KLAUDIUSZ Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2019 A ciekawe ze jak jest 50km/h i jedziesz 59 km/h to nie zatrzymują Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2019 (edytowane) Całkiem niedawno włączałem się do ruchu z podporządkowanej w obszarze zabudowanym. Widzę jedzie jeden samochód ale jest na tyle daleko, że spokojnie ruszam i śmiało przyspieszam bo miejsca jest sporo. Po chwili słyszę klakson i wymachiwanie łapą, że mu drogę zablokowałem i zmusiłem do hamowania. Nie byłoby problemu jakby miał te 70 na blacie ale jechał znacznie szybciej, przypominam na ograniczeniu 50. I teraz Twoim rozumowaniem ten gość może i 150 radośnie lecieć przez miasto a ja mam się uczyć jeździć.No nie stary, ja się na taką filozofię prawa ruchu nie piszę :)1 -ja nigdy i nigdzie nie napisałem że jechałem 30 40 czy 150 . To sam sobie nadinterpretowałeś2- niestety (piszę całkiem poważnie , nie robię jaj ) jeśli ktoś nie umie ocenić prędkości nadjeżdżającego samochodu , motocykla ew roweru powinien albo zgłosić się do okulisty a jeśli on nic nie wykryje to oddać prawo jazdy ponieważ stwarza zdecydowanie większe zagrożenie niż ten jadący 20 /h szybciej niz przewidują przepisy Martwisz się o kierowców jak z tego BMW X5? Ten filmik wrzucony z d....y jest tak związany z tematem jak pewien "hardcorowy" motórzysta wrzucający film z hardcorowej jazdy po mokrej autostradzie 120 czy 140/h :biggrin: Staszek ale to nie problem przekroczyć prędkość o 10 kmh. Mówimy o rażącym łamaniu prędkości w terenie zabudowanym, co jest skrajnym debilizmem. A ja chciałbym zobaczyć twoją minę jak stoisz bezradnie na podporządkowanej tylko dlatego, że jadący główną łamią nagminnie prędkość, przez co nie możesz włączyć się do ruchu i kwitniesz na skrzyżowaniu :biggrin:Czyli zakładasz że np 135 samochodów jedzie zderzak w zderzak np w terenie zabudowanym z prędkością 120/h a ty biedny żuczek musisz stać i czekać ?? :icon_eek:Fakt - prawdziwy harcore . często tak jest w Twoim mieście ??(tak na marginesie wyjeżdżając z drogi podporządkowanej wcale nie włączasz się do ruchu )A ciekawe ze jak jest 50km/h i jedziesz 59 km/h to nie zatrzymują Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalkbo wtedy mandat to jedynie 50 zł . Nikomu się nie chce :biggrin: Edytowane 7 Kwietnia 2019 przez kiler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Ja mowilem powaznie o Oczologu, mialem podobnie, zle ocenialem odleglosci, predkosc auta czy motocykla i co sie okazalo ......... mala wada plus jeszcze astygmatyzm ......... okularki i jest git, można zapie**alać Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy76 Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Lysy, wiesz wogole dlaczego ktos / Ludzie wymyslili przepisy drogowe ? Miedzy innymi dletego abys mogl sie nastawic na pewne fakty / pewne zachowania i aby bylo ci latwiej. Pomine juz pytanie dlaczego w obszarze zabudowanym obowiazuje predkosc 50 a nie 60 km/h czy wiecej, bo i tak nie bedziesz wiedzial. Jezeli wiec ktos zrobil sobie z ulicy tor, no coz, jego üproblem. :crossy:Nie wiem...Oświeć mnie, SKARBNICO WIEDZY.Jak pomijasz, to nie zadawaj pytań.Jak ktoś zrobił sobie z ulicy tor, to nie jest tylko jego problem. Mam nadzieję , że to takie droczenie się? :cool: Łysy...Nie wiem czy sobie drwisz czy piszesz serio. Mam nadzieją że to pierwsze. Piszę serio.Oddaj kalendarz do WK. :rolleyes: Cytuj pis(s) off🦆 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommo Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2019 (edytowane) 1 -ja nigdy i nigdzie nie napisałem że jechałem 30 40 czy 150 . To sam sobie nadinterpretowałeś2- niestety (piszę całkiem poważnie , nie robię jaj ) jeśli ktoś nie umie ocenić prędkości nadjeżdżającego samochodu , motocykla ew roweru powinien albo zgłosić się do okulisty a jeśli on nic nie wykryje to oddać prawo jazdy ponieważ stwarza zdecydowanie większe zagrożenie niż ten jadący 20 /h szybciej niz przewidują przepisyTen filmik wrzucony z d....y jest tak związany z tematem jak pewien "hardcorowy" motórzysta wrzucający film z hardcorowej jazdy po mokrej autostradzie 120 czy 140/h :biggrin: Czyli zakładasz że np 135 samochodów jedzie zderzak w zderzak np w terenie zabudowanym z prędkością 120/h a ty biedny żuczek musisz stać i czekać ?? :icon_eek:Fakt - prawdziwy harcore . często tak jest w Twoim mieście ??(tak na marginesie wyjeżdżając z drogi podporządkowanej wcale nie włączasz się do ruchu )bo wtedy mandat to jedynie 50 zł . Nikomu się nie chce :biggrin:1. Napisałeś wyraźnie "niezależnie od jakiej prędkości" jesteś sw. krowa i wszyscy inni mają brać to pod uwagę przy wykonywaniu manewrów :) A może myślałeś o pojeździe uprzywilejowanym na sygnale? Jesli tak - zwracam honor.2. Oczywiście ty ZAWSZE idealnie oceniasz odległość i prędkość jadącego pojazdu, niezależnie od warunków drogowych albo czy akurat trafiłeś na Veyrona 320 kmh w zabudowanym i zostawiłeś mu bezpieczne pół kilometra, żeby wyhamował. Za długo żyję na tym świecie żeby łykać takie fantazy. 3. Wychodzi na to, że żyję obok toru wyścigowego i codziennie jadąc do pracy, muszę nauczyć się zwracać uwagę by nie denerwować nagłym hamowaniem szybkich kierowców, jadących bezpiecznie główną drogą :biggrin: Ja zaś jestem nieodpowiedzialny, bo narażam na niebezpieczeństwo idiotę który zapragnął jechać 150 przez miasto :huh: wg kolegi Lysego.Klod jurto idę do psychiatry, źle ze mną... Edytowane 8 Kwietnia 2019 przez Tommo Cytuj Audi Sport Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy76 Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2019 To już nie 70 a stopińdziesiąt? :ohmy: Cytuj pis(s) off🦆 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2019 (edytowane) ten veyron to skrajność której w naszym kraju masz marne szanse trafić głównie przez skąpą ilość veyronów :biggrin: ale np jeśli źle oceniasz prędkość innych kierowców to np kiedyś możesz źle ocenić wspomnianą przez Ciebie karetkę która jako pojazd uprzywilejowany może jechać szybciej niż 50 w zabudowanym i co wtedy ??Poza wszystkim taka zła ocena prędkości chyba jest bardziej spowodowana "wdupiemiejstwem" niż prawdziwym podłożem zdrowotnymno chyba że Twój wzrok czy umysł ma dźwignie/klapkę - w zabudowanym nie umiem ocenić szybkości 90 ale poza zabudowanym już widzę czy ktoś jedzie 60 czy np 95 Edytowane 7 Kwietnia 2019 przez kiler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommo Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2019 To już nie 70 a stopińdziesiąt? :ohmy:A czytać umie?? Cytuj Audi Sport Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy76 Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Czytam tak, jak Ty jeździsz.... :) Cytuj pis(s) off🦆 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2019 (edytowane) Czytam tak, jak Ty jeździsz.... :)tak pomału ?? :biggrin: Edytowane 7 Kwietnia 2019 przez kiler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy76 Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2019 yhy.Czasem też do pisarza sięprzypiordolę by szerzej litery stawiał, jak czegoś nie ogarniam... :) Cytuj pis(s) off🦆 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Judas Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Tak tylko nieśmiało wtrącę, że orzeczenia sądowe ostatnimi czasy uwzględniają prędkość "poszkodowanego". Myślę sobie że czasy "on wyjechał, jest winny" bądź" winny ten co w tył wjechał", chyba się kończą pomału. Kobieta która pod Bydgoszczą zabiła trzech motocyklistów, zbudowała obronę na prędkości właśnie. I nieważne, że manewr który wykonała był ewidentnie kierowany chęcią zabicia kogoś, istotny był fakt prędkości zabitych, a była o kilkanaście większa niż ograniczenie w tym miejscu. Jakby ktoś pytał, pani ma się dobrze. Niedawno na Polskich Drogach była akcja z pieszym. I znowu, kierowca miał, jak stwierdzono, 63km/h. Uznany winnym. Na bank się odwoła ale kierunek ku cywilizacji jest widoczny. Mogę się oczywiście mylić ale chyba warto mieć to na uwadze. :) Cytuj ETZ 251 x2 1993-1996,XL600R 1996-1998,DR800 1998-2005,RF900R 2005-2007,FMX650 2007-2009,SV650S 2008-2010,SV1000N 2010-2015, XR600R 2011-2016, CMX250 2014-2015, MT-07 2015-2018, DR-Z400SM 2016-2019,CBR650F 2018-2022, CRF 250Rally 2019-2022, Tracer7 2022-..., DR650RSE 2023-..., Big-1 2024-..., Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2019 ale kierunek ku cywilizacji jest widoczny. moim zdaniem to nie jest kierunek ku cywilizacji ale ..... ja mam bardzo kontrowersyjne poglądy :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Judas Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Kontrowersyjne powiadasz... :biggrin: Złośliwi mogliby powiedzieć, że jesteś nierefolmowalny ale zawsze możesz odpowiedzieć, że masz swój styl i jesteś konsekwentny. :laugh: Cytuj ETZ 251 x2 1993-1996,XL600R 1996-1998,DR800 1998-2005,RF900R 2005-2007,FMX650 2007-2009,SV650S 2008-2010,SV1000N 2010-2015, XR600R 2011-2016, CMX250 2014-2015, MT-07 2015-2018, DR-Z400SM 2016-2019,CBR650F 2018-2022, CRF 250Rally 2019-2022, Tracer7 2022-..., DR650RSE 2023-..., Big-1 2024-..., Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2019 (edytowane) może i tak byćAle w sumie po co reformować dobre poglądy :biggrin: ? Edytowane 9 Kwietnia 2019 przez kiler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi