Adam M. Opublikowano 13 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2014 Jako ze jestes duzy to cos wiekszego niz XS400, bo na tym to bedziesz smiesznie wygladal :).Stare Suzuki GS od 750 w gore sa w miare duze, proste i tanie, a gdyby jeszcze udalo ci sie znalezc takiego na szprychowych kolach z pierwszychlat produkcji to mialbys o wiele latwiejsza do zrobiena baze niz wszystko co robiono pozniej.Wszystko zalezy od kasy ktora chcesz na to przeznaczyc, a szukac bazy mozesz niekoniecznie tylko w Polsce.Mozna rowniez sdecydowac sie na powrot do korzeni i kupic klasycznego anglika jako baze, ale sadze ze jesli bedziesz szedl w ta strone to raczej skorzystasz z oferty wspolczesnego Triumpha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 13 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2014 (edytowane) A ja będę optował, za Streeet - trackerem, bo prawdziwy caferacer jest nieco mniej wygodny niż starsze Superbiki Ducati w rodzaju 748/916( no dobra, żartowałem hihihihih), na CR cliponsy poniżej półki, a tyłek wysoko, a gdzie miejsce na nogi i to co pomiędzy :biggrin: ... Coś w tym stylu, tylko trzeba dopracować... http://sideburnmag.blogspot.com/2011/12/cagiva-gran-canyon.html ST-ka zostaw, kup takie cudo za grosze, i tnij :icon_mrgreen: .... Pozdr. J-999 Edytowane 13 Lipca 2014 przez jannikiel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malykrata Opublikowano 13 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2014 Tnij St eka , ja zobaczę co wyjdzie, sam nie mam na swojego pomysłu, już miałem sie przybrać do przeróbki przeraziła mnie miejscowka aku , zbiorniczka itp , sprzęt ma potencjał tylko nie wiem jak to ugryźć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 13 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2014 To nigdy dobrze nie bedzie wygladac gdy masz wszystko upchane na dus pod plastikowa "skora" motocykla.Jak ja zdejmiesz to robi sie strasznie :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość starydziad Opublikowano 13 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2014 Silnik ducati chłodzony cieczą też ma duży potencjał w kwestii przebudowy motocykla.Tutaj S4 którą przebudowaliśmy, silnikowo bliźniak ST4, daje pewne wyobrażenie o możliwościach.Jeżeli to jest Cafe to ja proszę o usuniecie mojego konta z fm :blink: . Theodor, Dukat ladny ale podchodzi bardziej pod street trackera, lub brata z tymi kolami.To jest co uwazam za przyklad cafe : :notworthy: No to Teoś musimy sie spotkać i porozmawiać poważnie :D Adam, a jakie Motocykle proponujesz?Klodi mój drogi pragniesz czegoś a nie wiesz z czego :dry: . Masz kasę kup se nówkę bo i tak nie docenisz "prawdziwej przeróbki " https://www.google.com/search?q=norton+cafe&rls=%7Bmoz:distributionID%7D:%7Bmoz:locale%7D:%7Bmoz:official%7D&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=5ALDU_qBCof14QTTiIH4Dw&ved=0CAgQ_AUoAQ&biw=1429&bih=995&dpr=0.9#facrc=_&imgdii=_&imgrc=YSizVaJutd_EzM%253A%3B_-ktWaQVy3u83M%3Bhttp%253A%252F%252Fbiker-trend.com%252Fwp-content%252Fuploads%252F2013%252F06%252FNorton-Commando-961-Cafe-Racer.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.biker-trend.com%252Fnorton-commando-961-cafe-racer%252F%3B1260%3B847 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 13 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2014 Łysy ma rację tylko kilka rzeczy w tym Nortonie do wymiany - z przodu widelec tradycyjny z ogromnym bębnem i aluminiowa karoseria w polerce Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość starydziad Opublikowano 13 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2014 Łysy ma rację tylko kilka rzeczy w tym Nortonie do wymiany - z przodu widelec tradycyjny z ogromnym bębnem i aluminiowa karoseria w polerceNo tak :wink: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 14 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2014 Problem z tym konkretnym motocyklem ze nie mozna go kupic.Wplacasz kupe kasy i czekasz 3 lata, zeby go wreszcie zbudowali.Latwiej zbudowac swoje wlasne cafe w ciagu zimy i zaczac jezdzic :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 14 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2014 Łysy, chyba masz problemy z czytaniem, Teoś wkleił przykład co można z STka wydłubać. Wiadomo że najłatwiej kupić Triumpha Bonka czy Thraksa, kilka zmian i jest cacy, ale nie o to chodzi. Poszperałem w necie, kilka sztuk znalazłem atrakcyjnych cenowo i zobaczymy, albo bede ciął STka albo kupie coś co najbardziej sie nadaje do przeróbki, ze zdrowym silnikiem i będę sie bawił :D Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość starydziad Opublikowano 14 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2014 (edytowane) No mam problemy bo pisałeś o CAFE a nie o wydumce o jakims nie określonym stylu.Kupujesz to i tniesz i masz, kupujesz kity do silnika i za ok 50 tyś masz zajebisty nowy szybki Cafe.http://www.google.com/imgres?imgrefurl=http%3A%2F%2Fwww.pipeburn.com%2Fhome%2F2011%2F06%2F15%2F2006-triumph-thruxton.html&tbnid=bFcY8SOiySSfIM:&docid=9GXTryPCntKb2M&h=458&w=690No ale kto bogatemu zabroni co chciałby po kosztach taki motor zbudować. Edytowane 14 Lipca 2014 przez starydziad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 14 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2014 Akurat ten "nieokreślony styl" ma nazwę ..... poszperaj w Google. Co to zdjęcia to pinkny sprzęt ...... Nówka kosztuje 39 tysi + przeróbek kilka ........ I jest taki jak na zdjęciu ...... ale narazie inne mam wydatki. Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość starydziad Opublikowano 14 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2014 (edytowane) Akurat ten "nieokreślony styl" ma nazwę ..... poszperaj w Google. Co to zdjęcia to pinkny sprzęt ...... Nówka kosztuje 39 tysi + przeróbek kilka ........ I jest taki jak na zdjęciu ...... ale narazie inne mam wydatki.Ale po co kupować nówkę,kolega miał okazję kupić teki model kilku letni za 24 tyś z fajnymi wydechami.Ale kupił kawasaki zephyr i się z nim męczy a żona i tak z nim nie jeździ.Do tego wkładasz 10-15 tyś i masz zajebisty motor, po co budować Cafe jak się nie ma na to kasy, nie rozumiem.Więc jak nie masz ok 20 kilka tyś na budowę lub kupno, to po co w ogóle podejmować się tematu. Edytowane 14 Lipca 2014 przez starydziad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 14 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2014 A po co kupować za 24 tysie jak można za 5 lub 8 tysi i wsadzić 10 lub 15 tysi itd. Itd. Itd. Itd. Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość starydziad Opublikowano 14 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2014 (edytowane) A po co kupować za 24 tysie jak można za 5 lub 8 tysi i wsadzić 10 lub 15 tysi itd. Itd. Itd. Itd.Zrobisz jak uważasz :dry: , twój cyrk twoje małpy :biggrin: . Edytowane 14 Lipca 2014 przez starydziad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 14 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2014 w sumie jeśli ktoś ma wizję to i z motocykla za 3kzł można zrobić fajnego cafe - np. ze starej XJ600 (lata 80te) znajomy zrobił bardzo efektownego cafe Ostatnio widziałem taką xjotę w Sztokholmie. To znaczy tak mi się wydawało bo z oryginału to niewiele zostało. Ale teraz doszedłem chyba po kołach że to raczej XS 750 albo 1100. W każdym razie efekt super. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6f4baef8df6d384f.html Widziałem też mega przeróbkę CX-a ale nie zrobiłem zdjęcia. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi