patryk92109 Opublikowano 10 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 Witam zrobiłem remont w swojej hondzie , nowy cylinder tłok, korba, wszystkie łożyska , zrobiona głowica, no i moto chodzi ładnie równo,ładnie pali, a gdy przejade około kilometr zaczyna przerywać i gaśnie , ale jak zwieksze obroty na wysokich nic sie nie dzieje , gaźnik był czyszczony ultradzwiekowo i regulowany pod książkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 10 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 zawory? Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzoz3k Opublikowano 10 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 A może najprostsze rozwiązanie- świeca zapłonowa? Może masz nieodpowiednią wartość cieplną i się cuda dzieją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 10 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 Witam zrobiłem remont w swojej hondzie , nowy cylinder tłok, korba, wszystkie łożyska , zrobiona głowica, no i moto chodzi ładnie równo,ładnie pali, a gdy przejade około kilometr zaczyna przerywać i gaśnie , ale jak zwieksze obroty na wysokich nic sie nie dzieje , gaźnik był czyszczony ultradzwiekowo i regulowany pod książkę. Gaźnik powinien być dokładnie wyregulowany pod konkretny silnik po jego rozgrzaniu Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk92109 Opublikowano 11 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 właśnie go odpaliłem, mi sie wydaje ze swieca, dlatego ze nawet silnik sie dobrze nie zagrzeje i zaczyna przerywać , moim zdaniem świeca sie zagrzeje i gubi iskrę, kupię w poniedziałek świecę irydową i zobaczymyno i tak nowa świeca jest iskry nie gubi , a nadal gaśnie, po wykręceniu świecy jest mokra , tak jakby ją zalewało, próbowałem rególowac, śrubą pod gaźnikiem na wszystkie sposoby i nic to nie daje, wraz strzela z rury i nie chodzi zbyt równo i w pewnym momencie gaśnie śieca jest czarna, dodam że głowica była robiona i napewno jest wporządku, motor zachowuje sie raz jakby mu brakowało paliwa raz jakby miał go za dużo, proszę o pomoc! jutro wstawię filmik jak motor sie zachowuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 11 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 śrubą pod gaźnikiem nie wyregulujesz gaźnika :) Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 11 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 chłopie wyreguluj normalnie gaźnik a nie kręcisz czym popadnie i liczysz że się naprawi, albo oddaj to komuś kompetentnemu.... Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 11 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 wystarczy w google wpisać hasło : Gaźniki motocyklowe regulacja i poczytać a dopiero potem regulować Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk92109 Opublikowano 11 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 gość króry robił mi cały silnik krecił przy mieszance i powiedział mi zebym ustawił mieszanke na ciepłym silniku no i robiłem to ale niestety nie pomogło nic to nie zmienia i nadal dzieje sie to samo, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniek128 Opublikowano 11 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 Ale na iglicy musisz ustawić bo ta śrubka to tylko na bardzo niskie obroty ma wpływ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk92109 Opublikowano 12 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2015 ok bede działał i pisał dalej wrzucę film jak co i jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk92109 Opublikowano 13 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 okazało sie ze w gaśniju jest jeszcze jedno sitko przez ktore przepływa paliwo no i to było przyczyną bo było zapaskudzone, gaźnik ustawiłem tak jak jest w serwisówce i wszystko gra:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 14 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 To jakim cudem tego sitka podczas czyszczenia ultradzwiekami nie oczyscili ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi