StaregoSzukam Opublikowano 16 Marca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2022 Przejrzałem kilka testów er6n na yt i w komentarzach piszą, że na osoby o wzroście ok. 180cm. wzrostu może być za mały więc tu się nawet nie ma sensu przymierzać. A co sądzicie o Suzuki SV650? Ponoć nadaje się dla wysokich osób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 16 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2022 a to o sv650 nie ma testów na yt i nie ma komentarzy? Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nabokow Opublikowano 16 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2022 Dla mnie (184) SV tak 1. gen. jak i 2. gen. jest zdecydowanie za mała. Cytuj https://www.youtube.com/watch?v=4bOYumujA_k Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 17 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2022 10 godzin temu, StaregoSzukam napisał: Przejrzałem kilka testów er6n na yt i w komentarzach piszą, że na osoby o wzroście ok. 180cm. wzrostu może być za mały więc tu się nawet nie ma sensu przymierzać. A co sądzicie o Suzuki SV650? Ponoć nadaje się dla wysokich osób. Co też od początku sugeruję 😉 będziesz miał problem znaleźć moto z małą pojemnością (tzn poniżej 500-600) na którym nie wyglądałbyś jak na psie. No taki lajf.. Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StaregoSzukam Opublikowano 17 Marca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2022 Godzinę temu, Buber napisał: Co też od początku sugeruję 😉 Racja, nie spodziewałem się, że małe pojemności == motocykl dla niskich osób. Tutaj np. też zaleca szukać w przedziale 600-750 i od ok. 4minuty argumentacja jest w sumie słuszna, że nawet jeśli pod kątem mocy te małe są lepsze to motocyklista nie będzie czuł się zbyt pewnie na za małym motocyklu i jego wyczucie będzie trudniejsze. Także chcąc nie chcąc wychodzi na to, że muszę się rozejrzeć za większymi pojemnościami. Tutaj wymienił właśnie SV 650 jako niezłą opcję ale z tego co piszecie może być nadal za mała... A Kawasaki Z750? Na kanale YT barry moto był odcinek z motocyklistą o wzroście 193cm i tym motocyklem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 17 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2022 Wiesz, facet zapomina (albo po prostu nie mówi) o tym że prawie każdy motocykl można zdławić. I masz wtedy duże moto z małą mocą. A co do motocykli? piszesz że jesteś z wawy. Ja tam się na stolycy nie znam, ale w takim małym mieście może być jakiś handlarz co ma na placu kilka używanych motocykli. Więc bierzesz kasę w rękę i idziesz się przymierzać. Żaden kanał na yt Ci nie powie jak wygodnie czy niewygodnie Ci będzie. Idź, siadaj, mierz. Przy czym, poważna przymiarka to min 50km w siodle. Bo wtedy wiesz czy kolana zabolą, czy ułożenie rąk pasuje i tak dalej. Także kask do łapy i dajesz w miasto 🙂 a koledzy tutaj na pewno coś zarzucą gdzie jest jakiś dealer co ma używki w tym stylu. Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apa-sl Opublikowano 15 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2022 W jednym z postów wspomniałeś, że jakiś model ma fajny klasyczny wygląd. Patrzyłeś na Benelli Leoncino Trail? Stylistyka neoklasyka, 500ccm z mocą wymaksowaną na A2 (jest zwinny), motocykl jest normalnie "duży", trail ma siedzisko bodajże 83cm od ziemi (jest dobry dla wyższych osób). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StaregoSzukam Opublikowano 5 Maja 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2022 W dniu 15.04.2022 o 14:17, apa-sl napisał: W jednym z postów wspomniałeś, że jakiś model ma fajny klasyczny wygląd. Patrzyłeś na Benelli Leoncino Trail? Stylistyka neoklasyka, 500ccm z mocą wymaksowaną na A2 (jest zwinny), motocykl jest normalnie "duży", trail ma siedzisko bodajże 83cm od ziemi (jest dobry dla wyższych osób). Trochę się poprzymierzałem i niestety ale tutaj część kolegów miała rację. Na 500ccm i mniej to nie ma szans liczyć. Nawet 600-750ccm to są często fizycznie za małe motocykle choć tutaj już zdarza się, że na akceptowalnym poziomie. Także jak moto to raczej wychodzi na to, że od 600 w górę jednak by nie siedzieć na nim jak słoń na mrówce. waham się jeszcze nad skuterem. W wolnej chwili pooglądam moto i skutery nie zważając już na to by pojemność była mała i zobaczę co się trafi :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hun996 Opublikowano 15 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2022 Mam 192 cm i usiadłem kiedyś na CBF 600N. I było w miarę wygodnie. Nie wiem jak podczas jazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi