kiler Opublikowano 11 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2020 Godzinę temu, Tommo napisał: Proponuję się pod edukować zanim napiszesz coś kategorycznie, bo możesz kogoś w błąd wprowadzić. Tomciu Starałem się z całych sił nie reagować na to co wypisujesz ale jesli odnosisz się do tego co napisałem proszę napisz w którym miejscu kogokolwiek wprowadzam w błąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommo Opublikowano 11 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2020 1 minutę temu, kiler napisał: Tomciu Starałem się z całych sił nie reagować na to co wypisujesz ale jesli odnosisz się do tego co napisałem proszę napisz w którym miejscu kogokolwiek wprowadzam w błąd Umowa OC przedłuża się automatycznie. Jeśli chcesz tylko na rok, musisz pisemnie wcześniej złożyć jej wypowiedzenie. Inaczej zabulisz za każdy kolejny okres ochrony czy tego chcesz czy nie. Cytuj Audi Sport Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler Opublikowano 11 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2020 (edytowane) Owszem . Ona się przedłuża automatycznie ale TYLKO WTEDY kiedy masz zapłacone za cały rok. Oczywiście tak samo dotyczy to rat - jeśli płacisz wszystkie w terminie to też się przedłuży ale jeśli zapomnisz o jednej to też zapomnij o przedłużeniu się OC . A cała rozmowa była o ubezpieczeniu NIEOPŁACONYM . Nawet jeśli składka wynosi 661 zł a ty zapłaciłeś 650 to nie przedłuży się Edytowane 11 Listopada 2020 przez kiler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnes85 Opublikowano 11 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2020 Kiler ma rację - ja miałam taka sytuację, nie opłacone i nie przedłużone. A czy w autach lub motocyklach zarejestrowanych jako zabytek przegląd i OC jest tak wymagany jak przy tradycyjnym aucie? Wiem że kiedyś można było ubezpieczyć czasowo czy coś? Np. Jeżdżę Cabrio tylko latem to cyk ubezp.na 4 miechy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 11 Listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2020 (edytowane) 8 minut temu, Agnes85 napisał: Kiler ma rację - ja miałam taka sytuację, nie opłacone i nie przedłużone. A czy w autach lub motocyklach zarejestrowanych jako zabytek przegląd i OC jest tak wymagany jak przy tradycyjnym aucie? Wiem że kiedyś można było ubezpieczyć czasowo czy coś? Np. Jeżdżę Cabrio tylko latem to cyk ubezp.na 4 miechy? nie chodzi o to kto ma rację, chodzi o to kto bredzi 😉 zarejestrowany pojazd historyczny (a takim jest również pojazd zabytkowy) jeżeli nie jest wprowadzony do ruchu nie musi mieć ważnego OC (ustawa o ubezpieczeniach obowiązkowych...) ponadto pojazd zabytkowy nie podlega okresowym badaniom technicznym - wyjątkiem jest sytuacja gdy jest wykorzystywany w celach zarobkowych (ustawa PorD) Edytowane 11 Listopada 2020 przez konrad1f Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommo Opublikowano 11 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2020 19 minut temu, kiler napisał: Owszem . Ona się przedłuża automatycznie ale TYLKO WTEDY kiedy masz zapłacone za cały rok. Oczywiście tak samo dotyczy to rat - jeśli płacisz wszystkie w terminie to też się przedłuży ale jeśli zapomnisz o jednej to też zapomnij o przedłużeniu się OC . A cała rozmowa była o ubezpieczeniu NIEOPŁACONYM . Nawet jeśli składka wynosi 661 zł a ty zapłaciłeś 650 to nie przedłuży się OK nie dopatrzyłem się tego szczegółu. 56 minut temu, Groszek napisał: Sorry, tak napisałeś. Dobra przyjedź do mnie, zrobię Ci za free, tylko już nie płacz jak baba o te parę złotych... Cytuj Audi Sport Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 12 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2020 w Polsce z pojazdów niezabytkowych i nie historycznych przerwę w OC może mieć legalnie i bez konsekwencji UFG , cięzarówka , ciągnik rolniczy i pojazd wolnobieżny , aczkolwiek tu też jest bubel o którym pisał kiler -nie da sięzawrzeć umowy na czas krótszy niż rok , a koparka najczęściej pracuje maks pół roku więc i tak zostawiasz haracz...... Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler Opublikowano 12 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2020 (edytowane) 18 minut temu, michoa napisał: tu też jest bubel o którym pisał kiler -nie da sięzawrzeć umowy na czas krótszy niż rok tu jest Polska i na wszystko są sposoby 😉 fakt że może zgodne z przepisami ale nie zawsze zgodne ze zdrowym rozsądkiem 😉 co nie zmienia faktu że OC pojazd musi mieć przez cały rok . Pisałem tylko że jeśli z jakiś powodów potrzebujemy OC na okres krótszy to da się to zrobić i to najśmieszniejsze że całkowicie legalnie 🙂 Edytowane 12 Listopada 2020 przez kiler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 12 Listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2020 trzeba dać w komis handlarzowi 😄 Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler Opublikowano 12 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2020 (edytowane) Tu przychodzi ustawa o kupowaniu na odległość 😉 Jeśli zawrzecie umowę z firmą xxxx w ich siedzibie czy w jakimś CUKu itp to prz...ne 😉 Ale Jeśli zadzwonicie do firmy ubezpieczeniowej to już "kupujecie na odległość " . Powinno to tez działać przy kupowaniu przez net ale tego akurat nie sprawdziłem Więc wszystko kupione na odległość można zwrócić w ciągu 30 dni Oczywiście firma ubezpieczeniowa potrąci sobie kasę za czas kiedy ich ochrona obowiązywała ale resztę zapłaconej składki ma zas....ny obowiązek zwrócić Edytowane 12 Listopada 2020 przez kiler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 12 Listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2020 4 godziny temu, kiler napisał: Oczywiście firma ubezpieczeniowa potrąci sobie kasę za czas kiedy ich ochrona obowiązywała ale resztę zapłaconej składki ma zas....ny obowiązek zwrócić tu jest pewien problem zależny od firmy ubezpieczeniowej. z tym zwrotem to mogą nieźle kombinować i przekalkulować tak aby np. za jeden miesiąc wykorzystanego przez ciebie ubezpieczenia skasować tyle co np. za pół roku. i tan na prawdę ciężko z tym walczyć Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler Opublikowano 12 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2020 Ja to "przerobiłem " z link4 - najbardziej złodziejską firmą i nie było problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 12 Listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2020 uwierz mi - są bardziej złodziejskie - czytaj Hestia/MTU 😉 Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler Opublikowano 13 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2020 Nie miałem "szczęścia" sprawdzić 😉 ale obowiązek przyjęcia zwrotu przy zakupie na odległość narzuca ustawa więc jakieś tam ich "wewnętrzne regulacje" mogą sobie wsadzić 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommo Opublikowano 17 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2020 Cytuj Audi Sport Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi