rba555 Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2016 http://sosnowiec.wyborcza.pl/sosnowiec/1,93867,19968974,smiglowiec-lpr-zabral-do-szpitala-ciezko-rannego-motocykliste.html "Do groźnego wypadku doszło w sobotę przed godz. 17 w Dąbrowie Górniczej, gdzie 37-letni motocyklista wjechał w samochód osobowy marki Infiniti.Jak nam powiedział aspirant sztabowy Mariusz Miszczyk, rzecznik dąbrowskiej policji, ze wstępnych ustaleń wynika, że jadący hondą dąbrowianin z dużą siłą uderzył w infiniti, które skręcało na posesję przy ul. Strzemieszyckiej.Gdy tylko na miejscu zjawiły się służby ratownicze natychmiast rozpoczęły reanimację ciężko rannego motocyklisty. Na miejsce wezwano śmigłowiec Lotniczego Pogotowia Ratunkowego, który zabrał 37-latka do szpitala św. Barbary w Sosnowcu.Szczegółowe okoliczności wypadku ustala dąbrowska policja pod nadzorem prokuratury." Wydaje mi się, że często dochodzi do takich wypadków w sposób jak na filmie poniżej https://youtu.be/EnBXe8-UKLs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rogger Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2016 W tym wypadku kierowca puszki nie mógł się spodziewać , że go ktoś będzie wyprzedzał :) Ja jak wyprzedzam kolumnę , to raczej tak by prędkość a raczej różnica prędkości była jak najmniejsza. Daje to więcej czasu na reakcje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major87 Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2016 i zawsze dobrze się upewnić, że będzie gdzie się wcisnąć albo uciec... Cytuj "Suzuki maj motór maj lajf"En-125 2a '05 | GPZ500S '89 | Bandit 600N '97 | ZX-6R '96 | En-125 2a '05 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrx95 Opublikowano 1 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2016 Plus palce na klamce hamulca....zawsze jest te 0,5s.Choć ja tym bym w takim miejscu nie brał się za wyprzedzanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hero Opublikowano 1 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2016 Niestety przy wyprzedzaniu kolumny nie ma co szarżować, już parę razy miałem tak, że jedno z aut wychylało się z kolumny, bo pewnie kierowca chciał zobaczyć jak daleko jest korek slbo spowolnienie...A skręcający w lewo z partyzanta to prawdziwa plaga niestety... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 1 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2016 Plaga to tacy goście jak ci na filmiku. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gold1980 Opublikowano 2 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2016 Ja miałem w tamtym sezonie kolizje z samochodem.Jechałem z 10-15 km na godzinę,omijając korek po lewej stronie jezdni.A po prawej stronie babka stojąca w korku wypusciła faceta z uliczki on chciał skręcić w lewo prosto pod moje moto Policja uznała jego winę.Moto nie nadawało się do jazdy,uszkodzony dekiel alternatora, olej się wylał,plastiki połamane,ja cały bez większych strat, Po tej przygodzie jak omijam korek to jadę ostrożnie i rozglądam się po bokach czy ktoś nie ma zamiaru mnie przejechać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Xp_ Opublikowano 23 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 Ja tutaj widzę tylko syndrom "lewej w górę". Jadą, jadą kozacy, nie zważają na nic, pasy, ciągła - a po chuuuu*** im to, przeciez 2oo zasady nie obejmują, rajt? Ale gdyby tak przed nimi jakaś osobówka wyprzedzała na ciągłej, albo na pasach, to by się zes*ali, aby takiemu kierowcy pokazać, że źle zrobił.Cała esencja człowieczeństwa. : D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
A7x Opublikowano 23 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 No niestety, narzekamy na kierowców puszek, ale często sami w swoim środowisku nie dostrzegamy patologii i galopującej wręcz głupoty. Motocykle są dla ludzi posiadających wyobraźnię i rozum, reszta przypadkowych osób na motocyklu tak właśnie kończy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rambi Opublikowano 3 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2016 (edytowane) Wedlug mnie filmik jest wyrezyserowany i wyglada na film pogladowy do nauki jazdy.Nagrywane jest z dwoch kamer w tym samym czasie. Edytowane 3 Czerwca 2016 przez rambi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4jku Opublikowano 3 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2016 Wedlug mnie filmik jest wyrezyserowany i wyglada na film pogladowy do nauki jazdy.Nagrywane jest z dwoch kamer w tym samym czasie. Taaa... Chyba ciutkę Cię poniosło :) A goście sami proszą się o problem, barany i już. Cytuj Heartstone. Link do założenia konta z nagrodą za aktywację :) https://battle.net/recruit/SGD6NTGVLV?blzcmp=raf-hs&s=HS&m=pc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rambi Opublikowano 4 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2016 Taaa... Chyba ciutkę Cię poniosło :) A goście sami proszą się o problem, barany i już.W jakim sensie mnie ponioslo ?Ewidentnie nagrywane z 2 kamer. Wyglada na ustawke takze z kierowca puszki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4jku Opublikowano 4 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2016 (edytowane) Ale że kamera z przodu i z tyłu to coś niezwykłego? Edytowane 4 Czerwca 2016 przez 4jku Cytuj Heartstone. Link do założenia konta z nagrodą za aktywację :) https://battle.net/recruit/SGD6NTGVLV?blzcmp=raf-hs&s=HS&m=pc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cojajade Opublikowano 5 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2016 Moim zdaniem należy jezdzić w taki sposób, żeby zawsze kierowca puszki widział moto w którymś z lusterek i jeśli chodzi o jazdę w kolumnie to z niezbyt dużą różnicą prędkości. To oczywiste, że zap***dalając z prędkością np o 40km/h więcej niż kolumna pojazdów nie ma opcji na uniknięcie kraksy. Czas reakcji oko - ręka (do momentu naciśnięcia hamulca) to jakieś 0.4s więc przy tej róznicy prędkości w tym czasie przejedziemy prawie 5m gdzie jeszcze dodać trzeba drogę hamowania moto. Ogólnie nie polecam takiego stylu jazdy ( ) :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rogger Opublikowano 5 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2016 nooo. Jednak ok 7.50 kogoś zachaczył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi