KAPSEL KK Opublikowano 25 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2017 Mam mały problem z radiem, a mianowicie jeśli mam włączone radio i odpalam motocykl to litery na ekranie odwracają się do góry nogami, a jeśli najpierw odpalę motocykl i dopiero wtedy włączę radio to wszystko jest okej.w czym jest problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wasylo Opublikowano 17 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2017 Mam mały problem z radiem, a mianowicie jeśli mam włączone radio i odpalam motocykl to litery na ekranie odwracają się do góry nogami, a jeśli najpierw odpalę motocykl i dopiero wtedy włączę radio to wszystko jest okej.w czym jest problem?nie mam pojęcia dlaczego tak sie robi i czy jest to spowodowane chwilowym brakiem prądu który idzie na rozruch silnika, przetestuje dzis co dzieje sie u mnie Ja mam pytanie dotyczące kontrolki luzu .Wszystko jest ok do momentu zrobienia kilkunastu kilometrów kiedy silnik nabierze temperatury . nie wyświetla się lub po chwili jak stoję na światłach zapala sie . pojawia sie i znika miał ktos cos takiego i jak to ugrysc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolba Opublikowano 29 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2017 panowie mam problem o którym już pisałem przy rozruch niekiedy jest okropny zgrzyt i electra nie odpala jednak jak się przesunę kawałek moto odpala normalnie z opinii kolegi na 100% to sprzegiełko rozrusznika do wymiany ale ostatnio doszło jeszcze jedno przy zgrzycie pojawiły się dymy w okolicach filtra powietrza czy ktoś coś wie na te tematy i coś poradzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wallygatorr Opublikowano 31 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2017 To wtryskowiec czy gaźnikowiec? Wygląda na to, że kicha w gaźnik - namieszane w zapłonie lub w rozrządzie. To może być również przyczyna zgrzytów przy odpalaniu, jak zbyt wczesny zapłon daje obciążenie wsteczne wału i może to zmielić zębatkę rozrusznika lub wieniec sprzęgła. Raczej poważna usterka do pilnej naprawy - może spowodować uszkodzenia na poważna kasę... Cytuj http://keeprockin.art.pl/Facebook Keep Rockin' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolba Opublikowano 31 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2017 To wtryskowiec czy gaźnikowiec? Wygląda na to, że kicha w gaźnik - namieszane w zapłonie lub w rozrządzie. To może być również przyczyna zgrzytów przy odpalaniu, jak zbyt wczesny zapłon daje obciążenie wsteczne wału i może to zmielić zębatkę rozrusznika lub wieniec sprzęgła. Raczej poważna usterka do pilnej naprawy - może spowodować uszkodzenia na poważna kasę... wtrysk 2008 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 31 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2017 To moze byc rowniez sprawa zuzycia sprzegla rozrusznika czy zebatek i tego ile energii to bierze z aku.Sprawdz co sie dzieje z przewodami gdy zapalasz motocykl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolba Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2017 (edytowane) Dziś wyjołem rozrusznik idzie do sprawdzenia Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 7 Sierpnia 2017 przez kolba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolba Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2017 sprzęgiełko bendix wymieniony poszły zęby w środku teraz pali jak ta lala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
green_rider_2007 Opublikowano 2 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2018 mój wujek został szczęśliwym posiadaczem Electry Glide 2008 i ma dokładnie ten sam problem. Gdzie naprawiałeś rozrusznik? ma też drugie pytanie: kupił „oryginalne wydechy” na allegro, bo v&h które ma są za głośne ale przy montażu okazało się, że jeden i drugi tłumik mają różne średnice w środku i podobno jeden jest z katalizatorem, a drugi bez... tak wyjaśniał dziś sprzedający allegrowicz. Czy ktoś to może potwierdzić? Cytuj green_roder_2007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lech N Opublikowano 3 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2018 W środku- czyli gdzie? Rury od kolektora powinny mieć różne średnice?Ja kiedyś też kupiłem tłumiki niby oryginał, a okazało się że mają różną konstrukcję w środku, i dławiły silnik.Ale poradziłem sobie z tym i jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
green_rider_2007 Opublikowano 4 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2018 W środku- czyli gdzie? Rury od kolektora powinny mieć różne średnice?Ja kiedyś też kupiłem tłumiki niby oryginał, a okazało się że mają różną konstrukcję w środku, i dławiły silnik.Ale poradziłem sobie z tym i jest ok.tak to wygląda:lewy wydech ma mniejszą średnicę na wylocie Cytuj green_roder_2007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lech N Opublikowano 4 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2018 Tłumiki wyglądają podobnie jak moje, tylko faktycznie mają różną średnicę na wylocie. Moje mają równą średnicę.Jak będziesz u "krewniaka" to przy okazji zrób zdjęcie kolektora wydechowego- bo jest tyle typów niby dedykowanych do danego modelu że głowa mała.Przerabiałem ten temat- bo miałem wydech z pojedynczym tłumikiem, a teraz mam dwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wasylo Opublikowano 16 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2018 (edytowane) od nie dawna jestem posiadaczem Eli 2007 i w połowie prawego wydechu w mam jakieś ustrojstwo na lince, takie ma wrażenie jak by to coś otwierało lub zamykało ktoś coś.na ten temat ? następna sprawa strasznie trzęsie mam wrażenie jak by miał stukowe spalanie, jak by zapłon był przestawiony, potrafi tak jak w gaźnikowym strzelić w filtr ,tak nią kolebotalo ze poprzedniemu właścicielowi po urywało górne uchwyty od owiewki . Ela ma przejechane 6000 mil wiec powinna być igła . jakieś sugestie ????? w Eli z 2003 zajeździłem skrzynie wyje jak duzy fiat na wstecznym , opiłków dość sporo . szukać używki czy jest to do wyremontowania? Edytowane 16 Września 2018 przez wasylo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juhas77 Opublikowano 24 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2019 Panowie jakiej firmy kupować tylną oponę do Electry? Czy rozmiar opony MU85B16 to 140/85. Jeżeli tak czy mogę założyć oponę 140/90? Electra rocznik 2008. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi