jannikiel Opublikowano 14 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2013 Hehe, a dzisiaj byłem w Motostodole i akurat trafił się człek co chce też cafe racera... zdziwiony był bardzo, że CB 750 k4 , kosztować może 9000 zł i to w stanie do roboty, ale na chodzie, ze sprawnym silnikiem...Ciekaw jestem z jakiej choinki się urwał, ja swego CB 750 -k6 - 10 lat temu sprzedałem za prawie 9000.....i to nowszego czyli mniej cennego.... Pozdr. J-999 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
porywacz_zwlok Opublikowano 17 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 yamaha SR 500Hondzia CX500 też jest przepiękną maszynką. a może Hondę GB500 ? nie trzeba prawie nic robić poza zadupkiem :biggrin:kolejna fajna maszynka ostatnio narobiło się tych cafe - aż się rzygać chce :Pna myśl przychodzi moda z lat 90tych na cięcie junaków - teraz wszyscy żałują :banghead:także mały apel - jak chcecie ciąć - wybierajcie motocykle pospolite, niezbyt stare i o małej wartości "historycznej" ;)myślę, że dobrze mogły by wyjść sprzęty na seven fifty, gsx750/1200, niedawno widziałem nawet dość udany sprzęt na bazie xj600 z lat 80tychmasz rację ale ja nie podążam modą a potrzebą posiadania drugiej maszyny na miasto. chciałem właśnie pominąć rzędowe silniki i zrobić coś na V'ce. ale co do pospolitych motocykli to zgadzam się z Tobą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 17 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 Hhehe, to może BMW R 65/80/100 ??? Łatwo przerobić, a w razie potrzeby wrócić do stanu oryginalnego... Pozdr. J-999 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 17 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 tylko beemka jest dość droga w porównaniu do starszej japonii Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 17 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 masz rację ale ja nie podążam modą a potrzebą posiadania drugiej maszyny na miasto. To na miasto najlepsze będzie jakieś enduro ;) Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 17 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 To zależy, jak BMW jest w dobrym stanie, to będzie tańsza niż z reguły zajeżdżone japonie.... Generalnie i tak: Cafe racer = tanio to pobożne życzenia...lub marzenia jak kto woli...Pozdr. J-999 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bollo_ Opublikowano 17 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 My bardziej robimy klasyka, ale na CR tez się nadaje - gn250 na szprychach - po wymianie tylnego koła na 17 cali, i podwyższeniu tyłu wygląda naprawdę ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goguś Opublikowano 17 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 Hehe, a dzisiaj byłem w Motostodole i akurat trafił się człek co chce też cafe racera... zdziwiony był bardzo, że CB 750 k4 , kosztować może 9000 zł i to w stanie do roboty, ale na chodzie, ze sprawnym silnikiem...Ciekaw jestem z jakiej choinki się urwał, ja swego CB 750 -k6 - 10 lat temu sprzedałem za prawie 9000.....i to nowszego czyli mniej cennego.... Pozdr. J-999Ja byłem tam miesiąc temu. Sporo ulepów w dziwnych cenach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 17 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 (edytowane) To na miasto najlepsze będzie jakieś enduro ;)supermoto :P To zależy, jak BMW jest w dobrym stanie, to będzie tańsza niż z reguły zajeżdżone japonie.... Generalnie i tak: Cafe racer = tanio to pobożne życzenia...lub marzenia jak kto woli...Pozdr. J-999czy ja wiem?sensowną japonię na CR można kupić już za jakieś 1500-2000zł (np xj600) - bmw na chodzie to minimum 4-5kzła przeróbka na CR to najtańsza z możliwych opcji bo zasadniczo tylko się wycina :biggrin: Edytowane 17 Grudnia 2013 przez konrad1f Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
porywacz_zwlok Opublikowano 17 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 a tania i popularna V'ka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 17 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 (edytowane) vt500 ;)tylko comstary trochę nie pasują do klimatu Edytowane 17 Grudnia 2013 przez konrad1f Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 18 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2013 "...Ja byłem tam miesiąc temu. Sporo ulepów w dziwnych cenach..." Za to wszędzie indziej są 100% bezwypadki.... :icon_mrgreen: Nie ma co się łudzić, tam przynajmniej widać co i jak - i jak komu pasuje to bierze, a jak nie, bierze w innym miejscu "bezwypadka"..... Pzdr.J-999 P.S. Nie nie mam w tym żadnego interesu, żeby ich bronić, ale powiedzmy że nie urwałem się z choinki, w motocyklach "siedzę" od 30 lat bez przerwy, zwiedziłem trochę też zagranicy, więc wiem co i ile kosztuje i jaką ma wartość...sam miałem i mam motocykle sprowadzone przez nich ( ale sam wyszukiwałem na aukcjach), i z każdego motocykla jestem( byłem ) zadowolony... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 18 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2013 Janek nie denerwuj się bo akurat o ulepach pisze gość szukający bezwypadkowych po cenach złomu wsadowego :biggrin: Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 18 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2013 Sorki poniosło mnie...Lepiej gadać na temat... Najlepiej to jak ewentualny użytkownik CR przejrzy sobie parę starych katalogów motocykli, bo naprawdę dużo jest motocykli, z których można wyczarować Cafiaka, może to być nawet stary Monster, tylko inna kwestia w jakim stanie technicznym jest baza do budowy... Pozdr. J-999 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ks-rider Opublikowano 18 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2013 Dla mnie CR to cos na bazie 2 cyl. Triumpha najlepiej Bonevill. :crossy: Cytuj <p><a href="https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos">https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos</a></p> <p> </p> <p><a href="http://picasaweb.google.com/ksrider/">http://picasaweb.google.com/ksrider/</a>[/url]</p> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi