bartek0231 Opublikowano 10 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2018 Cześć, mój "problem" polega na tym że moja Honda CRF jak postoi 3 dni to już nie zapali, lecz kiedy ją odpale od samochodu (na popych) po przejechaniu przez pół wsi to będzie działać dopóki będę ją odpalał (1-2 kopnięcie zimna czy ciepła) przynajmniej raz na 2 dni. Gaźnik jest czysty, zawory wporządku, uszczelka pod głowicą jest, nie kopci. W czym może być problem ? (CRF 450 2005r. - nie polecam) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WSR Opublikowano 11 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2018 W samochodach podobne problemy daje padający czujnik wału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 11 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2018 Slaba bateria zima tez daje takie problemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nabokow Opublikowano 12 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2018 Kręcisz rolgazem przed odpalaniem? Cytuj https://www.youtube.com/watch?v=4bOYumujA_k Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek0231 Opublikowano 12 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2018 Kręcisz rolgazem przed odpalaniem?Nie, ale tak też próbowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arczi919 Opublikowano 12 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2018 (edytowane) Sprawdź czy po trzech dniach postoju będzie miała iskrę przy próbie odpalenia. To pomoże trochę możliwości odrzucić.Tylko sprawdź przed organizowaniem kuligu przez pół wsi Wysłane z mojego Cat'a S60 przy użyciu Tapatalka Edytowane 12 Stycznia 2018 przez Arczi919 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek0231 Opublikowano 12 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2018 (edytowane) Slaba bateria zima tez daje takie problemy.Bateria? Nie bardzo rozumiem o co chodzi.Sprawdź czy po trzech dniach postoju będzie miała iskrę przy próbie odpalenia. To pomoże trochę możliwości odrzucić.Tylko sprawdź przed organizowaniem kuligu przez pół wsi Wysłane z mojego Cat'a S60 przy użyciu TapatalkaMa iskre caly czas, sprawdzałem zanim założyłem ten temat. Edytowane 12 Stycznia 2018 przez bartek0231 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nabokow Opublikowano 13 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 Nie, ale tak też próbowałem.I np po sześciu przekręceniach rolgazem też w ogóle się nie odzywa?Świeca jest mokra po takiej próbie? Cytuj https://www.youtube.com/watch?v=4bOYumujA_k Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arczi919 Opublikowano 13 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 Bateria? Nie bardzo rozumiem o co chodzi. Ma iskre caly czas, sprawdzałem zanim założyłem ten temat.Jeśli jest iskra, sprawdź jak wyżej z rolgazem, następnie czy zalało świece, jeśli ją zalało spróbuj podmienić (iskra może być kiepska pod kompresją), jeśli świeca sucha to problem w gaźniku. Jak masz możliwość to sprawdź ciśnienie sprężania (na zimnym, na ciepłym silniku). Wysłane z mojego Cat'a S60 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 13 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 Slaby akumulator czyli bateria nie da ci iskry pod cisnieniem w niskiej temperaturze i sporej wilgotnosci ( w okresie zimy i wiosny typowe ) wystarczajacej do zapalenia silnika. Czy teraz zrozumiale ?Jak widze w tv zima w Polsce przypomina teraz mokre przedwiosnie, kiedy mamy najwiecej watkow o niemoznosci odpalenia silnikow motocyklowych.Oprocz tego powodem moze byc kiepskie sprezanie i niedzialajace prawidlowo ssanie w gaznikach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 13 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 Adam, CRFy nie mają aku. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek0231 Opublikowano 13 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 I np po sześciu przekręceniach rolgazem też w ogóle się nie odzywa?Świeca jest mokra po takiej próbie? Świeca jest mokra, raz na czas (rzadko) jak kopne to nawet jest dźwięk jakby już "startował".Adam, CRFy nie mają aku.Stąd właśnie moje pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 13 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 Może być świeca, nawet jak jest iskra. U mnie w CRF był taki objaw że paliła idealnie na zimnym ale jak tylko się rozgrzała to gasła. Świeca. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bimbak Opublikowano 14 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2018 Tylko że jak problem jest na zimnym to z elektrycznych chochlików albo stykówka albo problemy z masą. Lekko zaśniedziałe styki lub połączenie masowe mogą dać takie efekty. Chociaż prędzej bym widział coś paliwem skoro pali na pych. Cytuj http://bikepics.com/members/chudy/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nabokow Opublikowano 14 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2018 Świeca jest mokra, raz na czas (rzadko) jak kopne to nawet jest dźwięk jakby już "startował".Świeca jest odpowiednia?Jeśli się odzywa, to próbuj jeszcze kilka razy przekręcić rolgazem i znów próba odpalenia. Ew. kilka razy to powtórz. Cytuj https://www.youtube.com/watch?v=4bOYumujA_k Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi