Law_PL Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Witam wszystkich, potrzebuje pomocy. Mianowicie dziś odebrałem z serwisu motocykl po wymianie napędu.Poniżej zdjęcie jak to wygląda po wymianie. napęd na starcie w połowie skali :/Mam wrażenie że po kilku tyś km. trzeba będzie znów wymieniać. Prośba o opinie czy mam to reklamować czy wszystko jest ok? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PRO-MOTOR Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Reklamować możesz wszystko, tylko czasem możesz wyjść na głupka. Serwis, sprzedaż motocykli i samochodów osobowychOstrów Mazowiecka793736001 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Law_PL Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Nie ma to jak miła odpowiedź na pytanie kogoś, kto się nie zna, bo i nie muszę się znać na wszystkim.Ale cóż, nie każdy rodzi się wszechwiedzący i obyty z serwisem motocykla. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Jest ok http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Law_PL Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Dziękuje za rzeczową odpowiedź :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Nie ma to jak miła odpowiedź na pytanie kogoś, kto się nie zna, bo i nie muszę się znać na wszystkim.Ale cóż, nie każdy rodzi się wszechwiedzący i obyty z serwisem motocykla. wymieniałeś sam łańcuch? Ps.Potrzebujesz ponad 5 minut na napisanie trzech liter? Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Law_PL Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Nie wymienialem sam, calosc w serwisie robiona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Jakbyś chciał wywalić dwa ogniwa to łańcuch byłby za krótki. Tak musi być. Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baba_zanetti Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Przecież widać nową zębatkę.To jest normalne, nowy łańcuch się po prostu bardzo powoli wyciąga i ten nacią starczy na dłuuuugo- o ile będziesz dbał. 8.96s 1/4mili GSX-R K1 1000 TURBO/NITROSPEEDBIKE.PL TURBO TAKŻE W TWOIM MOTOCYKLU!SERWIS MOTOCYKLI- WARSZAWA, HAMOWNIA - STROJENIEhttps://www.facebook.com/bados84/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Law_PL Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Stary wysłużył 20kkm, mam nadzieje że ten posłuży równie długo.Dzięki za odpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cycoh Opublikowano 1 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2015 siemkaby nie zakłada nowego tematu chciałbym podpytac. W swoim dziadku GS 400 z 1978 roku wymieniłem cały napęd ( zębatki przód i tył i łańcuch) i po wymianie łańcuch co jakiś czas strzela. nie jeździłem nim jeszcze po drodze tylko tak na podnóżce centralnej sprawdzałem. zauwazyłem że tylna zębatka ma delikatne bicie na boki. przy demontażu nie zauważyłem by coś było nie tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba89 Opublikowano 1 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2015 (edytowane) Również wymieniłem przedwczoraj łańcuch i naciąg wygląda u mnie identycznie jak na załączonym przez Ciebie zdjęciu więc nie masz się czym przejmowac ;) cycoh u mnie po wymianie łańcuch chodzi jedwabiście gładko i nie ma mowy o żadnym strzelaniu, spowodowane u Ciebie jest to zapewne tym, że zębatka ma bicie Edytowane 1 Maja 2015 przez kuba89 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baba_zanetti Opublikowano 2 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2015 Zębatka na pewno nie ma bicia, prędzej chodzi z całym zabierakiem, a w nim najprędzej padło łożysko i to przez to. Trzeba sprawdzić. No i sprawa podstawowa to prawidłowy naciąg. siemkaby nie zakłada nowego tematu chciałbym podpytac. W swoim dziadku GS 400 z 1978 roku wymieniłem cały napęd ( zębatki przód i tył i łańcuch) i po wymianie łańcuch co jakiś czas strzela. nie jeździłem nim jeszcze po drodze tylko tak na podnóżce centralnej sprawdzałem. zauwazyłem że tylna zębatka ma delikatne bicie na boki. przy demontażu nie zauważyłem by coś było nie tak. 8.96s 1/4mili GSX-R K1 1000 TURBO/NITROSPEEDBIKE.PL TURBO TAKŻE W TWOIM MOTOCYKLU!SERWIS MOTOCYKLI- WARSZAWA, HAMOWNIA - STROJENIEhttps://www.facebook.com/bados84/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cycoh Opublikowano 4 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2015 padło łożysko w zabieraku :)trzeba kupic nowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 6 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2015 a może sprawdzić czy łańcuch jest osiowo z zębatką? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi