edzi Opublikowano 9 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2015 Witam , czy może ktos używal uszczelek firmy ATHENA lub VESRAH , które sa lepsze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M a D a F a K a Opublikowano 9 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2015 Jedne g...o lepsze są oryginały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzi Opublikowano 9 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Września 2015 tak , tylko komplet takich to koszt 300 zl , a oryginalne same pod glowice to 200 zl , oringi pod glowice 4szt. po prawie 40 zl , oring lancucha rozrzadu jak dobrze pamietam ponad 50 zl, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 9 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2015 No i? 100zł więcej to aż tak dużo przy generalnym remoncie za parę tysi zapewne? Dopiero zaoszczędzisz jak będziesz musiał ściągać głowicę drugi raz bo Ci ujowa uszczelka puści. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzi Opublikowano 9 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Września 2015 tak a reszta uszczelek , te wymienione to tylko pod glowice, . Chodziło mi o to ,czy może ktos używal uszczelek tych firm, czy po 30 tys. km nie nasiakna i nie bedą się pocic , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniek128 Opublikowano 9 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2015 Będzie ok. To dobre firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M a D a F a K a Opublikowano 10 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2015 Pod cylinder (cylindry) jeśli występuje i głowicę kup oryginały bo w tych firmach co wymieniłeś grubość uszczelek jest wartością umowną, zmienną w czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzi Opublikowano 19 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2015 Kupiłem firmy Athena , wczoraj nawinołem jednorazowo 600km i jak na razie nic nie cieknie , i grubosci miały odpowiednie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motocyklista na motocyklu Opublikowano 14 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2016 Ja zakładałem Athena pod głowicę - uszczelki metalowe, 3-warstwowe (2 komplety) i oba wydmuchało... Więc dobrego zdania o nich nie mam.Po 1 razie stwierdziłem, że może pomyliłem się dokręcając głowicę, może śruby były brudne, itd...Sprawdziłem głowice, cylindry - wszystko ok.Jak wydmuchało 2 komplet, zapłaciłem, założyłem oryginał i później już nie było problemów...Wobec tego - nie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 14 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2016 Też ostatnio robiłem uszczelkę pod głowicą. Miałem brać Athena ale od 2 osób słyszałem, żebym lepiej tego nie zakładał. Pod boczne dekle czy pokrywę zaworów jeszcze ok ale nie pod głowicę. Wziąłem oryginalną BMW. Różnica w cenie nie była jakaś duża, Athena 90zł a oryginał 140zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grizzli Opublikowano 14 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2016 Uszczelki Atheny, szczególnie pod kapy zaworowe i uszczelniacze na lagi, są kiepskiej jakości i sprawiają problemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzi Opublikowano 25 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2016 I minoł prawie rok jazdy na uszczelkach Atheny , pod głowicę są ok ,gorzej z origami ,zaczęło się pocić miedzy głowicą a cylindrem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi