Skocz do zawartości

Diavel dla początkującego - w ogóle myśleć o tym?

Rekomendowane odpowiedzi

Diavela ogarniesz, elektronika Ci pomoże, miałem przyjemność chwilę pojeździć i ''nie taki diabeł straszny'' wg mnie.

Inaczej z Vmax'em, wtedy bym się zastanawiał, czy wszystko ok z Tobą ;) Moment, pojemność, moc 200KM, brak elektroniki...tutaj trzeba mieć coyones ze stali. Bezkompromisowy power w czystym opakowaniu, bez wspomagaczy, kontroli trakcji, map zapłonu itp. Kultowa maszyna.

nowadeba.com.pl- tor motocross/ATV-zapraszamy

Pierwszy tym bardziej, nie jechałem ale podobno wariat. Miałem na myśli aktualny model, z racji m.in. poprawionego zawieszenia na pewno jest bardziej cywilizowany ale moc na poziomie 200KM i brak elektroniki potrafią sponiewierać.

nowadeba.com.pl- tor motocross/ATV-zapraszamy

Uważaj, bo słaby moment w roku wybrałeś. Albo mokre liście, albo bliżej krawężnika błotko. Z taką mocą na oponie nawet nie poczujesz jak ci kółko bokiem pójdzie.

Oswajaj się, ale patrz pod koła. Ale jeździj, tylko wtedy nabierzesz doświadczenia.

Ponieważ racjonalne myślenie nie jest tym, na czym opiera się żaden z dyskutantów, nie ma co oczekiwać, że jakakolwiek argumentacja, która nie trafia do emocji, przekona go do przyjęcia lepszych zasad. David Hume, An Enquiry Concerning the Principles of Morals

Jest w trybie 100KM i na najwyższym poziomie kontroli trakcji. Dla Was jeżdzę jak emeryt (do 70/80 km/h) ale dla mnie to i tak szok

No i dzis znów jazda 😀😀😀 fantastycznie

Edytowane przez Azzazello

• 3 miesiące temu...

No i nowy sezon rozpoczęty :)

Wczoraj nakręciłem swoim Diabłem ponad 200km razem z kumplem na Panigale - rewelacja. Słoneczko, dobry asfalt - fantastyczna zabawa. Sprzęt dalej ustawiony na 100KM ale i tak odwłok urywa przy starcie

• 6 miesięcy temu...

No i nowy sezon rozpoczęty :)

Wczoraj nakręciłem swoim Diabłem ponad 200km razem z kumplem na Panigale - rewelacja. Słoneczko, dobry asfalt - fantastyczna zabawa. Sprzęt dalej ustawiony na 100KM ale i tak odwłok urywa przy starcie

Czesc,

Jak patrzysz z perspektywy czasu? To był dobry pomysł zaczecia przygody wlasnie od Diavela?

Mam podobne rozterki/marzenia jak Ty rok temu.

Dzieki i pozdrawiam

Michal

Edytowane przez ///MM