m16 Opublikowano 8 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2021 Hej 🙂 Niedawno stałem się posiadaczem dyny z 2004 roku (88 cali TC) Korzystając z zimowych wieczorów chcę ją trochę ogarnąć (moto ze stanów) i w związku z tym mam kilka pytań: 1) Czy przy tych wydechach które mam nie ma innej opcji wymiany oleju w skrzyni niż ściąganie kolektorów? 2) Co to za filtr powietrza? Niby ma logo HD ale gdzie bym nie szukał wyskakuje mi całkiem inny? 3) Czy ktoś ma jakiś patent na przywrócenie cylindrom wyglądu? Dołączam zdjęcia aby było wiadomo o co mi chodzi 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
F.I.P. Berek Opublikowano 8 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2021 29442 - 99E to nr filtra HD (np. jest tu https://estore.manchester-harley-davidson.co.uk/29442-99e-air-filter-element-p67175.html) - więc po numerze znajdziesz... Cylindry - raczej ręczne szlifowanie/polerowanie krawędzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m16 Opublikowano 5 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2022 Trzeba się w końcu zabrać za serwis i przy okazji zmienić płyn hamulcowy. Z tego się orientuję ma to być DOT5 - czy producent ma jakieś znaczenie? Bo widzę, że w porównaniu do DOT4 to wybór bardzo słaby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 5 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2022 Nie ma zadnego znaczenia, plyn dla mnie o wiele lepszy i przyjemniejszy przy wymianie niz cala reszta glicerynowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 5 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2022 lałem Eurol-a (jak był tańszy) a ostatnio Bel-rey'a bo jest łatwiej dostępny. tu już temat kiedyś rozkminiałem: Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m16 Opublikowano 6 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2022 Dziękuję uprzejmie 🙂 Powiedzcie mi proszę jeszcze w jaki sposób czyścić filtr powietrza (zdjęcie w pierwszym poście)? Wypłukać pod wodą i wysuszyć czy jest jakaś inna procedura?Jest napisane aby go nie olejować. W japońcach się po prostu wymieniało 😛 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek96 Opublikowano 6 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2022 Wyglądem przypomina trochę K&N, ale je się traktuje olejem. Musisz się zagłębić w temat lub wymienić na K&N i mieć na lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 6 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2022 42 minuty temu, m16 napisał: Dziękuję uprzejmie 🙂 Powiedzcie mi proszę jeszcze w jaki sposób czyścić filtr powietrza (zdjęcie w pierwszym poście)? Wypłukać pod wodą i wysuszyć czy jest jakaś inna procedura?Jest napisane aby go nie olejować. W japońcach się po prostu wymieniało 😛 wydaje się, ze należy zrobić to samo co w przypadku K&N oprócz nasączania olejem. Nie mam pojęcia czy środek czyszczący od K&N będzie odpowiedni ale sama woda nie wystarczy aby dobrze oczyścić filtr na szybko znalazłem coś takiego: MAINTENANCEAir Cleaner Element MaintenanceNOTESThis is a dry air filter. Do not apply oil to the filter element.When servicing the air cleaner, apply Loctite 243 (blue) tothreads of all fasteners.1. See Figure 1. Remove air cleaner cover (B) and inspectthe filter element (7) every 5000 mi (8000 km), or moreoften under dusty conditions.2. Clean filter element as follows:a. Remove and wash element by immersing it, on edge,in a shallow pan containing enough AirCleaner/Degreaser to cover no more than 3/4 thedepth of the filter pleats. Do not let dirty solution getinside the element. Carefully "roll" the element in thesolution around its perimeter until the entire outersurface of the filter pleats has been soaked.b. Remove filter element from cleaner/degreaser andallow five minutes for the cleaner to dissolve the dirt.c. From the inside out, rinse the element with cold water.Shake off excess water, and allow the element to airdry. Do not dry with compressed air.3. Install air cleaner element and cover.-J04339 aaa - spróbuj poszukać tutoriali na youtubie koniecznie o suchych filtrach. w przypadku "mokrego" K&N na pewno będzie tego sporo - i nie ma tu żadnej filozofii. tutaj moja "relacja" z kilkoma fotkami jak to się robi 😛 : https://www.facebook.com/media/set/?vanity=GoAndFun&set=a.1322485017928169 Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FIS Opublikowano 6 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2022 m16 - wyrzuć ten filtr powietrza i kup sobie porządny... Cytuj "Radość z jazdy zaczyna się tam, gdzie kończy się ekonomia.'' Autoryzowany dealer S&S Cycle https://harley-parts.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 6 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2022 (edytowane) Godzinę temu, FIS napisał: m16 - wyrzuć ten filtr powietrza i kup sobie porządny... co jest nie tak z tymi filtrami? serio pytam. i jaki to jest ten prządny? i dlaczego? prawdę mówiąc takie odpowiedzi są megachujowe. nic z tego nie wynika i na pewno nie budujesz tym profesjonalnego obrazu swojej osoby. a wystarczy tylko parę słów wyjaśnienia. równie dobrze można by było powiedzieć "masz wujowy motocykl, sprzedaj to gówno i przesiądź się do auta". Edytowane 6 Stycznia 2022 przez konrad1f Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi