Skocz do zawartości

Brak OC motocykl nie zarejestrowany w kraju

Lukier
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Potrzebuje porady co teraz zrobić. Kupiłem gs500 z Niemiec jeszcze go nie zarejestrowałem, nie mam ubezpieczenia. Krótka przejażdżka niestety zatrzymała mnie policja i teraz co z ubezpieczeniowym funduszem gwarancyjnym jak to zrobić aby zmniejszyć koszty za brak ubezpieczenia ? Pomocy!

Edytowane przez Lukier

Taaaaaa,

teraz pomocy,

trzeba bylo pomyslec wczesniej !

ZA przejazdzke bez ubezpieczenia masz pajde ! I bardzo dobrze !

Jaki fundusz gwarancyjny ?

Ten wchodzi w gre gdy doszlo do wypadku. Owszem moga wyplacic ale Ty masz regres i zwracasz sume wyplacona przez Fundusz

:crossy:

Jedyny baran w tym towarzystwie to Ty! I również mam nadzieje, ze za głupotę zapłacisz, bo jak widać to jedyny sposób nauki. Ciesz się tylko, że nie brałeś udziału w żadnej kolizji. To by dopiero kosztowało!

Edytowane przez tadeo

Niestety niewiele możesz zrobić. O ile wiem to te kwestie załatwia skarbówka. I to wbrew pozorom jest dobra wiadomość, bo można próbować negocjować. Znajomemu udało się wyżebrać, że zamiast 5 tyś zapłacił 3,5 i mu jeszcze na raty rozłożyli :).

W dniu 16.08.2017 o 07:57, Lukier napisał:

Wiedziałem że trafi się jakiś baran co powie co ma na myśli zamiast odpowiedzieć na pytanie.

Jak naprawde chcesz zobaczyc barana, to stan przed lustrem, a jak tak naprawde dobrze spojrysz, to ebila zobaczysz. Bylo myslec przed a nie po fakcie, teraz zamiast przyjac na klate skomlisz jak nie baran a kundel z podwinietym pod siebie ogonem !

milego dnia i oby kara byla z tych najwyzszych !

:crossy:

W dniu 16.08.2017 o 08:00, lech N napisał:

Chłopie-spokojnie. Co miał Ci napisać? Że dobrze zrobiłeś jadąc bez wymaganych dokumentów?

otóż to. a ponieważ zaczynają się pojawiać już porady typu "jak łamać prawo", temat zostaje zamknięty

jsz

„Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.”
[R. Kapuściński]

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...