dwa bym dorzucił ale te nie nadają się dla każdego ze względu na dość agresywną charakterystykę wzrostu mocy. Indian FTR1200 Moto Morini Corsaro 1200 Morini kupiłbym na pewno ale kocham swoje prawo jazdy 😁 tak łatwo je stracić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ks-rider Opublikowano 11 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2023 Godzinę temu, hikor napisał: Moto Morini Corsaro 1200 Gdyby nie brak ABS'u to dawno stalo by ood domem ! 🙂 Cytuj <p><a href="https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos">https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos</a></p> <p> </p> <p><a href="http://picasaweb.google.com/ksrider/">http://picasaweb.google.com/ksrider/</a>[/url]</p> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 14 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2023 W dniu 18.07.2023 o 22:31, jannikiel napisał: Heh, to serwisowanie rozrządu japońskich motocykli jest za darmo? Bo nie rozumiem... 🙂 żartuję, ale te serwisowanie desmo, to nie jest jakiś kosmos, kwestia tylko człowieka co porządnie ogarnia, a paski są tańsze w wymianie niż łańcuch rozrządu... Mam 5 sztuk motocykli na rozrządzie desmo i jakoś żyję ;-)... no fakt sam wszystko Niestety dużo ludzi boi się Ducati bo coś tam słyszeli, bo znajomy znajomego ma itd itd. A prawda jest taka jak piszesz wyżej, a ceny częsci też łatwo można sprawdzić. Z drugiej strony fajnie bo mniej ludzi kupuje, więc jest się bardziej oryginalnym. Ja po kilku japoniach kupiłem Monstera 821 i nie żałuje, bo żaden wczesniej nie dawał takiej frajdy i emocji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 14 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2023 Jak sie dba to sie ma …. ze swoim troszke walczyłem ale jak już wszystko ogarnąłem to frajda była mega Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonaszko Opublikowano 14 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2023 Jak sie dba to sie ma …. ze swoim troszke walczyłem ale jak już wszystko ogarnąłem to frajda była mega Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkStukati fajne jak nie ma dziurawego zbiornika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 14 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2023 Stukati fajne jak nie ma dziurawego zbiornikaNie wiem czy wiesz ale wymieniasz i po sprawie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonaszko Opublikowano 14 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2023 No chyba nie takie proste bo taki jeden stał na lepienie w warsztacie u Kiwiego ze dwa lata i chyba tam żywota dokonał ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 14 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2023 No chyba nie takie proste bo taki jeden stał na lepienie w warsztacie u Kiwiego ze dwa lata i chyba tam żywota dokonał ?Ha ha no ciekawe info masz, sprawdzone jak info na Interii czy w Fakcie czy w TVN 24 ha ha ha Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonaszko Opublikowano 14 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2023 Ha ha no ciekawe info masz, sprawdzone jak info na Interii czy w Fakcie czy w TVN 24 ha ha ha Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkJak byłem na tuningu u Kiwiego to się pytałem czyj to rupieć bo jakoś znajomy sue wydawał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi