Adrian5322 Opublikowano 29 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 (edytowane) Witam mam problem z odpaleniem silnik hondy cbr 125 z 2011r. Silnik załapuje ale nie chcę odpalić. Dzięje sie tak jak na filmiku . https://www.youtube.com/watch?v=Fg16m5ISe2M Dodam że sprawdziłem już :-Odpalanie z bezpośredniego wtrysku paliwa do silnika .-Rozrząd-Luzy zaworowe-Iskra jest(nowa świeca) Ma ktoś może jakiś pomysł o co może chodzić ? Edytowane 29 Stycznia 2015 przez Adrian5322 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damikss Opublikowano 29 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 (edytowane) Mam cbr 125 Z 2005 od dziewczyny ale tam glownym problemem jest kranik podcisnieniowy. Kranik ,podaje paliwo?Jak paliwo jest i iskra to musi palic chyba ze iskra w zlym momencie. Edytowane 29 Stycznia 2015 przez damikss Cytuj Gilera Eaglet, HondA Cbr 125,Piaggio 125,Kawasaki EN 500,Honda Deauville 650,Kawasaki El 250,Suzuki VL 800, Yamaha FZ 6 S2... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian5322 Opublikowano 29 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 Jak by paliwo nie dochodzi to by nie łapał . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 29 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 Zaraz bedzie temat "Kupie rozrusznik i sprzegiełko do CBR125" :D Jeśli tyle piłujesz na rozruszniku to sprawdzaj czy ten aby za bardzo się nie nagrzał. Paliwo z kranika ma lecieć całym przekrojem wężyka - musisz zdjąć wężyk paliwowy i podciśnieniowy . Zassanie podcisnieniowego powinno spowodować wypływ paliwa . A w ciemno obstawiam oblepiony syfem gaźnik albo niedrożny kranik.TO że łapie to dobrze ale o przepływie paliwa nie świadczy najlepiej . Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian5322 Opublikowano 30 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Już wiem że na pewno jest przestawiony zapłon, teraz pytanie jak go ustawić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 30 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Trzeba ustawić rozrząd. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian5322 Opublikowano 30 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Jak go sprawdzałem to niby był odpowiednio na znakachTu filmik jak był ustawiony https://www.youtube.com/watch?v=F7ednVh6nCE&feature=youtu.beMa ktoś jakiś pomysł o co tutaj może chodzić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 30 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Już wiem że na pewno jest przestawiony zapłon, teraz pytanie jak go ustawić ? NA PEWNO w tym modelu nie da się regulować ani tym bardziej przestawiać zapłonu Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian5322 Opublikowano 30 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Też tak sądzę ,ale jednak na lampie jak sprawdzał mechanik to pokazało że jest wyprzedzony zapłon o 68 stopni dopiero jak się wprowadziło tyle stopni zaczłęy się pokrywać znaki .Jakieś pomysły ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 30 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Też tak sądzę ,ale jednak na lampie jak sprawdzał mechanik to pokazało że jest wyprzedzony zapłon o 68 stopni dopiero jak się wprowadziło tyle stopni zaczłęy się pokrywać znaki .Jakieś pomysły ? PODDAJĘ SIĘ Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian5322 Opublikowano 30 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Moduł może do tego doprowadzać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goofer Opublikowano 30 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Może masz zamienione kable na impulsatorze,powoduje to przestawienie zapłonu o długość znacznika na magnecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 30 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 A może kilka słów jak to się stało ? Moto postało przez zimę i nie che palić czy w trakcie jazdy albo powoli przestawało mieć ochotę na odpalanie ? Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian5322 Opublikowano 30 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Silnik kupiem z motocykla sporowadzonego z angli przeznaczonego na rozbiórkę .Czyli zapewne był po wypadku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 30 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 (edytowane) Jeśli wypusty impulsatora są na magnecie to spradż czy magneto prawidłowo siedzi na stożku i czy rowek na klin pokrywa się ze stożkiem i magnetem .Generalnie to sprawdź czy kupiłes taki sam silnik (chodzi o magneto i położenie wypustów impulsatora i położenie samego impulsatora w obu modelach )Rozumiem że poprzedni piec odpalał bez problemu w tym motocyklu (pomijając to że coś się zepsuło i trza było go wymienić)? Z tym zapłonem to mi się pop**oliło :D Ale słychac że spaliny wylatują tłumikiem więc jeśli już to jest mocno opóźniony . Edytowane 30 Stycznia 2015 przez janosikkk Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi