Street Triple R Opublikowano 5 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 Hhehe no ja mam najechane tylko 6,7 tys km. Filtr zmienię przy 10-12 tys. Jak chcesz wysoko przepływowy i masz kase to pomyśl o BMC, jest lepiej wykonany niż K&N, a struktura i materiał jest taki sam - bawełna.Jeste jeszcze gąbkowy PipierCross i chwalony. Mi jest szkoda kasy na te filtry, mechanik doradzał mi że dodatkowo wypada ustawić mapowanie pod takie filtry, i zrobić synchro bo różne dziwne rzeczy się dzieją. Nawet we wtryskach trza to zrobić a na gaźniku to na 100% bedzie bez nowych map gorszy dół. Proponuję Ci zamiast wydawania na K&N ponad 300 PLN z płynami do nasączania i olejem to kupić zwykły filtr za 130 PLN i za 150 PLN dokupić irydowe świeczki Denso typ: IU27A, dają wiecej więcej niż zmiana na K&N. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fat Opublikowano 5 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 K&N już mam kupionego i wyszło to mniej niż zwykły filtr + świece irydowe. Poza tym mapa, którą wgrałem pod wydech i tak uwzględnia obecność właśnie K&N, więc problem z dostrajaniem z głowy. Cytuj https://www.instagram.com/fat_fabio/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Street Triple R Opublikowano 5 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 Spox. A ile ci żre maszyna wachy ? Kurcze mój najmniej jak jechałem muskając gaz wciagnął na trasce 5 litrów, po mieście poniżej 8 litrów nie mogę za nic zejść, standardowo 8,6l/100km. Fakt że latam na zimym moto na krótkich dystansach, wiec może to jest powodem. Pozatym ustawione jest wszystko jak trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fat Opublikowano 5 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 W codziennym użytku (miasto, winkle, latanie na papciu) mieszczę się w 7-8 litrach. W sumie dawno nie liczyłem jakoś szczegółowo, ale nie jest tragicznie. Cytuj https://www.instagram.com/fat_fabio/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam77 Opublikowano 6 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 Panowie czy to ważne ile pali ja nigdy nie brałem pod uwagę tego zagadnienia :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Street Triple R Opublikowano 6 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 Hejka w sumie to niewiele znaczy pali ile wlejesz i basta. Byłem po prostu ciekawy. Z drugiej strony trochę mały zasięg mają nasze maszynki, leciałem z chłopakami na hondach cbf 600 do z Wawy do Rzeszowa bocznymi drogami i na "odludziu" zapaliła mi się rezerwa, niby nic takiego mówię mam 3,5 litra co najmniej ale jak zrobiłem 50 km i dalej nie było stacji benzynowej to trochę miałem stresa. Ale udało się :) Oni jechali bez kłopotu bo cbf-ka pali 4 litry na trasce. Generanie Street powinien mieć wskaźnik poziomu paliwa a nie tylko kontrolkę. Wiem że nowy model ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lider1979 Opublikowano 6 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 Jak nie ma wskaźnika,to trzeba otworzyć korek i zakołysać jak WSKą he,he :biggrin: .Na poważnie to na miejscu wskaźnik nie jest tak bardzo potrzebny,ale w trasie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fat Opublikowano 11 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 Dziś miałem okazję zmierzyć na hamowni mojego Street Triple. Z układem wydechoym Arrow, filtrem KN i mapą Triumpha pod ten zestaw wyszło 110-111 koni na silniku i, co mnie zdziwiło, aż 108 na kole. Trochę to dla mnie dziwne, ale niech będzie :) Cytuj https://www.instagram.com/fat_fabio/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piyok Opublikowano 11 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 Gdzie mniej więcej można kupić zwykły filtr powietrza do streeta o którym pisaliście wcześniej?Wszędzie tylko K&N i inne super hiper extra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fat Opublikowano 11 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 Tylko w ASO lub eBay, oryginał. Zamiennikow brak Cytuj https://www.instagram.com/fat_fabio/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klas500 Opublikowano 11 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 Gdzie mniej więcej można kupić zwykły filtr powietrza do streeta o którym pisaliście wcześniej?Wszędzie tylko K&N i inne super hiper extraZapytaj tu: http://www.booster.com.pl/ofirmie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Street Triple R Opublikowano 13 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2013 Gdzie mniej więcej można kupić zwykły filtr powietrza do streeta o którym pisaliście wcześniej?Wszędzie tylko K&N i inne super hiper extra Siemkaw Triumph Łódź przykładowo bo to dobre ASO, lepsze niż w Wawie. Standard filtr powietrza kosztuje z wysyłką 130 PLN. Lub na wordotriumph koszty niestety wyższe bo wysyłka: 23 GBP filtr + 15GBP wysyłka. Max. 4 dni i masz towar w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piyok Opublikowano 13 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2013 Siemkaw Triumph Łódź przykładowo bo to dobre ASO, lepsze niż w Wawie. Standard filtr powietrza kosztuje z wysyłką 130 PLN. Lub na wordotriumph koszty niestety wyższe bo wysyłka: 23 GBP filtr + 15GBP wysyłka. Max. 4 dni i masz towar w domu.super, dzięki, jak w łodzi to podjadę sobie osobiście,serwisowałeś u nich moto, iż twierdzisz że to dobre ASO? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Street Triple R Opublikowano 14 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2013 Moto w Łodzi nie serwisowałem, bo jestem z Wawy i miałem bliżej w Wawie, byłem tylko raz na wymianie tłumika na Arowwa i potrzebowałem nowej mapy. Teraz serwisuje sam. Twierdzę że ASO w Łodzi lepsze bo kiedy bym nie zadzwonił i o co nie zapytał zawsze mogę liczyć na profesjonalną obsługe i załatwienie sprawy w każdej chwili. W Wawie samo dodzwonienie się to dramat, oraz uzyskanie pomocy, poza dobrej klasy mechanikami. W Łodzi np: mogłem wypożyczyć moto za połowę stawki dzienne za to samo moto w Wawie. Pan z Łodzi proponował mi wypożyczenie np: Yamahę Super Tenerę 1200 za 200PLN/dzień a w Warszawie za 400PLN/dzień. Gdy zapytałem dlaczego w Łodzi wypozyczenie takiego moto kosztuje połowę Pan stwierdził że to nie ich sprawa jakie ceny tam mają bo w Wawie sa takie i już... A co do filtra powietrza to nie przepłacaj za jakiś K&N czy BMC, Pipiercorss. Kupuj standard i zaoszczędzisz kasę. Pozatym na akcesoryjnym filtrze powietrza często bez odpowiedniej synchronizacji i indywidualnych map zapłonu motor gorzej idzie niż na standardzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piyok Opublikowano 14 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2013 .................. A co do filtra powietrza to nie przepłacaj za jakiś K&N czy BMC, Pipiercorss. Kupuj standard i zaoszczędzisz kasę. Pozatym na akcesoryjnym filtrze powietrza często bez odpowiedniej synchronizacji i indywidualnych map zapłonu motor gorzej idzie niż na standardzie.oczywiście nie będę kupował K&N czy coś w podobie, chcę właśnie kupić normalny filtr pomimo iż mam kominy leovince i zmienioną mapę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi