Skocz do zawartości

200 km/h w obszarze zabudowanym

ks-rider
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...

Dla mnie każdy tego typu pościg to chory pomysł i ułańska fantazja.....

To się aż prosi o tragiczny finał.

Nie ma technicznego zaplecza w postaci np. wsparcia z powietrza (pomarzyć w naszym kraju), to nie powinna być podjęta taka akcja.

Bezsensowne narażanie innych uczestników ruchu.

Edytowane przez Leon84

A całkowitą porażką jest próbowanie złapania crossa.. Nie wspominając o leśnikach, grzybiarzach itp. wyskakujących przed motocykl i chcących łapać za kierownicę.

Edytowane przez mort3n

A całkowitą porażką jest próbowanie złapania crossa.. Nie wspominając o leśnikach, grzybiarzach itp. wyskakujących przed motocykl i chcących łapać za kierownicę.

A jakim cudem motocykl crossowy znalazł się tam gdzie chodzą grzybiarze i leśnicy?

A jakim cudem motocykl crossowy znalazł się tam gdzie chodzą grzybiarze i leśnicy?

Normalnie - wjechał do lasu. Czy należy go za to zabić? A za niezapięcie pasów w aucie strzela się do kierowców? Wjazd do lasu to wykroczenie jak każde inne. Sprawców wykroczenia należy karać PRZEWIDZIANYMI PRAWEM SANKCJAMI. Jeżeli pozostawisz auto w miejscu niedozwolonym, to nikt czy to służby, czy inny uczestnik ruchu nie ma prawa usunąć go za pomocą buldożera.

Normalnie - wjechał do lasu. Czy należy go za to zabić? A za niezapięcie pasów w aucie strzela się do kierowców? Wjazd do lasu to wykroczenie jak każde inne. Sprawców wykroczenia należy karać PRZEWIDZIANYMI PRAWEM SANKCJAMI. Jeżeli pozostawisz auto w miejscu niedozwolonym, to nikt czy to służby, czy inny uczestnik ruchu nie ma prawa usunąć go za pomocą buldożera.

A czy ja coś mówię o zabijaniu? Grzybiarze raczej nie szukają grzybów na środku leśnej drogi. Jak ktoś ryje motocyklem w ściółce między drzewami to niech się nie dziwi, że podejmowane są próby jego zatrzymania. Jak uciekasz policji autem po drodze to też jest podejmowany pościg i czasami nawet w ruch idzie broń. Jak ktoś nie umie sobie pojechać na tor crossowy to niech przynajmniej zostawi las w spokoju albo jeździ leśnymi drogami, które są przeznaczone do poruszania się pojazdami. Leśniczy jak najbardziej ma prawo zatrzymać pojazd do kontroli oraz dać mandat a w razie ucieczki może podjąć pościg (co niektórzy o tym nie wiedzą i myślą, że leśniczy to taki zwykły, leśny cieć bez jakichkolwiek uprawnień).

A czy ja coś mówię o zabijaniu? Grzybiarze raczej nie szukają grzybów na środku leśnej drogi. Jak ktoś ryje motocyklem w ściółce między drzewami to niech się nie dziwi, że podejmowane są próby jego zatrzymania. Jak uciekasz policji autem po drodze to też jest podejmowany pościg i czasami nawet w ruch idzie broń.

Czy próba złapania za kierownicę bądź rzucanie kłód pod koła to prawidłowe zatrzymanie? A może wepchnięcie do rowu z wodą? Co spotkało mojego znajomego. Na temat działania "obywateli", policji i straży leśnej możemy tutaj polemizować godzinami. Tylko powiedz mi co robi większą szkodę, wycinka drzew, a potem wywożenie go przez ciężarówki i ciągniki tak że ciężko jest potem nawet motocyklem przejechać, czy 1, 2, 4 motocykle które sobie co weekend przejadą raz w tą i raz w tą, albo pomęczą jakąś górkę w lesie?

Jak ktoś nie umie sobie pojechać na tor crossowy to niech przynajmniej zostawi las w spokoju albo jeździ leśnymi drogami, które są przeznaczone do poruszania się pojazdami,

Jest też takie coś jak enduro bądź hard enduro, a w Polsce niestety nie ma tras jak chociażby w USA, więc trzeba sobie jakoś radzić.

Edytowane przez mort3n

A czy ja coś mówię o zabijaniu? Grzybiarze raczej nie szukają grzybów na środku leśnej drogi. Jak ktoś ryje motocyklem w ściółce między drzewami to niech się nie dziwi, że podejmowane są próby jego zatrzymania. Jak uciekasz policji autem po drodze to też jest podejmowany pościg i czasami nawet w ruch idzie broń. Jak ktoś nie umie sobie pojechać na tor crossowy to niech przynajmniej zostawi las w spokoju albo jeździ leśnymi drogami, które są przeznaczone do poruszania się pojazdami. Leśniczy jak najbardziej ma prawo zatrzymać pojazd do kontroli oraz dać mandat a w razie ucieczki może podjąć pościg (co niektórzy o tym nie wiedzą i myślą, że leśniczy to taki zwykły, leśny cieć bez jakichkolwiek uprawnień).

Owszem może podjąć pościg, ale nic poza tym, nikt nie ma prawa narażać Twojego życia i zdrowia przy próbie zatrzymania. Takie mamy prawo i można zastanawiać się nad jego sensownością, ale nie ma wątpliwości, że organy Państwowe prawa przestrzegać MUSZĄ jakie by ono nie było. Więc wjazd do lasu - 500 o ile Cię "zatrzymają" i tyle. Coraz więcej osób jeździ z kamerkami, właśnie po to żeby mieć bata na pseudo strażników lasu

• 3 tygodnie później...

Z tym przestrzeganiem prawa przez służby porządkowe to naprawdę bywa różnie...

znaczy albo źle, albo bardzo źle :cool:

niby nie są już tak bezkarni, jak kilkanaście lat temu, ale jak ostatnio widziałem przepisowo jadący radiowóz, to było z 10 lat temu i chłopaki mieli ubaw po pachy oglądając się na mnie jadącego za nimi. a rs-ka naprawdę żadnym ścigaczem nie była (jak pewnie uważali), a ja miałem za sobą drogę znad morza na ich ślask, i jeszcze trochę do domu

jsz

„Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.”
[R. Kapuściński]