Jump to content

Zębatka pod łańcuch 520 i specjalne wymiary

Marcus175
 Share

Recommended Posts

Witam , szukam jakieś strony gdzie będę mieć duży wybór zębatek do łańcucha na koło tylne .Suzuki ts 50 koło tył ogólnie i szukam właśnie zębatki na łańcuch typ 520 . Ktoś wie coś na taki temat ?

kupić jaką ci pasuje i tokarka , frezarka i zrobione :D albo nie ruszać kupionej tylko flnszę/przejściówkę zrobić

"... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntian

michoa-100% stylistów bez szyku

http://miszczua.cba.pl

http://www.jtsprockets.com/catalogue

Tu jest całkiem przejrzysta wyszukiwarka. Wyszukując po modelu motocykla podane są wartości standardowe, ale widać też inne możliwości zębatek.
Warto jednak zwrócić uwagę, żeby poruszać się w zębatkach, które będą miały odpowiedni rozstaw śrub, bo ilość zębów to nie wszystko.

Pozdrawiam,

Rook

Edited by Bikestar sklep

ogólnie mam silnik pod 520/525 a zębatkę z tyłu 420 :( i tu mnie boli . jak nie ostatecznie całe koło od ts 250 przeszczepie z bębnem bo mam bębnowe hamulce z tyłu :/ Zaraz sprawdzę stronki . Myślałem kupić zębatkę pod łańcuch 520 tył i tą poprzednią zębatkę 420 na nią natoczyć a z boku zrobić takie połączenie . 420 raczej nie utrzyma 60 koni :/ a do silnika znów nie dobiorę 420 :/

no +/-

lipa , będę musiał przekładkę ts 250 zrobić :/ robić znów toczenie tarczy zębatej to też koszta bo jest utwardzana a ts 250 miało zębatkę wydaną pod 520 więc pyknie . temat do zamknięcia raczej

Rama wytrzyma bo ją wzmocnie . Ale części boczne nie wytrzymają z pewnością więc do wymiany koło tył na koło od ts 250 wraz z zębatką 520 i hamulcem bębnowym i przednie lagi chciałem podmienić ale potrzebuje wymiarów bo miałem zamiar robić na tarczowe tylko nie mogę znaleźć wymiarów różnych motocykli by podpasywać a półkę razem wymieniać to też ciężka sprawa z dopasowaniem

a już wiem od czego przód . DT 125 i sprawa jasna :D tył koło ts 250 i już mamy dół zrobiony :D kolejne to ustawienie silnika tak by był równo w ramie . Nie mogę tego wyważyć idealnie bo nie mam narzędzi :/ ale dam rade