FAJNYFACIO Opublikowano 11 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2018 Rozumiem. A tymczasem w garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FAJNYFACIO Opublikowano 12 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2018 (edytowane) Tłumik przerobiony i po podkladzie.Patrząc na wszystko to zostało:1. Zamontowanie 2 chłodnic.2. Pomalowane baku.3. Elektryka4. Modyfikacja i ustawienie gaznikow5. Siedzenie.Potem trzymanie kciuków żeby odpalił. . Edytowane 12 Lutego 2018 przez FAJNYFACIO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 13 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2018 Ktos ten kolektor zaciekle mlotkiem traktowal.Jaka farba pomalowales ?Rury podwojne czy pojedyncze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FAJNYFACIO Opublikowano 14 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2018 Ktos ten kolektor zaciekle mlotkiem traktowal.Jaka farba pomalowales ?Rury podwojne czy pojedyncze ?Wiem ale na czarnym już tak nie widac:). Farba do wysokich temperatur. Co masz na myśli czy rury podwójne czy pojedyncze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 14 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2018 Wiekszosc fabrycznych japonskich kolektorow wydechowych byla robiona rura w rurze, zeby chrom nie schodzil i zeby wydech powazniej wygladal, jako ze przez rury o malej srednicy gazy przelatuja szybciej, ale cienkie rurki slabo wygladaja. Na takim kolektorze farba moze mialaby szanse sie utrzymac, na pojedynczej rurze to raczej tylko ceramika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 14 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2018 Utrzyma się i na pojedyńczej tylko trzeba położyć kilka warstw i każdą z nich wygrzać przed położeniem następnej. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 14 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2018 Utrzyma się i na pojedyńczej tylko trzeba położyć kilka warstw i każdą z nich wygrzać przed położeniem następnej.Potwierdzam. Po jakimś czasie dopiero nieco na początku się wypalało ale na prawdę wyglądało to bardzo dobrze i wystarczająco długo. Potem tylko poprawka i nadal piko belo. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 14 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2018 Tylko ten podkład nie wiem czy był potrzebny i czy to była farba do wysokich temperatur. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FAJNYFACIO Opublikowano 14 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2018 Tylko ten podkład nie wiem czy był potrzebny i czy to była farba do wysokich temperatur.Tak podkład to też farba do dużych temperatur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 15 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2018 To luz, jak będziesz wszystko składał do kupy to kolektory przylap bez uszczelek, odpal moto niech się zagrzeją i daj jeszcze jedną wartwę. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FAJNYFACIO Opublikowano 16 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2018 To luz, jak będziesz wszystko składał do kupy to kolektory przylap bez uszczelek, odpal moto niech się zagrzeją i daj jeszcze jedną wartwę.Dzięki za radę, tak zrobię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FAJNYFACIO Opublikowano 19 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2018 Jedna chłodnica gotowa do założenia. Tłumik założony trzeba wymyślić jeszcze jego mocowanie Ale to już szczegół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FAJNYFACIO Opublikowano 14 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2018 Chłodnice zamontowane, zabrałem się więc za elektrykę i gaźniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 15 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 Jak odpowiednio dlugo patrzysz na taka rozebrana instalacje i porownujesz ze schematem to wszystko staje sie jasne.Ja patrzylem na moja z Triumpha 3 godziny, ale moja byla stosunkowo prosta, ta mi wyglada na 6 godz :).W gaznikach radze wymienic wszystkie oringi na takie same tylko z Vitonu i moze dysze iglicy, bo one maja najwieksza mozliwosczuzycia sie wspolpracujac z iglica. No i oczywiscie sprawdz wszystkie membrany podcisnieniowe, jak ktoras jest zla to jest to spory wydatek niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FAJNYFACIO Opublikowano 16 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2018 (edytowane) Jak odpowiednio dlugo patrzysz na taka rozebrana instalacje i porownujesz ze schematem to wszystko staje sie jasne.Ja patrzylem na moja z Triumpha 3 godziny, ale moja byla stosunkowo prosta, ta mi wyglada na 6 godz :).W gaznikach radze wymienic wszystkie oringi na takie same tylko z Vitonu i moze dysze iglicy, bo one maja najwieksza mozliwosczuzycia sie wspolpracujac z iglica. No i oczywiscie sprawdz wszystkie membrany podcisnieniowe, jak ktoras jest zla to jest to spory wydatek niestety.Jeśli chodzi o gaźniki to już mam zakupiony cały zestaw naprawczy. Elektryka już prawie całą ogarnięta. Zbiorniczek wyrownawczy chłodnicy zrobiony, teraz tylko go podłączyć i można zalewać. Edytowane 16 Marca 2018 przez FAJNYFACIO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi