Skocz do zawartości

Hamowanie awaryjne bez ABS'u

Rekomendowane odpowiedzi

Ale @ks-rider w temacie kat. AM poległeś totalnie 😉

W dniu 27.11.2024 o 09:43, ks-rider napisał:

A teraz aby nie bylo, udowodnij mi prosze wizualnie, ze zlapanie kapcia z przodu jest mniej niebezpieczne od zlapania kapcia z tylu. Czekam na jakis filmik ktory poprze Twoja teze.

.

dlaczego ma udowadniać coś, z czym się nie zgadza? przecież @m07m10 zakłada, że większy problem ze stabilnością może być w przypadku złapania kapcia z przodu.

Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100

https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090

6 minut temu, konrad1f napisał:

Ale @ks-rider w temacie kat. AM poległeś totalnie 😉

dlaczego ma udowadniać coś, z czym się nie zgadza? przecież @m07m10 zakłada, że większy problem ze stabilnością może być w przypadku złapania kapcia z przodu.

Zakladac moze co chce. A zycie pidsze wlasne scenariusze.

Sprawdz sobie kat. A6 ( subkategoria AM ) i bezdiesz mial jasnosc !

.

Przeczytaj podlinkowany przez mnie temat na spokojnie - zrozum wreszcie, że warto spojrzeć do POLSKICH przepisów jeżeli chcesz o nich dyskutować. Nikt tutaj nie chce z Tobą rozmawiać o niemieckich przepisach. Zrozum, że wprowadzanie dyrektyw i rozporządzań trwa i to, że coś wrzucono do niemieckich przepisów nie jest jednoznaczne, że u nas zostaną wprowadzone równolegle w czasie. Teraz na ten przykład analizuję sobie jedną z ustaw z września bieżącego roku, która wdraża zapisy dyrektywy z ... 2009r.

18 minut temu, ks-rider napisał:

Zakladac moze co chce. A zycie pidsze wlasne scenariusze.

to po co w ogóle się czepiasz skoro życie pisze różne scenariusze. Może przecież się wydarzyć tak, że złapiesz kapcia w jeden sposób i się nic niebezpiecznego nie stanie a w drugi i się rozdupcysz, mimo tego, że myślałeś sobie, że może być odwrotnie.

https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090

47 minut temu, konrad1f napisał:

Przeczytaj podlinkowany przez mnie temat na spokojnie - zrozum wreszcie, że warto spojrzeć do POLSKICH przepisów jeżeli chcesz o nich dyskutować. Nikt tutaj nie chce z Tobą rozmawiać o niemieckich przepisach. Zrozum, że wprowadzanie dyrektyw i rozporządzań trwa i to, że coś wrzucono do niemieckich przepisów nie jest jednoznaczne, że u nas zostaną wprowadzone równolegle w czasie. Teraz na ten przykład analizuję sobie jedną z ustaw z września bieżącego roku, która wdraża zapisy dyrektywy z ... 2009r.

to po co w ogóle się czepiasz skoro życie pisze różne scenariusze. Może przecież się wydarzyć tak, że złapiesz kapcia w jeden sposób i się nic niebezpiecznego nie stanie a w drugi i się rozdupcysz, mimo tego, że myślałeś sobie, że może być odwrotnie.

Konrad, 

obecnie nema juzn polskie, niemieckie - sa europejskie, i wydaje mi sie, ze powinno to wreszcie do Ciebie dotrzec.

To, ze w jakims przypadku moze wyjsc inaczej, no coz, jedna jaskolka wiosny nie czyni, wyjatek potwierdza regole.

pozdro

🙂

31 minut temu, ks-rider napisał:

Konrad, 

obecnie nema juzn polskie, niemieckie - sa europejskie, i wydaje mi sie, ze powinno to wreszcie do Ciebie dotrzec.

To, ze w jakims przypadku moze wyjsc inaczej, no coz, jedna jaskolka wiosny nie czyni, wyjatek potwierdza regole.

pozdro

🙂

Mam rozumieć, że w DE nie macie już odpowiednika polskiej Ustawy PoRD? StVO kasowali?

W PL obowiązuje Ustawa Prawo o ruchu drogowym a w zakresie uprawnień pozwalających na poruszanie się pojazdami w ruchu drogowym Ustawa o kierujących pojazdami. Art. 87. Konstytucji określa co jest źródłem prawa w PL. I owszem, są tam wspomniane " ratyfikowane umowy międzynarodowe" ale nadrzędne, jak widać, są nasze ustawy. Poza tym dyrektywa UE ani nawet rozporządzenie UE nie jest "ratyfikowaną umową międzynarodową".

i rozwijając (nawiązując również do innego tematu) pytam Cię - czy w PL obowiązuje taki sam limit dozwolonej zawartości alkoholu we krwi kierujących jak w DE? są na to "europejskie" przepisy i nie muszę stosować się do zapisów polskich ustaw?

Jak wyżej Andrzejku, nie potrafisz normalnie rozmawiać, jak brak argumentów to od razu atak ….. to typowe.

Teraz wmawiasz ze jak coś jest w niemieckich przepisach i obowiązuje w DE to w Polsce też …… no myślałem że głębszego dołu nie dasz rady sobie wykopać ale przeceinilem Cię

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

W danym temacie wstawilem linka do w/w ustawy i tam jakos nikt juz ze mna dyskurowac nie chcial, bo i niebylo oczym.

Teraz znowu sie zaczyna, he, he, Tyle, ze ja juz udowodnilem i drugi razjuz nie zamierzam.

Klod, jaki brak argumentow ? Zamiescilem filmik co prawda z autkiem ale fizyka jest taka sama - wiec ponownie, o czym ta dyskusja?

Jestes zdania, ze ja tu nie pasuje ? Coz, masz narzedzia wiec w kazdej chwili mozesz mnie zbanowac, przezyje.

@m07m10

Jak chcesz zobaczyc troll'a, to spojrz w lustro a swoje prosby do mnie zachowaj dla siebie. 

Jak na razie nie podales zadnego zrodla ktoreTwoja teorie by potwierdzalo. Tak, ze sa to w dalszym ciegu AMATORSKIE rozwazania ktore niemaja zadnego odniesienia do profesjonalizmu.

@konrad1f

Od kiedy to Polska ustala prawo europejskie ?  Robi to Bruxela a Polsce nie pozostaje nic innego jak sie do tego prawa dostosowac ! Kumasz, czy zatrudne ? 

Dziekuje za uwage i w tym temacie AMEN !

🙂

Edytowane przez ks-rider

Andrzeju, nie oslabiaj mnie i przestan sie klocic. Jedna prawde napisales przy okazji tych wszystkich klotni - zycie pisze rozne scenariusze i kapec kapciowi nie rowny. I tego sie trzymajamy. Ja zawsze bardziej sie balem kapcia z przodu, a mialem 2 calkowicie rozne i jakos sie wybronilem, czyli moj strach byl nieuzasadniony moze, ale pewnosci nie ma. Kapcie z tylu to byla norma od Sokola 1000 i nie powodowaly jakichs powazniejszych problemow, bo plywanie tylu szybko mozna bylo opanowac.

6 godzin temu, Adam M. napisał:

Andrzeju, nie oslabiaj mnie i przestan sie klocic. Jedna prawde napisales przy okazji tych wszystkich klotni - zycie pisze rozne scenariusze i kapec kapciowi nie rowny. I tego sie trzymajamy. Ja zawsze bardziej sie balem kapcia z przodu, a mialem 2 calkowicie rozne i jakos sie wybronilem, czyli moj strach byl nieuzasadniony moze, ale pewnosci nie ma. Kapcie z tylu to byla norma od Sokola 1000 i nie powodowaly jakichs powazniejszych problemow, bo plywanie tylu szybko mozna bylo opanowac.

również mam podobne podejście do obawy o nagłą utratę ciśnienia - bardziej traumatyczny jest kapeć z przodu. 

porównywanie problemów ze stabilnością auta do motocykla jest w ogóle pozbawione sensu. a przywoływanie hasła "fizyka" (i tylko hasła) to wg mnie największa szarlataneria.