Songo Opublikowano 21 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2015 Do większości motocykli można kupić kości obniżające zawieszenie tylne lub w ostateczności dorobić a przednie lagi wpóścić głębiej w półki i szafa gra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J.Pastor Opublikowano 21 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2015 Niski nie jestem, pare dni temu ściągałem BMW F650 z Warszawy, trasa w nocy ekspresówką i to maleństwo jest. Tzn. zawieszenie "siada" pod ciężarem, waże stówe, jest regulacja zawiasu. Cytuj PASTOR GARAGE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brzytew Opublikowano 22 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2015 Do większości motocykli można kupić kości obniżające zawieszenie tylne lub w ostateczności dorobić a przednie lagi wpóścić głębiej w półki i szafa gra.No tak, ale to obniża tylko o 3 cm to przy KTM, który ma powiedzmy 930 cm to za mało. Jeżdżę Yamahą XT obniżoną na kościach i lagach i nóżki wiszą :( Niski nie jestem, pare dni temu ściągałem BMW F650 z Warszawy, trasa w nocy ekspresówką i to maleństwo jest. Tzn. zawieszenie "siada" pod ciężarem, waże stówe, jest regulacja zawiasu. Wiem i pewnie w przyszłym roku nabędę BMW F 650 lub też G 650 one są niskie bo ok 780 cm siedzenie, ale to motocykl, który będzie mi służył do podróżowania dalej niż widać komin, a poza tym szkoda takiego motka do codziennego śmigania po błocie w okół komina :) gdyby był jakiś inny enduro lżejszy z mniejszym silnikiem taki do 250 ccm i taki niski to bym zrobił wszystko aby go nabyć :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mort3n Opublikowano 22 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2015 DR-ka 350 ma chyba 890mm, a też jak każdy motocykl terenowy siada na ziemię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spaliniarz Opublikowano 22 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2015 (edytowane) honda nx 250 ? załóż se mniejsze koła . Edytowane 22 Października 2015 przez Spaliniarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vidon Opublikowano 23 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 honda nx 250 ? załóż se mniejsze koła .Głupi pomysł polecać motocykl do którego są znikome ilości części a niektórych praktycznie w ogóle nie idzie dostać. Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mort3n Opublikowano 24 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2015 Jeśli chodzi o założenie mniejszych kół to nie możesz np. zmienić kół na 17-tki od supermoto i założyć na nie chociażby Mitasy C-02? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragon247 Opublikowano 25 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2015 Ja mam 172 i jak jestem w butach crossowych to na swoim LC4 dosięgam większą częścią stopy, gorzej już jest w zwykłych butach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spaliniarz Opublikowano 27 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2015 Głupi pomysł polecać motocykl do którego są znikome ilości części a niektórych praktycznie w ogóle nie idzie dostać. Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka Napisz mi czego nie możesz dostać ? Poza tym przy kupnie 4t wystarczy sie kierować zasadą silnik ma cykąć jak zegarek i nie bedzie problemu w przyszłosci . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mort3n Opublikowano 27 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2015 Napisz mi czego nie możesz dostać ? Poza tym przy kupnie 4t wystarczy sie kierować zasadą silnik ma cykąć jak zegarek i nie bedzie problemu w przyszłosci . Ale chyba nie masz tu na myśli każdego 4t. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vidon Opublikowano 28 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2015 Napisz mi czego nie możesz dostać ? Poza tym przy kupnie 4t wystarczy sie kierować zasadą silnik ma cykąć jak zegarek i nie bedzie problemu w przyszłosci .Np. Z pierścieniami tłokowymi jest problem, szczególnie do pojemności 239cc, temat przerabiany na forum dominatora. Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 22 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2015 Nie wzrost jest problemem, a technika jazdy, mój bratanek startuje w MX 85, a jeszcze dość mały jest, ja mam 173 cm jeżdżę tylko w wysokich i mocnych amerykańskich butach wojskowych ( mam endurowe, ale jak jadę to muszę mieć możliwość szybkiego biegu, lub spaceru gdzieś w terenie, próbowałem te mx butki, ale nie nadaja się do dalszych spacerów), a mam ciężkie enduro z siedziskiem na 89 cm wysokości, owszem śmiesznie czasem się wygląda, ale daję radę i po mieście i w terenie, czasem trafia się gleba, ale z reguły z powodu: zbyt ostrej( nie chodzi o szybkość, ale o dynamikę) jazdy + słabych zużytych opon - jak na takiego kloca w terenie... XT 660 nie jest zbyt niski, ale można dokupić zestaw obniżający zawieszenie z tyłu, a z przodu trza wpuścić lagi ile się da a jak nie to przesunąć na specjalnych odsuwanych do tyłu "kościach" mocujących kierownicę do półki i wtedy lagi można tyle wypuszczać ile się chce.Przy takich zabiegach zwróć uwagę by okablowanie kierownicy i sterowania motocyklem nie było napięte jak baranie jaja przy max skręcie w lewo i prawo + max obciążenie i odciążenie motocykla... zawsze na kabelkach ma być luz.... Pozdr. J-999 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szramer Opublikowano 26 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 na poczatek zacznij od wyciecia gabki w siedzeniu Cytuj WERA#111 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
katconcept Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 ja kupilem gas gas 450pampera 06 na gazniku moto typowa fabryka dla niskich! po przesiadce z tt350 bylo niskooo wiec mialem inny dylemat co zrobic zeby podniesc hehhe co moto to inne problemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pyskaty Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Witam mam 153 cm wzrostu i ważę 45kg poszukuje fajnego enduro 80ccm. Chodzi Mi też żeby siedzenie nie miało jakieś 730mm (żeby koledzy się nie śmiali) aha i budżet to 3tysiace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi