Hero Opublikowano 20 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 cóż, tak to bywa z pościgami :) najważniejsze, że obyło się bez ofiar... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 20 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 Panowie, wnoszę o nieco więcej umiaru w korzystaniu z zasobów języka ojczystegojsz Może sparafrazuj bo Kaes jeszcze pomyśli że jego to nie dotyczy... Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mort3n Opublikowano 4 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2016 Nie żebym bronił takich motocyklistów, broń boże. Ale czasami oglądając te policyjne "pościgi" to mam wrażenie że policja stwarza większe zagrożenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon84 Opublikowano 7 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 (edytowane) Dla mnie każdy tego typu pościg to chory pomysł i ułańska fantazja.....To się aż prosi o tragiczny finał.Nie ma technicznego zaplecza w postaci np. wsparcia z powietrza (pomarzyć w naszym kraju), to nie powinna być podjęta taka akcja.Bezsensowne narażanie innych uczestników ruchu. Edytowane 7 Stycznia 2016 przez Leon84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mort3n Opublikowano 7 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 (edytowane) A całkowitą porażką jest próbowanie złapania crossa.. Nie wspominając o leśnikach, grzybiarzach itp. wyskakujących przed motocykl i chcących łapać za kierownicę. Edytowane 7 Stycznia 2016 przez mort3n Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 9 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 A całkowitą porażką jest próbowanie złapania crossa.. Nie wspominając o leśnikach, grzybiarzach itp. wyskakujących przed motocykl i chcących łapać za kierownicę. A jakim cudem motocykl crossowy znalazł się tam gdzie chodzą grzybiarze i leśnicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
żółf Opublikowano 9 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 A jakim cudem motocykl crossowy znalazł się tam gdzie chodzą grzybiarze i leśnicy?Normalnie - wjechał do lasu. Czy należy go za to zabić? A za niezapięcie pasów w aucie strzela się do kierowców? Wjazd do lasu to wykroczenie jak każde inne. Sprawców wykroczenia należy karać PRZEWIDZIANYMI PRAWEM SANKCJAMI. Jeżeli pozostawisz auto w miejscu niedozwolonym, to nikt czy to służby, czy inny uczestnik ruchu nie ma prawa usunąć go za pomocą buldożera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 9 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 Normalnie - wjechał do lasu. Czy należy go za to zabić? A za niezapięcie pasów w aucie strzela się do kierowców? Wjazd do lasu to wykroczenie jak każde inne. Sprawców wykroczenia należy karać PRZEWIDZIANYMI PRAWEM SANKCJAMI. Jeżeli pozostawisz auto w miejscu niedozwolonym, to nikt czy to służby, czy inny uczestnik ruchu nie ma prawa usunąć go za pomocą buldożera. A czy ja coś mówię o zabijaniu? Grzybiarze raczej nie szukają grzybów na środku leśnej drogi. Jak ktoś ryje motocyklem w ściółce między drzewami to niech się nie dziwi, że podejmowane są próby jego zatrzymania. Jak uciekasz policji autem po drodze to też jest podejmowany pościg i czasami nawet w ruch idzie broń. Jak ktoś nie umie sobie pojechać na tor crossowy to niech przynajmniej zostawi las w spokoju albo jeździ leśnymi drogami, które są przeznaczone do poruszania się pojazdami. Leśniczy jak najbardziej ma prawo zatrzymać pojazd do kontroli oraz dać mandat a w razie ucieczki może podjąć pościg (co niektórzy o tym nie wiedzą i myślą, że leśniczy to taki zwykły, leśny cieć bez jakichkolwiek uprawnień). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mort3n Opublikowano 9 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 (edytowane) A czy ja coś mówię o zabijaniu? Grzybiarze raczej nie szukają grzybów na środku leśnej drogi. Jak ktoś ryje motocyklem w ściółce między drzewami to niech się nie dziwi, że podejmowane są próby jego zatrzymania. Jak uciekasz policji autem po drodze to też jest podejmowany pościg i czasami nawet w ruch idzie broń. Czy próba złapania za kierownicę bądź rzucanie kłód pod koła to prawidłowe zatrzymanie? A może wepchnięcie do rowu z wodą? Co spotkało mojego znajomego. Na temat działania "obywateli", policji i straży leśnej możemy tutaj polemizować godzinami. Tylko powiedz mi co robi większą szkodę, wycinka drzew, a potem wywożenie go przez ciężarówki i ciągniki tak że ciężko jest potem nawet motocyklem przejechać, czy 1, 2, 4 motocykle które sobie co weekend przejadą raz w tą i raz w tą, albo pomęczą jakąś górkę w lesie? Jak ktoś nie umie sobie pojechać na tor crossowy to niech przynajmniej zostawi las w spokoju albo jeździ leśnymi drogami, które są przeznaczone do poruszania się pojazdami, Jest też takie coś jak enduro bądź hard enduro, a w Polsce niestety nie ma tras jak chociażby w USA, więc trzeba sobie jakoś radzić. Edytowane 9 Stycznia 2016 przez mort3n Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
żółf Opublikowano 10 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 A czy ja coś mówię o zabijaniu? Grzybiarze raczej nie szukają grzybów na środku leśnej drogi. Jak ktoś ryje motocyklem w ściółce między drzewami to niech się nie dziwi, że podejmowane są próby jego zatrzymania. Jak uciekasz policji autem po drodze to też jest podejmowany pościg i czasami nawet w ruch idzie broń. Jak ktoś nie umie sobie pojechać na tor crossowy to niech przynajmniej zostawi las w spokoju albo jeździ leśnymi drogami, które są przeznaczone do poruszania się pojazdami. Leśniczy jak najbardziej ma prawo zatrzymać pojazd do kontroli oraz dać mandat a w razie ucieczki może podjąć pościg (co niektórzy o tym nie wiedzą i myślą, że leśniczy to taki zwykły, leśny cieć bez jakichkolwiek uprawnień).Owszem może podjąć pościg, ale nic poza tym, nikt nie ma prawa narażać Twojego życia i zdrowia przy próbie zatrzymania. Takie mamy prawo i można zastanawiać się nad jego sensownością, ale nie ma wątpliwości, że organy Państwowe prawa przestrzegać MUSZĄ jakie by ono nie było. Więc wjazd do lasu - 500 o ile Cię "zatrzymają" i tyle. Coraz więcej osób jeździ z kamerkami, właśnie po to żeby mieć bata na pseudo strażników lasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hero Opublikowano 31 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Z tym przestrzeganiem prawa przez służby porządkowe to naprawdę bywa różnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mort3n Opublikowano 31 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Z tym przestrzeganiem prawa przez służby porządkowe to naprawdę bywa różnie... No niestety bywa różnie, zresztą temat służb porządkowych to temat rzeka.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 1 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 Z tym przestrzeganiem prawa przez służby porządkowe to naprawdę bywa różnie... znaczy albo źle, albo bardzo źle :cool:niby nie są już tak bezkarni, jak kilkanaście lat temu, ale jak ostatnio widziałem przepisowo jadący radiowóz, to było z 10 lat temu i chłopaki mieli ubaw po pachy oglądając się na mnie jadącego za nimi. a rs-ka naprawdę żadnym ścigaczem nie była (jak pewnie uważali), a ja miałem za sobą drogę znad morza na ich ślask, i jeszcze trochę do domujsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi