Venom Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Przebieg jest normalny po prostu .Dodam że ten akurat motocykl znam bardzo dobrze .Właściciel jest policjantem i dużo podróżuje .Teraz będzie jeździł mniej bo się ożenił heheh . Te vfr mają napęd kołami zębatymi więc są bardzo trwałe i do tego ekonomiczne . Ale tak jak piszesz, wybór jest bardzo duży . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Qadrat a jak wygląda spalanie przy ekonomicznej jeździe ? Wbrew pozorom nie pali nie wiadomo ile, w trasie bez problemu zejdzie do 6l. W zeszłym roku jechaliśmy nad morze grupką 5 motocykli, były tam m.in. dwie sztuki R1150 GS z załadowanymi kuframi i 2 osobami na pokładzie to wychodziło im właśnie ~6l / 100km. Dla porównania mi w RF900 wyszło 7,5l. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozkosmany Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2014 (edytowane) Ja mam w pamięci grupową wycieczkę na bunkry we Francji.Jechałem małą SV 650 z plecaczkiem. Niezbyt wygodnie nam było i o ile ja sam mogę na takim czyms jak SV jechać choćby do chin ale sam. Dla plecaczka okropieństwo. Nie licząc cięgłego spadania mi na plecy. Konieczność ciągłego podpierania się o zbiornik. Turystycznie więc tego typu motocykle dla dwojga są beznadziejne. Za to spaliła nam średnio ok 5,5 l/100 (poprzeliczeniu) i pomimo że to silnik tylko 650ccm i tylko 72 ? czy jakoś tak koniki to wcale się nie meczył przy takim 100-100 z groszami MPH. (po duzym bandziorze najszybsze moto w karawanie)Jechał z nami GS i jemu wyżerało w tym samym czasie ok 6,5 l Nieźle jak na taka krowę.Jechała Deauville z duzym szoferem i duzym plecaczkem. Rekordzista minimalnego spalania z calej grupy bo mu wyszło zdaje sie że poniżej 5 l. Do niego za to było ustalone max tempo 110 MPH w porywach co dla niego było wszystkim na co go stać. Biorac pod uwagę ekonomię to i wygodę jazdy i tak zajebiście uważam bo te 110 to od święta było. No i na koniec kolega na Bandicie :) Masakrycznie żarłoczny sprzet. Cała reszta bandy przerwa na szluga a on tankowanie. Co dwie -trzy szlugi tankowałem ja. Edytowane 22 Sierpnia 2014 przez rozkosmany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rajzender Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Jak kto bardzo na moc wyczulony jest... To polecam lekturę: http://www.jawakolemsveta.cz/ :D Można? Można! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Venom Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Bandyta jeśli jest dotrze ustawiony wcale nie jest tak żarłoczny .Mój jest bardzo zmodyfikowany a przy takim pitoleniu w grupie nie przekracza 6 litrów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadeo Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Jeśli komuś Bnadzior spija hektolitry, to niech jedzie do warsztatu a nie w trasę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Venom Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2014 dokładnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pancur Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Honda Deauville spalanie 5 litrów przy załadowanym całym badziewiem na camping plus 160 żywego luda.Przyjemna prędkość to ok 120. Cytuj https://www.facebook.com/Motocykleradom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadeo Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Pewnie nikt mi nie uwierzy, ale na trasie ok. 850 km przy prędkościach rzędu 110- 160 km/h mój bandzior spalił 5,9, a kumpla XJR 1300 5.7 l/100 km.Tak więc mit o potwornym spalaniu motocykli tego typu należy włożyć między bajki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirus12 Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2014 No i na koniec kolega na Bandicie :) Masakrycznie żarłoczny sprzet. Cała reszta bandy przerwa na szluga a on tankowanie. Co dwie -trzy szlugi tankowałem ja.Czy ten kolega jechał równo z wami czy szalał ? ( np. jechał nie "oszczędnie") Wychodzi na to że każda maszyna jest dobra, zostaje kwestia gustu :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boroś Opublikowano 20 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 Dużego doświadczenia nie mam, ale zaczołem przygodę od suzuki gsx750f. Jak chcesz podróżować z żoną polecam troche więcej mocy. Ja miałem przeskok z 250-tki, u Ciebie jest o wiele mniejszy. Moto jest nie drogie w zakupie, w miarę się prezentuje, silnik olejak nie do zajechania i duża płynność na biegach. Pozycja lekko pochylona, ale nie leżąca. Żona na plecaku nie narzeka. Jest motocyklem typowo szosowym do turystyki z zacięciem sportowym. Daje dużo przyjemności z jazdy. Jeżeli myślisz o typowej turystyce, czyli zwiedzanie bez przeszkód trasy i również troche terenów. Rozważał bym v-strom'a oraz varadero. Podobno super wygodne w podróżach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hun996 Opublikowano 21 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 Ja mogę nadmienić że moje Varadero pali w trasie 5,2L przy 120 km/h w jedną osobę z kufrem centralnym i torbą na siedzeniu pasażera. :icon_mrgreen: Jak jadę sam.W grupie znajomych wychodzi mi zawsze więcej (ok. 6,0), bo muszę nadganiać jako że mam nasłabszy motocykl. Jarek, a co tam słychać w temacie zakupu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarekjad Opublikowano 21 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 Ja mogę nadmienić że moje Varadero pali w trasie 5,2L przy 120 km/h w jedną osobę z kufrem centralnym i torbą na siedzeniu pasażera. :icon_mrgreen: Jak jadę sam.W grupie znajomych wychodzi mi zawsze więcej (ok. 6,0), bo muszę nadganiać jako że mam nasłabszy motocykl. Jarek, a co tam słychać w temacie zakupu?W temacie zakupu na razie wyjechałem do Anglii i nie miałem czasu na poszukiwanie.Ale siedziałem ostatnio na hondzie NC 700 i to jest to co chyba kupię. Prosta pozycja ,mało pali i nie za duzy silnik jak dla mnie.Ale na razie zbieram kasę bo mało nie kosztuje.Myslę że jak w grudniu wrócę to coś takiego kupię.Pozdrawiam i dzięki za sugestie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi